Olejki do ciała

NaturalME Olej z nasion konopi

eko NATURAL ME Olej z konopii 50ml

• 15 listopada 2023 o 1:52
    Olejek z nasion konopi nawilża skórę
    Olejek z nasion konopi nawilża skórę, rozświetla, nie pozostawia tłustego filmu, wchłania się szybko, skóra jest gładka. Kupiłam w Rossmannie, ma specyficzny zapach, nie uczula, nie podrażnia.
  • 3 sierpnia 2023 o 6:56
    bardzo bardzo lubię
    Moja skóra od jakiegoś czasu pomimo tego, że piję bardzo duzo płynów jest potwornie sucha... Najbardziej widać to na rekach twarzy oraz nogach .... Szukałam więc produktu, który skutecznie zwalczy z moją suchą, podrażnioną i szorstką skóra aby pięknie ją nawilżyć a jednocześnie nadać troche blasku i rozswietlenia. NaturalME olejek z nasion konopi to strzał w dziesiątke gdyż już po pierwszym użyciu moja skóra wygląda na naprawdę o wiele zdrowszą. Skóra jest widocznie nawilzona, rozswietlona i suchość nie jest już widoczna. CO rownie wazne faktycznie tak jak obiecuje producent, olejek ten nie pozostawia tłustego filmu, wchłania się dosyć syzbko. Jedynie zapach no al to olej z nasion konopii jest nieco specyficzny ale szybko się ulatnia no i jesli ktoś chce uzywać go na całe ciało to wydajność również bedzie kiepska, coś za cos :)
  • 27 lipca 2023 o 10:25
    Super nawilżenie
    Lubię stosować ten olejek razem z balsamem. Skóra jest gładka i czuć że dobrze nawilża. Ostatnio kupiłam w Rossmannie olej z konopii z Wit.C działa jeszcze lepiej. Wieczorem stosuje na twarz, rano wydaje się bardziej promienna i odżywiona.
  • 13 lipca 2023 o 12:31
    Jeden z ulubieńców
    Używam do olejowania włosów, jest to jeden z 3 ulubionych olei. Mam włosy słowiańskie - blond, cienkie, wysokoporowate. Dodatkowo stosuję czasem też na skórę twarzy, potrafi koić podrażnienia.
  • 21 maja 2023 o 12:32
    Najlepszy
    Mam cerę naprawdę problematyczną, bo i trądzikową i miejscami bardzo suchą. Dlatego najlepszą rutyną na noc okazało się dla mnie stosowanie olejów na serum nawilżające. Przetestowałam ich już sporo, i chociaż mam kilka, które sprawdzają się bardzo dobrze, to i tak zawsze wracam do tego z konopi. Przede wszystkim bardzo ładnie przyśpiesza gojenie się podrażnień i uszkodzeń naskórka, uspokaja stany zapalne, w czasie regularnego, codziennego stosowania wyprysków pojawia się mniej i szybciej znikają. Delikatnie rozjaśnia też blizny potrądzikowe. Jak to typowy olej - nie jest to stricte produkt nawilżający, natomiast dobre nawilżenie cery nie jest bez niego możliwe, ponieważ każdy nawilżający produkt trzeba domknąć natłuszczaczem. Dlatego jeśli pilnuję się, żeby regularnie stosować dobre nawilżające sera, na które nakładam ten właśnie olej, to sucha skóra przestaje być moim problemem. Kolejna typowa cecha oleju - wchłania się tylko częściowo, i to bardzo wolno. Natomiast tak właśnie musi być - w końcu jest to produkt, który ma zostać na skórze i chronić przed odparowywaniem z niej wody. Dlatego staram się nakładać go conajmniej godzinę przed pójściem spać, tak, żeby nie wytrzeć go w poduszkę. W ten sposób uzyskuję najlepsze efekty. Olej jest średnio ciężki, ten z konopi na pewno nie zapycha mojej (skądinąd bardzo skłonnej do tego) cery. Jednak nigdy nie użyłabym go na dzień, bo jak to po oleju, skóra jest tłusta i świeci się przez wiele godzin. Na noc, jako domknięcie pielęgnacji cery wrażliwej i trądzikowej - idealny.
    Zalety:
    • Działanie
    • Nierafinowany
    Wady: