Wody perfumowane damskie

Sephora
Dolce & Gabbana - The Only One - Woda Perfumowana - Atomizer 30 Ml - Dla Kobiet

• 15 marca 2024 o 11:40
    The Only One
    Woda perfumowana zamknięta w zwykłym, nieszczególnie wyglądającym flakoniku. Nie zapowiadały się ciekawie i specjalnie mnie nie kusiły aż do Mikołajek ubiegłego roku, kiedy to postanowiłam kupić je sobie w formie prezentu. Testowałam je na ubraniach jak i na ciele, i na ubraniach wypadają o niebo lepiej. Najbardziej pasują mi do oversize, puchatej lub sweterkowej sukienki zimą. Są świetnym otulaczem na zimowe wieczory. Nie ma co się oszukiwać są wielowymiarowe. Apetyczne i kuszące, pobudzają moje ślinianki. Delikatne I przyjemne, przybliżają do uczucia tulenia. Puchate i zadziorne, rozbudzają zmysły dzięki połączeniu kawy z piżmem. Karmel jest tutaj ewidentnie palony z elementami dymu, ale nie spalenizny. Na szczycie nie przytłacza i nie wzmaga o mdłości. Białe kwiaty nie powodują migreny, genialnie współgrają z całością. No i wreszcie ,puchata i apetyczna Wanilia. Tak prawdziwa i taka dobra, idealna wręcz. A co odpowiada za tą szczególną wyjątkowość? A zapach słodko-rzeźkich lodów gruszkowych. Oh, jaką to apetyczna nuta, przyćmiewa niemalże pozostałe swoją unikalnością. Wnosi tutaj lekkość i odswieza całą kompozycję. To na prawdę dobry zapach w przyjaznej cennie. Projekcja jak I trwałość atomowa, do nawet kilku dni po praniu.
  • 16 lutego 2024 o 11:09
    Ładny, miły, ale bez projekcji. ..
    Zdarzają się takie promocje na zapachy, że grzechem byłoby nie skorzystać - i takim też sposobem nabyłam te perfumy. Myślę, że moja flaszka o pojemności 30 ml skończy się błyskawicznie, bo zlewam się nimi obficie w nadziei zachwycenia otoczenia - i nic. Perfumy delikatnie na mnie pachną,, nie projektujac prawie wcale. Szkoda, bo zapach jest ładny - jak suche, pyliste kakao doprawione wanilią oraz szczyptą fiołka i paczuli. Jest raczej słodko i spokojnie, nie wyczuwam tu kontrowersji, ale na szczęście nie wieje też nudą. Jest to zapach raczej na chłodne pory roku, latem mógłby wybrzmiewac nieco mdło. Flakon jest prosty, elegancko się prezentuje, atomizer działa bez zarzutu. Aż mi szkoda, że taki dyskretny ten zapach, bo jest naprawdę wart uwagi, ale już ceny regularnej - niekoniecznie. Nie kupię ponownie, chociaż mi się podoba, bo jednak lubię, gdy moje perfumy są wyczuwalne.
  • 21 kwietnia 2023 o 21:48
    Słodki klasyczek
    Lubię stawiać na mocniejsze, nieco słodkie zapachy, szczególnie jeżeli używam perfum w chłodniejszej części roku. W temacie wieczorowych zapachów jestem bardzo basic - uwielbiam wanilie i karmel. W przypadku The Only One EDP to główna, słodka nuta. Dość długo utrzymują się na skórze, szczególnie na zimowych swetrach, zapach ten wbił się w wełnę na długie tygodnie. Na pewno jeszcze nie raz się na nie zdecyduje, dla mnie to karmelkowy zapach przywodzący na myśl jesienny wieczór.
    Zalety:
    • słodki, karmelowy zapach
    • trwałość
  • 20 stycznia 2023 o 11:03
    Ciepły, otulający, pudrowy....
    Zapach Dolce & Gabbana The Only One jest mi doskonale znany od dawna. Zdążyłam juz zużyć ze 4 flakony i zawsze chętnie do niego wracam. Zapach jest taki ciepły, otulający, słodki. Czuć wanilię, irsa, czekoladę, kawę trochę mniej, ale może to i lepiej. Calośc przełamana jest śiweżością kwiatów (bergamotka., paczula). Nie jest mdło, chociaz w pierwszych chwilach po użyciu zapach jest dosć ciężki to nie jest przytłaczający. Po czasie robi się bardzo miło. Zapach delikatnieje, po kilku godzinach nie jest już taki intensywny jak na poczatku, ale mimo wsztsko cały czas pieknie otula skórę i ubrania. Ja nie wyobrażam sobie bez tych perfum zimnych, ppnurych dni. Takie zapach wprawają w pozytywn nastrój, roztaczają taka ciepłą aurę...
    Wady:
  • 6 sierpnia 2021 o 12:46
    Która z Nas by nie chciała być tą Only One ;)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę zapachu od domu mody Dolce&Gabbana dorzucono mi przy zakupach internetowych,efekt?Coraz częściej robię zakupy w tym sklepie :D eh te darmowe próbki. Z perfumami D&G jakoś mi nie po drodze,albo są dla mnie za delikatne lub nie mają siły przebicia?Sama nie wiem...Jakoś mnie nigdy w perfumerii nie ciągnęło w ich stronę,nawet przechadzając się “uliczkami” Sephory czy Douglasa a powinno bo Włochy kocham całym sercem za piękne krajobrazy,temperament,rozgardiasz,za Valentino,Versace,Vespę ;) ….i można tak długo dopisywać. Lubię zapachy które są intensywne,bardzo trwałe,pozostawiają po sobie tzw ogon,moimi typami są CH Good Girl.Valentino Valentina,DKNY Be Tempted,CK Euphoria(klasyczna),Lancome La Vie Est Belle,Lancome La Nuit Tresor,Black Opium YSL. Jednak The Only One jest według mnie ładny,poprawny i bezpieczny,otula swoim ciepłem,siedzi sobie spokojnie przez cały dzień blisko skórny, nikogo w pracy nie rozbolała głowa ani nie powalił swoją projekcją ;),zapach przez cały dzień nie rozwija się a jest w niezmienionej formie taki złagodzony ale ciepły,są wyczuwalne na nadgarstku kawa z irysem,wanilią i paczulą,za to bergamotki i fiołka kompletnie nie czuć. Parę lat temu miałam próbkę klasycznej wody toaletowej The One z perfumerii wtedy jeszcze iperfumy ale za nic nie pamiętam zapachu także nie mam porównania do tzw ”pierwowzoru” jednak w zapachu z The Only One czułam się dobrze i polubiliśmy się na tyle że nie wykluczam ponownego spotkania w szczególności jesienią lub zimą ale jak to bywa Intense The Only One mnie kusi :)). Podsumowując,jakiś czas temu otrzymałam w prezencie Light Blue i gdybym miała wybór zdecydowałabym się na The One Only chociaż są to kompletnie inne zapachy nie mające nic wspólnego ze sobą.
    Zalety:
    • ciepła otulająca kompozycja,nienachalna i nikomu nie narzucająca się
    • trwałość,stapia się z moim ph i trzyma dobre 8 godzin
    Wady:
    • nie zostawia tzw “ogona”
    • bliskoskórny,nie zmienia się na ciele,nie pracuje
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie