Wody perfumowane damskie

Sephora
Dolce & Gabbana - Devotion - Woda Perfumowana - Devotion Edp 30 Ml - Dla Kobiet

• 23 marca 2025 o 16:41
    Waniliowy raj
    Rok temu na wakacjach otrzymałam próbkę tych perfum na lotniskowej strefie bezcłowej. Po zużyciu próbki perfum postanowiłam zakupić perfumy w pełnym opakowaniu. Zapach jest dla mnie idealny. Słodki, waniliowy, szalik i kurtka wchłaniają zapach i czuć go nawet bez ponownej aplikacji perfum na odzież. Moje top perfumy na ten moment :)
    Zalety:
    • Trwałe
  • 11 lutego 2025 o 16:00
    cytryna w towarzystwie wanilii
    O tych perfumach z dnia na dzień zrobiło się bardzo głośno a na każdej grupie perfumowej założone zostały rozbiórki żeby móc poznać ten zapach. Mimo iż o samych perfumach było głośno kompozycja wcale taka nie jest. Dolce & Gabbana postawiło tym razem na bardzo oryginalny flakon. Z jednej strony kształtem przypomina L'imperatrice ale ma w sobie pewien przepych w postaci złotej zatyczki oraz elementu przymocowanego do flakonu w sercu którego znajduje się logo marki. Jeżeli chodzi o ten element to jest on bardzo dobrze przymocowany do flakonu i nie odkleja się ani nie "wędruje" po flakonie. Zapach stanowi bardzo ciekawą interpretację cytryny,która nie jest świeża gdzie na sam widok czujemy kwaśny posmak tylko jest kandyzowana. I to rzeczywiście czuć już po pierwszym psiknięciu. Pierwsze psiknięcie i moment kontaktu ze skórą to cytryna, która dopiero zatapia się w cukrze i jeszcze jest odrobinę świeża. Wraz z kolejnymi minutami bardziej się wysładza i wyobrażam sobie ten moment jak zatapia się całkowicie w cukrze i miesza się z nim. Kompozycja zawiera również wanilię, która stanowi w tym przypadku wspaniałe połączenie z cytryną. To wszystko otoczone jest nutą rumu, która moim zdaniem w głównym stopniu kieruje ten zapach w stronę porównań do ciasta cytrynowego. Słodyczy dodaje panna cotta, która nawet przez moment nie wysuwa się na pierwszy plan. Zapach jest bardzo trwały ponieważ utrzymuje się na skórze cały dzień a na ubraniach kilka dni. Należy uważać z aplikacją ponieważ zbyt wiele psiknięc w jedno miejsce spowoduje,że skóra stanie się nieprzyjemnie lepka. Jeżeli chodzi o ubrania to na jasnej koszuli zostawił niestety plamy więc tutaj też trzeba uważać.
    • piękny flakon
    Wady:
    • może brudzić ubrania
  • 12 listopada 2024 o 12:30
    Pachnie jak wypieki
    Używa od:próbka
    Bardzo jadalny zapach. Otwarcie to typowy chemiczny olejek do ciasta, dokładnie ten pomarańczowy. Pachnie trochę miodem, jest słodko i ulepnie. Mam wrażenie, że pachne świątecznymi wypiekami. Dla mnie to minus bo nie chce pachnieć jak cytrynowa babka. Potem staje się mniej jadalny, ale wkracza wanilia. Bardzo ciepła, ładna, ale dalej spożywcza. Ten typ wanilii najbardziej lubią mężczyźni. Flakon nie pasuje mi do tego zapachu. To słodki gourmound, w fantazyjnym i kolorowym flakonie byłoby ciekawiej. Trwałość dobra, przez pierwsze kilka godzin tworzy ogon. Wart wypróbowania choć dla mnie to zapach wtórny, śmiało może stać wśród innych ulepów typu LVEB.
    Zalety:
    • Trwały
    Wady:
    • Pachnie spożywczo
    • Brzydki flakon
    khy
    5 września 2024 o 8:27
    Babka cytrynowa leniwa i rozkoszna
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jeśli chcesz się czuc jak wykapana w wannie pelnej babki cytrynowej, to zapraszam do przetestowania Devotion EDP. Sklad zapachu jest banalnie prosty - cytryna, pomarancza, wanilia... ale to jest CUDO :-). Szalenie podoba mi się ta słodycz przelamana cytrusami. I chociaż czuje, ze to już było i to wiele razy - jeszcze raz dalam się zachwycić. W Devotion EDP fajnie się chodzi latem, ta cytynowa babka roztapia się na skorze leniwie i rozkosznie - ale mysle, ze zima te upojne slodkosci mogą się nosic jeszcze lepiej. Kupie, kupie, kupie! :-)
  • 9 sierpnia 2024 o 0:32
    Jestem na TAK
    Kupienie fajnego wakacyjnego zapachu, który jednak nie pachnie, jakby jednym z jego składników był cytral, albo nie udaje morskiej bryzy, nie jest prostym zadaniem. Czy D&G mu sprostało? Kwestia gustu :-) Ja akurat lubie słodkie (ale nie landrynkowe/cukierkowe typu Prada Candy) zapachy, wiec te perfumy mi b. podeszły. Na pewno wyróżniają się na tle innych zapachów, nie są nudne. To nie jest moje pierwsze spotkanie z perfumami D&G. Jeśli kojarzycie ich perfumy The One, to dodajcie kandyzowana pomarańczkę, a otrzymacie Devotion. Ja wyczuwam w nich właśnie te inne perfumy, które tez lubiłam nosić. Taki The One na wakacje :-) Firma D&G nie była tu wiec bardzo twórcza. Flakonik Devotion jest przepiękny, zrobiony z grubego szkła i z piękna pieczecia w kształcie serca. Perfumy są b. trwale i przyciągają uwagę. Otulona tym zapachem czuje się, jakbym była na Sycylii :-)
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie