Porządnie wykonany, ale niestety mało precyzyjny.
Moje brwi to dość specyficzna sprawa. Każdy włosek ma inną długość, każdy rośnie w inną stronę, więc tak naprawdę nie wiadomo, jak prawidłowo je ujarzmić. Dodatkowo nie są zbyt gęste, a przy tym są w odcieniu jasnego, mysiego blondu, więc maksymalnie nie pasują do moich orzechowych, brązowych włosów, dlatego też, podczas makijażu, decyduje się na ich wypełnienie, delikatne przyciemnienie oraz nadanie takiego samego, równego kształtu. Najczęściej decyduje się na kredki do tego typu działania, jednak czasami, w wyniku chęci zmiany i przetestowania czegoś nowego, wkładam do swojego koszyczka cienie do brwi. Tak było i ostatnim razem, kiedy zakupiłam cudny zestaw kilku cieni, ale nie miałam ze sobą żadnego pędzla, który byłby w stanie posłużyć mi jako ich aplikator, dlatego bez większego zastanowienia dorzuciłam także pędzel od marki Donegal.
Zazwyczaj nie kupuje nic od tego producenta. Nie dlatego, że nie lubię jego produktów, tylko zawsze jakoś trafia się coś fajniejszego. Pędzelek, jak na tego typu produkt do brwi przystało, jest wykonany w sposób ścięty, skośny. Jego włosie jest dwukolorowe - u góry jasnobeżowe, niżej ciemnobrązowe. Sam produkt, pomijając oczywiście włoski, został wykonany chyba z drewna. Posiada na sobie motyw marmurkowy, który chyba uznawany jest już za niemodny, ale na mnie nie robi to większego wrażenia, w końcu mamy kupować to, co się nam podoba, a nie to, co jest aktualnie w trendach. Moim zdaniem wygląda to bardzo ładnie.
Akcesorium jest dosyć grube jak na pędzel do brwi, a co za tym idzie, absolutnie nie jest precyzyjny. Namalowanie z jego pomocą każdego, pojedynczego włoska jest wręcz niemożliwe i graniczy z cudem, gdyż te ,,włoski" zdecydowanie nie wyglądałyby na naturalne. Jest to jednak dobry pędzel do uzupełniania tej przestrzeni nad okiem za pomocą cienia, ładnie i w miarę równomiernie nakłada kosmetyk, daje też radę, jeżeli chodzi o jego rozcieranie i tworzenie bardziej naturalnych granic. Równie łatwo daje się domyć.
Moim zdaniem pędzel od marki Donegal nie jest najgorszy, ale zdecydowanie jest zbyt puszysty i gruby jak na moje preferencje akcesorium do brwi. Wygląda ładnie, spełnia swoją funkcję. Mimo to następnym razem jednak zdecyduję się na coś innego.
Zalety:
- Cena
- Jakość Wykonania
- Wygląd produktu
- Trwałość
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu