Timeless 20% Vitamin C + E + Ferulic Acid Serum Serum z witaminą C i E oraz kwasem ferulowym (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 13 marca 2021 o 21:52
    Szybko widać efekty
    Najlepsza witamina C jakiej uzywalam. Szybko widac efekt, skora rozjasniona, promienna, zdrowa. Uzywam rano po serum z kwasem hialuronowym. Bardzo dobry sklad i cena w stosunku do jakosci. Warto trzymac w lodowce. Mam nowe opakowanie z pompka. Latwa aplikacja. Samo serum jest lekko tluste ale wchlania sie szybko. Trzeba zuzyc w 3 miesiace. Polecam. Dla mnie najlepsze na rynku.
    Zalety:
    • Jakosc
    • Efekt
    • Opakowanie z pompka
    • Sklad
    aniyam
    16 grudnia 2020 o 13:56
    najlepsze
    Witamina C jest podstawą mojej pielęgnacji, stosuję od kilkunastu lat, najbardziej lubię w postaci kwasu L-askorbinowego, a połączenie witaminy C, E i kwasu ferulowego jest dla mnie mistrzostwem. Dlatego jak tylko pojawił się ten produkt wiedziałam, że muszę go mieć. Podobno jest to tańsza wersja serum ze Skinceuticals ( nie wiem, nie miałam jeszcze możliwości spróbowania go ). Niestety serum Timeless zawiera Ethoxydiglycol w składzie 20%, a norma w UE to tylko 2,6%. Dlatego polski dystrybutor wycofał go ze sprzedaży, ciężko też dostać go w innych krajach europejskich. Substancja ta może być mocno drażniąca. Serum używałam rano, nic mnie nie podrażniło, nie wysypywało ani nie zapychało. Serum po otwarciu jest bezbarwne, po jakimś czasie utleni się do koloru szampana. Przestanie być skuteczne, kiedy całkowicie ściemnieje. Trzeba je zużyć maksymalnie 3 miesiące od otwarcia oraz trzymać w lodówce, ponieważ dość szybko się utlenia. Formuła jest beztłuszczowa, lekka, wodnista, nie ma zapachu, bardzo szybko się wchłania do zera. Jednak osoby z cerą wrażliwą lub z trądzikiem różowatym powinny uważać. Pierwsze efekty można zobaczyć dość szybko. Cera robi się promienna, znika ziemistość, kolor jest ujednolicony , skóra jest jaśniejsza, niektóre przebarwienia mniejsze. Kwaśne pH ( pH wynosi około 2,4. )jest korzystne, bo zdecydowanie zwiększa przenikanie witaminy do głębszych warstw skóry.
  • 16 listopada 2020 o 12:53
    Super skład i działanie !
    Zużyłam wiele różnych preparatów z witaminą C , również droższych i ciągle wracałam do tego serum, bo dla mojej cery dojrzałej , normalnej w kierunku suchej, przy stosowaniu retinoidów było najlepsze. Nie powodowało podrażnień, pięknie się wchałaniało (nic się nie kleiło i nie lepiło jak w przypadku innych serum) i cera była rozpromieniona. W zestawieniu ze stosowaną przeze mnie pielęgnacją było po prostu najlepsze i naskuteczniejsze. Skład rewelacyjny, oprócz witaminy C , witamina E i Ferulic Acid...no ale właśnie wycofali z Europy :(
  • 14 listopada 2020 o 13:59
    Nie dla cer z tendencją do niedoskonałości.
    Serum z witaminą C jest rekomendowane praktycznie wszystkim. To konkretne ma wysokie stężenie, jest stabilne i ma niskie PH. Brzmi jak serum idealne, ale niestety dla mojej cery zupełnie się nie sprawdza. Pojawiają mi się po nim niedoskonałości, próbowałam stosować na szyję i dekolt i to samo. Być może serum nie nadaje się do cer trądzikowych i mieszanych. Produkt już od jakiegoś czasu ma nowe opakowanie bez pipetki. Jego aplikacja jest nieco utrudniona, bo najczęściej za dużo się wylewa. I do tego nie widać zużycia produktu.
    Wady:
    • u mnie powoduje niedoskonałości
  • 5 listopada 2020 o 16:20
    Skuteczne i łagodne
    O zakupie tego serum zdecydowałam po przeczytaniu szeregu pozytywnych recenzji na jego temat. Produkty z witaminą C są w mojej kosmetyczce od kilku lat. Na produkt Timeless skusiłam się, ponieważ oferuje wysokie stężenie wit C w połączeniu z kwasem ferulowym. Serum kupiłam w nowym, plastikowym opakowaniu próżniowym o żółtym kolorze. Stosowałam je codziennie rano i wieczorem pod krem. Serum spełnia swoje obietnice - ożywia i zmniejsza przebarwienia. Jego dużą zaletą jest to, że nie podrażnia mojej wrażliwej cery. Cena też jest ok, biorąc pod uwagę preparaty o podobnym składzie dostępne na rynku. Generalnie duży plus.
    Zalety:
    • skuteczny
    • nie podrażnia
    Wady:
    • ostatnio słabo dostępny