Olejki do twarzy

Nacomi Olej Rokitnikowy z Pipetką 50ml
Nacomi Sea buckthorn Oil

• 19 marca 2021 o 22:21
    Polecam
    Ma rzadką konsystencję o pomarańczowym kolorze. Ma bardzo specyficzny zapach, który nie należy do przyjemnych, aczkolwiek nie jest zbyt wyczuwalny. Ze względu na kolor używałam go w mieszance z kremem, aby nie zabarwić skóry. Używałam głównie na twarz, ale ten olej jest tak wydajny, że z czasem zaczęłam go używać również na włosy. I tak zaczęłam go mieszać z odżywką lub maską do włosów. Jest to świetny produkt, który ma szerokie zastosowanie. Szybko się wchłania, pomaga w walce z przebarwieniami i niedoskonałościami. Dodatkowo nie daje uczucia tłustości i jest przystępny cenowo. Polecam.
  • 4 maja 2020 o 18:10
    Jeden z faworytów
    Jest to jeden z moich ulubionych olejków do twarzy, stosuję go bardzo często na noc - mieszam 2 krople z serum nawilżającym a na to kładę krem. Próbowałam go też stosować na krem ale jest dosyć rzadki i lepiej sprawdza się wymieszany z serum. Olejek ma specyficzny kwaskowaty zapach, który dla mnie jest ok. Konsystencja jak już wspominałam jest dosyć rzadka a olejek należy do tych schnących także świetnie sprawdza się na skórze mieszanej czy tłustej. Olejek ma pomarańczowy kolor także buzia po aplikacji jest żółta lub pomarańczowa w zależności od ilości olejku jakiej użyjemy. Olejek niestety trochę brudzi także ja gdy go używam na noc, rozkładam sobie mały ręczniczek na poduszkę. Żółte plamy łatwo się zmywają i spierają także nie jest to duży problem a rezultaty jakie daje ten olejek są warte zachodu. Moja cera jest mieszana w kierunku tłustej, ze skłonnością do niedoskonałości, naczynek, przebarwień i podrażnień i ten olejek naprawdę działa cuda na taką cerę. Kiedy rano wstaję skóra jest uspokojona, kolor ujednolicony, nie ma mowy o żadnych podrażnieniach czy zaczerwienieniach, nawet niedoskonałości są mało widoczne. Po żółtej mazi nie ma śladu ale skóra ma piękny leciutko złotawy koloryt. Używam tego olejku czasem również do olejowania włosów i przy moich średnioporach sprawdza się ok. Włosy mają ładny połysk i są miękkie. Nie ukrywam jednak, że u mnie ten olejek jest hitem do twarzy i głownie używam go w ten sposób.
    Zalety:
    • nawilża
    • wyrównuje koloryt
    • uspokaja cerę
    • łagodzi podrażnienia
    • zmniejsza widoczność niedoskonałości, blizn i przebarwień
    Wady:
    • trochę brudzi
  • 28 września 2019 o 14:58
    Złotko
    Kupiłam 30 ml tego oleju za ok. 18 zł więc w porównaniu z innymi które posiadam to jest bardzo korzystna cena. Butelka jest z ciemnego szkła ale niestety bez dozownika.Przelałam go sobie do starej butelki z pipetą. Zapach kwaskowaty ale mi się podoba Kolor mocno pomarańczowy przez co barwi skórę i poszewkę poduszki.Stosuje zawsze na zwilżoną skórę , przed spaniem .Wystarczą 2,3 kropelki na całą twarz nie próbowałam go jeszcze mieszać z kremem ale na pewno to zrobie Jest bogaty w witaminy A , C przez co pozwala walczyć z przebarwieniami. Szybko sie wchłania , nie zalega długo na skórze, nie daje uczucia tłustości tzn skóra jest tłusta i się świeci bo to olej ale znika w ciągu kilku minut. Pomaga leczyć drobne niedoskonałości Osobiście marka Nacomi jest tylko w Hebe lub w drogeriach internetowych i dla mnie to mały minus
  • 27 lipca 2019 o 17:59
    Natura zawsze najlepsza
    Olej z rokitnika to mój wieczorny rytuał nawilżania i odżywiania skóry twarzy i szyi od dłuższego już czasu. Nie przeszkadza mi jego intensywne zabarwienie, bo dla mnie osobiście liczy się efekt. Dodaję go również do kremu do twarzy, dzięki czemu w ciągu dnia nie barwi tak mocno, a daje jedynie zdrowy, złocisty koloryt skóry. Olej z rokitnika oprócz wyrównania kolorytu bardzo ładnie nawilża i odżywia, nie pozostawia tłustej warstwy, dobrze się wchłania. Ostatnio stosuję go również na włosy, w połączeniu z maską- włosy nawilżone, ale nie obciążone. Seria olejów z Nacomi to jedne z moich ulubionych
    Zalety:
    • odżywia, nawilża skórę, wyrównuje koloryt,
    • bardzo wydajny,
  • 24 lipca 2019 o 14:29
    działanie super, problematyczne stosowanie
    Tak jak moja przedmówczyni, zakupiłam olejek bez pipety, i to był dla mnie ogromny problem. Za to odejmuję jedną gwiazdkę, gdyż przy tak intensywnej, prawie kurkumowej barwie olejku, nawet niewielka przesada powoduje, że twarz staje się pomarańczowa, ale to nic. Pomarańczowe stają się ubrania i pościele. Dlatego przed zastosowaniem na noc najlepiej zastosować na dzień i zobaczyć, jak barwi naszą skórę. Albo spróbować spać na ręczniku. W każdym razie, moja pościel i część piżam zrobiły się pomarańczowe xD Jeżeli masz cerę suchą, naczynkową, problematyczną - ten olej jest dla ciebie. Praktycznie jednorazowe zastosowanie takiego olejku powoduje korzyści dla naszej skóry. Uspokaja, wygładza, małe problemiki są rozwiązane. W mojej ocenie, ten olej jest niedoceniany. Mimo tego, że stosowanie jest problematyczne, bez pipety jest ciężko (dlatego polecam przelać sobie olejek) i tego, że barwi, ale naprawdę warto go przetestować. Jest tani, łatwo dostępny, a działanie ma wręcz magiczne.
    Zalety:
    • cudowne działanie, cena, dostępność
    Wady:
    • beznadziejna butelka bez pipety, kolor

Zobacz także inne Olejki do twarzy