Peelingi do twarzy

Nacomi Nourishing Face Scrub Chocolate Odżywczy peeling do twarzy i ust

azileiz
    18 sierpnia 2024 o 6:41
    Twoja skóra zdecydowanie zasługuje na tą czekoladową przyjemność !!!;)
    Gdyby ktoś mi powiedział, że pielęgnacja skóry może przypominać czekoladową ucztę, pewnie bym nie uwierzyła. Ale po przetestowaniu Nacomi Nourishing Face Scrub Chocolate mogę śmiało stwierdzić: pielęgnacja nigdy nie była tak kusząca! Już otwierając słoiczek, przenoszę się do świata, gdzie czekolada nie tylko rozpieszcza zmysły, ale też dba o skórę. Ten peeling to prawdziwa czekoladowa magia – kremowa konsystencja z delikatnymi drobinkami, które dosłownie rozpływają się na skórze, usuwając martwy naskórek z precyzją godną najlepszych produktów. Ale to, co wyróżnia ten peeling, to nie tylko jego skuteczność, ale także to, jak skóra wygląda i czuje się po jego zastosowaniu. Miękka, nawilżona i jedwabiście gładka – jakby ktoś podarował jej wyjątkowy czekoladowy rytuał spa. Produkt ten naprawdę przyciągnął moją uwagę - kompletnie nie widzę żadnych wad a same plusy które sprawiają że ta czekoladowa rozkosz zagości u mnie na dużej ... POLECAM
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • skóra jest miękka i nawilżona
    • skóra staje się gładka
    • usuwa martwy naskórek
    • zapach jest obłędny
  • 29 marca 2024 o 10:56
    Mój ideał
    Ukochany peeling ???? ????cudny zapach ????gęsta konsystencja ????ładne opakowanie ????dobrze peelinguje ????twarz po użyciu jest gładka ????czuć ,że jest miękka ????uczucie nawilżenia ????nie podrażnia ????wydajny Dla mnie jak narazie idealny ????
  • 6 stycznia 2022 o 22:12
    Zdzierak, ale nie dla każdego
    Peeling dorwałam podczas zakupów online na stronie Hebe. Posiadają sporo produktów Nacomi, często są dostępne na promocjach w atrakcyjnych cenach. Na ten peeling była promocja -40%., dlatego skuszona wersją Chocolate postanowiłam wypróbować ten produkt. Spodziewałam się mniejszego pojemniczka - chciałam coś podręcznego na wyjazdy. Wizualnie pudełeczko wygląda dość mizernie. Plusem opakowania jest zakręcane zamknięcie - możemy dzięki temu wykorzystać cały produkt, nic nie zostaje na ściankach. Zapach jest bardzo intensywny - uwielbiam go! Konsystencja przypomina żel, drobinki są małe, twarde i szorstkie. Przy kontakcie z wodą żel zgodnie z opisem producenta zmienia konsystencję na kremową, ale drobinki swoich właściwości nie zmieniają - nadal są twarde i szorstkie. Niestety to może prowadzić do podrażnień czego jestem przykładem. Aby wykorzystać produkt do końca zaczęłam wykorzystywać go jako peeling do stóp. - faktycznie złuszcza i wygładza skórę. Szkoda tylko, że nie twarzy i ust zgodnie z przeznaczeniem :) Podsumowując - lubię peelingi "zdzieraki", to nie pierwszy produkt tego typu z którego korzystałam. Wykonuję peeling mechaniczny średnio raz w tygodniu. Peeling marki Nacomi jest zbyt twardy i szorstki, co w moim wypadku prowadzi do podrażnień i do niego nie wrócę.
    • złuszcza i wygładza
    Wady:
    • podrażnia
    • drobinki zbyt twarde i szorstkie
    • cena regularna
  • 20 stycznia 2021 o 23:27
    Czekoladowy smakołyk
    Peeling o przede wszystkim cudownym zapachu słodkiej czekolady. Jak dla mnie peeling ma duże drobinki, bardzo twarde i szorstkie. Peeling złuszcza mechanicznie. Skóra po jego użyciu jest wygładzona, nawilżona a jednocześnie może być również podrażniona. Peeling można używać tylko przy grubej skórze, nie nadaje się przy cerze trądzikowej, naczynkowej, wrażliwej ze skłonnością do podrażnień.
    • mocne złuszczanie
    Wady:
    • wielkość drobinek
    • skłonność do podrażnienia
    • nie nadaje się do wielu typów cer
    Deckowa
    9 listopada 2020 o 22:44
    Przyjemny produkt :)
    CERA: Posiadam skórę mieszaną (strefa T tłusta, policzki, usta i szyja tendencja do przesuszania). Mam liczne zaskórniki otwarte na twarzy oraz tzw. suche skórki. Mimo, że peeling jest przeznaczony do cery suchej, ponieważ ma za zadanie delikatnie złuszczyć, ale przede wszystkim odżywić i wygładzić skórę, to musiałam go przetestować głównie ze względu na skład i zapach czekoladowy. WYGLĄD/OPAKOWANIE: Plastikowy przezroczysty pojemniczek niewielkich rozmiarów, dlatego super sprawdzi się w podróży czy na wakacyjny wyjazd, gdyż zajmie mało miejsca w kosmetyczne. Solidna przykrywka, którą ciężko po raz pierwszy otworzyć, posiadając nowy produkt. DZIAŁANIE PRODUKTU: Po otwarciu słoiczka przede wszystkim wydobywa się piękny, cudowny zapach czekolady. Produkt posiada bardzo dobry skład, między innymi kakao, olej z awokado i ścierające drobinki z cukru trzcinowego. Peeling bardzo łatwo nakłada się na skórę, masując twarz kolistymi ruchami czujemy przyjemny zapach, który według mnie pachnie identycznie jak baton Kinder Bueno :) Cukier trzcinowy przyjemnie złuszcza martwy naskórek. Po zmyciu peelingu skóra jest delikatna i miękka w dotyku, wygładzona, suche skórki zostały „usunięte”. Niestety z moimi zaskórnikami nie dał rady, ale tego akurat się spodziewałam. Sucha skóra na ustach, policzkach i szyi naprawdę została mocno odżywiona! Trzeba jeszcze wspomnieć, że podczas wykonywania masażu twarzy peeling zmienia swoją konsystencje w kremową. Nie podrażnił, nie uczulił. Nie wyrządził żadnej krzywdy na mojej mieszanej skórze, wręcz przeciwnie :) Kupię ponownie, ponieważ jest idealny do stosowania 2-3 razy w tyg dla niewymagających cer i potrzebujących delikatnego złuszczenia i odświeżenia.