Wody perfumowane damskie

La Rive Sweet Hope woda perfumowana 90ml

Miroku
    1 stycznia 2025 o 18:09
    Między migdałem, a mydłem
    Sweet Hope kupiłam gdyż miałam okazję nabyć go za zawrotne 10 zł(i to pełnowymiarowy zafoliowany flakon, a nie jakiś randomowy tester) i z czystej ciekawości-podobno ma to być tańszy odpowiednik kultowego Hypnotic Poison Diora. Oryginału nie znam, więc się nie odniosę, ale czytając opinię/recenzję obu zapachów myślę, że propozycja od La Rive jest słabo odwzorowana. I nie mówię tego z uprzedzenia do tanich perfum gdyż La Rive znam i lubię od lat, sporo ich zapachów przerobiłam i znalazłam kilka do których lubię wracać. Czuć, że w Sweet Hope brakuje jakości. Całość jest płaska, nie ma w sobie głębi, pazura czy wyraźnej otulającej słodyczy. Ja czuję przede wszystkim suche migdały, które leżały gdzieś w kącie szafki bez odpowiednich warunków oraz szczelnego opakowania, proszek do prania, trochę płaskiego kokosa i mdłej waniliny. Czytam opis nut i wciąż się zastanawiam gdzie są te wszystkie kwiaty. Ja nie czuję żadnego z nich, a w opisie widzę, że same mocarne miały być-tuberoza, róża, jaśmin i konwalia to nie są delikatne, zwiewne płatki pokryte rosą. W opisie widzę też moją ukochaną śliwkę, ale mój nos niestety jej nie czuję w ogóle, ani w wersji soczysta węgierka prosto z drzewa, ani w wersji zawiesiste, gęste i aromatyczne powidła. Gdzieś w tle czai się nuta płynnego nawozu stosowanego w rolnictwie-jako dziecko nieraz przyglądałam się jak tata szykował mieszanki w rolniczym opryskiwaczu(w dzisiejszych czasach na taki widok wielu rodziców złapałoby się za głowę :D ), ich gryzącego chemicznego zapachu się łatwo nie zapomina. Sweet Hope nie ma zbyt wybitnej projekcji, po godzinie jest już bardzo bliskoskórny, aczkolwiek ta bliskoskórność staje się nawet niebrzydka-lekko słodka i waniliowa, taki typowy waniliowiec do biura. Chociaż nadal w tle czuję jak czai się płynny skoncentrowany nawóz-może to ta nuta w stylu Poison? Taki zapach na skórze zostaje do kilku godzin-nie jest wyczuwalny dla otoczenia, a jedynie gdy zbliżymy nos do nadgarstka(chociażby).
  • 5 lipca 2022 o 9:35
    Woda perfumowana Orient i Wanilia. Jaśmin i Róża. Morela i kokos.
    Są odpowiednikiem perfum Christian Dior Hypnotic Poison - Nuta głowy: morela, śliwka i kokos - Nuta serca: tuberoza, jaśmin, konwalia, róża, brazylijskie drzewo różane i kminek - Nuta podstawowa: wanilia, piżmo i drzewo cedrowe Nie wiem ale mam mieszane odczucia. Nie są złe ale nie przypominają mi perfum dla mnie znanych Christian Dior Hypnotic Poison. Jeśli zostawić kwestie związane z odpowiednikiem to sama woda może być i dobrym prezentem i dla samej siebie czymś odmiennym, bo są orientalno, kwiatowe, słodkie, ciepłe. Zapach utrzymuje się na skórze w piękny sposób jednak nie tak jak oryginalne perfumy . Od po prostu nie drogie cudeńko o pojemności 90 ml . Bardzo przypadła mi kompozycja owoców a zapach naprawdę jest indywidualny, nie codzienny. Reasumując każdy zapach jest niespotykany i znajdzie wielbicielki.
    • Pojemność
    • Zrównoważony zapach
    • Dostępność
    • Fajny Flakon
  • 30 marca 2021 o 17:42
    ok
    Niedroga propozycja całkiem intrygujących perfum. Flakon według mnie jest elegancki, ciężki. Dobrze prezentuje się on wśród innych perfum. Kompozycja zapachowa jest bardzo słodka. Typowy ulepek ale z cięższą nutą. Zdecydowanie może od nich rozboleć głowa. Zapach jest bardzo trwały. Jak za taką cenę są to naprawdę bardzo dobre perfumy.
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
    • kompozycja zapachowa
  • 8 września 2020 o 14:19
    Coś z nim nie tak.
    Będąc w Rossmanie kupiłam ten perfum "na szybko". Szukałam czegoś taniego, co będzie nadawało się na wieczorową porę, nie będzie duszące i nie będzie super trwałe (po kilku godzinach praktycznie każde perfumy tanie czy te z wyższej półki zaczynają mnie drażnić). Wywąchałam dokładnie tester i myślę, że to zdecydowanie mój zapach- typowo wieczorowy , ciężki ale nie duszący , z takim "pazurem " . Bardzo podobne do Hypnotic Poison od Diora. W domu otworzyłam flakonik i czekało na mnie duże rozczarowanie. Zapach był inny niż ten na testerze . A na pewno nie doszło do pomyłki przy zakupie. Różniło je to, że te które kupiłam miały wyczuwalną strasznie drazniącą nutę , tak jakby syropu na kaszel albo jakiejś anyżowej maści, swoją drogą Bardzo chemiczny. Nie wiem więc czy trafił mi się wadliwy egzemplarz czy po prostu będąc w sklepie nie wyczułam tego na testerze. Myślę jednak, że nie jest to do końca nietrafiony zapach. Ma w sobie jakiś urok , po kilku godzinach gdy wietrzeje robi się przyjemniejszy dla nosa , nie czuć tak bardzo tej nieprzyjemnej nuty zapachowej , trwałość jak na tą cenę - bardzo przyzwoita , znika po 5-6 h.
    • Dobre zapachowe odwzorowanie oryginału
    Wady:
    • przebijająca się drażniąca, chemiczna nuta
    • Tandetne opakowanie
    W perfumerii
    TNL
    12 czerwca 2020 o 22:31
    Nie jest wcale taki zły
    Nie zgodzę się z poprzedniczką, że zapach jest aż tak fatalny. Wiadomo, że to nie oryginał i w tej półce cenowej próżno byłoby szukać odwzorowania 1 do 1, ale kompozycja jest udana i wyraźnie przypomina pierwowzór (nadmienię, że od kilkunastu lat przechowuję niczym relikwię flakon Dior Hypnotic Poison sprzed reformulacji, pomimo upływu czasu nie stracił nic a nic ze swego czaru i trwałości). Na mnie Sweet Hope utrzymuje się długo, na ubraniach do kolejnego prania. Jeżeli komuś podoba się oryginalny zapach, a nie może sobie na niego pozwolić, to tę "inspirację" uważam za udaną. Wystawiam wysoką notę za stosunek jakości do ceny.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie