Serum do twarzy

Eau Thermale Avène Cleanance Women, Corrective Serum Serum korygujące

• 11 sierpnia 2024 o 18:44
    Serum korygujące Avene
    Marce ufam w 100 %. W przypadku tego serum korygującego również się nie zawiodłam. Bardzo przyjemne opakowanie z pompką. Serum jest mleczne, żelowe więc świetnie się rozprowadza na skórze. Nie pozostawia jej lepkiej. Z moim problemem z trądzikiem i cera tłusta zdał egzamin na 6. To jest ten produkt , który jak się skończy to wiem, że kupię następny
    • Działanie
  • 28 czerwca 2021 o 10:54
    Mieszane uczucia
    Serum zakupiłam z nadzieją na zmniejszenie przetłuszczania skóry,wygładzenie jej oraz pozbycie się zaskórników zamkniętych. I przyznam szczerze,że poza ostatnim punktem jestem delikatnie rozczarowana. O wiele lepiej w tym temacie poradził sobie Avene Cleanance Comedomed. Produkt jest zamknięty w sterylnym opakowaniu z wygodną pompką dzięki czemu nie ma żadnego problemu z aplikacją. Serum o mlecznym kolorze ma dość gęstą konsystencję. Po nałożeniu na skórę pozostawia lepką warstwę która ( w moim przypadku) długo się wchłania. Dodatkowo kompozycja zapachowa coś a'la dusząca magnolia jest dla mnie średnio przyjemna. Serum stosowałam na noc zarówno pod krem jak i solo. W jednym i w drugim przypadku sprawdzało się tak samo. Po za efektami o których wspominałam na początku,czyli widoczna u mnie minimalna redukcja zaskórników żadnego wygładzenia ani zwężenia porów niestety nie zauważyłam. Mały plusik mogę jeszcze przyznać za brak efektu wysuszenia jak czasami bywa w tego typu preparatach. Serum stosuję ponad miesiąc być może potrzebuję więcej czasu by zauważyć więcej zalet ;) Myślę,że fajnie by się sprawdził przy obecnie panującym ,,maskne" ,trądziku dorosłych czy łagodnym przebiegu lub uzupełnieniu pielęgnacji w przypadku trądziku hormonalnego.
  • 12 marca 2021 o 1:25
    Mega
    To jest jeden z tych produktów, który jak wiesz, że się kończy to używasz oszczędnie żeby starczył jeszcze na trochę :) Serum znajduje się w tubie z pompką dozującą co ułatwia użytkowanie. Nic sie nie brudzi, nie spływa po opakowaniu. Ilość jednej pompki jest dla mnie zupełnie wystarczająca. Serum ma lekką, mleczną konsystencje. Używam go różnie, zazwyczaj rano pod makijaż. Nic sie nie roluje itd. Dość często stosuje go także na noc. Szybko sie wchłania, nie pozostawia skóry lepkiej. Posiada delikatny, przyjemny zapach. Najwięcej zaskórników zamkniętych mam na nosie i brodzie. Od kąd używam serum jest ich mniej. Twarz po wstaniu jest też inna. Jaśniejsza, wygląda na bardziej zdrowszą i wypoczetą. Pokochałam go od pierwszego użycia. Piąteczka jak nic!
    Anna_Fm
    4 lutego 2021 o 17:15
    Jest dobrze
    Serum otrzymałam do testów. Opakowanie, tak jak opakowanie kremu z tej serii jest świetne, bardzo mi się podoba, i wizualnie, i użytkowo. Nic się nie brudzi. Serum ma lekką konsystencję. Działanie też mi się podobało, nawet bardziej niż kremu. Miałam większe uczucie nawilżenia. Nie zauważyłam zwężenia porów, ale skóra była ewidentnie bardziej gładka, zwłaszcza w miejscach na brzegu brody, gdzie mam takie podskórne gule. Pryszcze dużo szybciej się goiły. Nie zauważyłam żadnego wysypu zaskórników, zwłaszcza zamkniętych, które są moją zmorą. Uważam, że przy dłuższym stosowaniu, zwłaszcza w komplecie z kremem może zdziałać jeszcze więcej. Dla mnie największą zaletą jest gojenie tych pryszczy, zwłaszcza zlokalizowanych pod maseczką bo to teraz moją zmorą.
    • Konsystencja
    • Gojenie pryszczy w obrębie brody i nosa
    Wady:
    • Nie ma
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Noor
    2 lutego 2021 o 23:08
    Kwestia czasu
    Serum Cleanance, to ciężki przeciwnik dla mojej skóry. Jest tłusta, ale bardzo wrażliwa i kiepsko toleruje kwasy. Wcześniej, czy później (zwykle wcześniej) podrażni ją nawet laktobionowy i askorbinowy, a glikolowy w stężeniu 6% potrafi zmasakrować ... Trzeba nauczyć się z nią postępować. Po prostu despacito ;-) Od razu wiedziałam, że nie będę mogła tego kosmetyku używać nie tylko rano i wieczorem, ale nawet codziennie. Używam co drugi dzień, rano, pod krem z filtrami. Serum jest białą emulsją, zamkniętą w hermetycznym pojemniczku z dozownikiem. Dwie pompki wystarczy na całą twarz. Lekka konsystencja wchłania się błyskawicznie. Efekty użycia: na razie brak szarego, ziemistego i zmęczonego kolorytu cery, tak charakterystycznego dla zimy i wiosny, brak rozepchanych porów i mniejsze przetłuszczanie, na pozostałe efekty na pewno muszę poczekać dłużej. W składzie tego preparatu, obok złuszczających alfa-hydroksykwasów jest też doskonały dla tłustych cer wyciąg z nasion soczewicy. I to on będzie dziś bohaterem cyklicznej pogadanki o interesujących ingrediencjach ;-) To składnik o ciekawym spektrum działania: zmniejsza widoczność rozszerzonych porów i to aktywnie, bo ogranicza ich zniekształcanie i "rozluźnienie", wzmacniając strukturę kolagenową naskórka. Przyspieszając dojrzewanie keratynocytów, eliminuje komórki, które wzmacniałyby ścianki porów. Uszczelniając pory redukuje produkcję sebum, ogranicza tłusty połysk i wygładza skórę. W składzie mamy również (podobnie jak w kremie na noc) pochodną rezorcyny, rozkładającą melaninę i rozjaśniającą przebarwienia, czterokrotnie silniejszą od hydrochinonu ale bez jego drażniącego potencjału. To jednak działanie wymagające o wiele więcej czasu, niż testowy miesiąc w #klubrecenzentki. Jak wspominałam na początku - kwestia czasu - "cierpliwość jest cnotą...", a zima to najlepsza pora roku na kuracje retinoidami i kwasami.
    Zalety:
    • opakowanie air-less
    Wady:
    • mocno perfumowane
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl