Kremy i maski do rąk

Douglas Collection Home SPa, Breath of Amazonia, Regenerating Hand Cream Regenerujący krem do rąk

• 28 czerwca 2021 o 20:30
    Jestem zadowolona
    Krem jest naprawdę przyjemny w użyciu. Delikatny, niedrażniący zapach. Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na dłoniach, a przy tym mocno nawilża. W sam raz do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • efekt nawilżenia
    • wchłanialność
  • 29 kwietnia 2021 o 11:58
    Bardzo przyjemny
    Zaczęłam go używać po tym jak wyszłam ze szpitala, a moje dłonie były strasznie przesuszone. Ze względu na markę „do wciskania” nie spodziewałam się jakiegoś cudu i podeszłam do niego sceptycznie, ale krem okazał się super. Zostawia na dłoniach przyjemne uczucie nawilżenia, ale nie są tluste i da się używać długopisu chwile po zastosowaniu co jest dla mnie bardzo ważne. Moja skóra jest w dużo lepszej kondycji
    • Konstystencja
    • Działanie
  • 13 maja 2020 o 21:16
    Jeden z moich ulubionych
    Bardzo lubię przeróżne kremy do rąk, te z Douglasa należą do moich faworytów że względu na piękne zapachy i nawilżenie. Ten krem pięknie pachnie , ma bardzo ładne opakowanie , jest dosyć wydajny , szybko się wchłania oraz dobrze nawilża. Ma przystępną cenę oraz dobre składniki.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Wchłanianie
    • Skład
    Horla
    3 kwietnia 2020 o 11:31
    Owocowo delikatny
    UWAGI OGÓLNE: Krem otrzymałam w zestawie trzech kosmetyków Breath of Amazonia. Ze wszystkich to chyba właśnie on przypadł mi najbardziej do gustu. Zamknięty, tak jak inne kosmetyki z serii, w oberżynowym opakowaniu z miękkiego plastiku. Ładnie się prezentuje, bo szata graficzna jest minimalistyczna i schludna. Zamknięcie na klik działa bez zarzutu - nie trzeba się z nim siłować. Tubka ma pojemność dość standardową dla kremów do rąk (75ml), jest więc poręczna i można ją zabrać ze sobą do torebki. STOSOWANIE: Krem ma biały kolor i należy do tych gęstych, treściwych. Bez trudu nabierzemy odpowiednią ilość, nie wylatuje go z opakowania za dużo. Pachnie obłędnie - owocowo, energetyzująco. Bardzo mi ten zapach odpowiada, nastraja mnie pozytywnie. Już niewielka ilość wystarczy, by dobrze dokładnie dłonie, ponieważ kosmetyk bez problemu się rozprowadza. Wchłania się umiarkowanie szybko, co jest dla mnie dość ważne - nie lubię być wyłączona z codziennych obowiązków na kwadrans, bo akurat posmarowałam dłonie kremem. DZIAŁANIE: Krem delikatnie natłuszcza dłonie, pozostawia na nich cieniutki film. Nie jest to uczucie nieprzyjemne, ponieważ warstewka nie jest tłusta ani lepka. Nie doprowadzał do potliwości dłoni. Ja go używam obecnie czysto rekreacyjnie, bo lubię jego zapach. Jego działanie nawilżające jest delikatne, na pewno nie pomoże mocno spierzchniętym dłoniom, nie ochroni ich też przed siarczystym mrozem. Ale spokojnie wystarczy tym osobom, których ręce są w normalnym stanie, ale chcą o nie dodatkowo zadbać. PODSUMOWANIE: Krem jest wydajny, starcza go na długo. Myślę, że w związku z tym jego cena jest adekwatna do wydajności i jakości. Jednak jeśli ktoś potrzebuje naprawdę dużego nawilżenia i regeneracji, lepiej, aby w tym przedziale cenowym znalazł inny produkt, bo ten kosmetyk mu nie wystarczy.
    Iwona_C
    6 marca 2020 o 11:46
    Owocowa i przyjemna pielęgnacja dłoni.
    Krem otrzymałam w kalendarzu adwentowym od Douglas, nigdy jeszcze nie miałam styczności z kosmetykami Home SPa tej firmy, a kremów do rak nigdy za dużo i schodzą u mnie na bieżąco. Krem dostępny jest w dwóch pojemnościach- 75 i 30ml, ja posiadam tą mniejszą, choć jak na miniaturę kremu do rąk to i tak bardzo dużo. Standardowe opakowanie w postaci plastikowej , ciemnofioletowej tuby.która jest miękka i elastyczna więc nie ma żadnych problemów z wyciskaniem produktu. Krem ma przyjemna konsystencję, gęstą ale zarazem bardzo lekką, świetnie rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Zapach intensywny podczas aplikacji na dłonie, ale po rozsmarowaniu staje się bardzo delikatny i pozostaje wyczuwalny długi czas. Jest przyjemny,słodki i owocowy, bardziej przypomina mi aromat owoców leśnych niż zawartych składników, choć przy dłuższym wąchaniu stwierdzam że nuty marakui są delikatnie wyczuwalne w tle. Lubie takie kremy do rak, które po aplikacji natychmiast się wchłaniają i w przypadku tego kosmetyku właśnie tak jest. On po prostu stapia się z skórą zaraz po nałożeniu, nie pozostawia lepkiej warstwy, ale pozostawia przyjemną, śliską powłoczkę ochronną, która wyczuwalna jest na skórze przez długi czas. Dłonie są jedwabiście gładkie i przyjemne w dotyku, skóra sprawia wrażenie dobrze nawilżonej i zadbanej. Co do wydajności to jest porównywalna do innych kosmetyków tego typu, choć to w dużej mierze zależy od częstości stosowania i ilości nakładanego produktu. Mnie do jednorazowego stosowania wystarczy porcja odpowiadająca wielkości ziarenka grochu. Krem używam miesiąc ale naprzemiennie z innymi kremami do rąk i niewiele ubyło mi go z tubki. Nie mam żadnych zastrzeżeń do jego działania, ale moje dłonie są w dość dobrej kondycji rzadko odczuwam dyskomfort związany z przesuszeniem czy szorstką skórą dlatego też 90% kremów do rak się u mnie sprawdza i przynosi zadowalający efekt.
    Zalety:
    • piękny świeży owocowy zapach
    • kremowa, lekka konsystencja
    • natychmiast stapia się z skórą
    • nie pozostawia lepiącego filmu
    • pozostawia przyjemną i długo wyczuwalną warstwę ochronną
    • wygładza, zmiękcza i sprawia że dłonie staja się jedwabiste w dotyku
    • nawilża i chroni przed wpływem niekorzystnych czynników
    • elegancja i wygodna w użyciu tubka
    • odpowiednia wydajność