Peelingi do twarzy

Ziaja Oczyszczanie - Liście Manuka, Pasta do głębokiego oczyszczania przeciw zaskórnikom

Ziaja Liście Manuka
Apteka Polska APTE.PL
Ziaja Oczyszczanie Pasta głęboko oczyszczania przeciw zaskórnikom 75ml
Ziaja Oczyszczanie Liście Manuka Pasta do Głębokiego Oczyszczania 75 ml
Bodyland.pl
Ziaja Oczyszczanie Pasta głęboko oczyszczania przeciw zaskórnikom 75ml

• 18 kwietnia 2025 o 22:04
    Jako maseczka z glinką
    Mam skórę dojrzałą, ale skłonną do zmian trądzikowych. Kapryśną bo czasem mam zwiększoną produkcję sebum, a czasem mam przesuszenia. Tę pastę stosuję tylko okazjonalnie, gdy mam akurat bardziej przetłuszczającą się skórę. Pasta lekko uspokaja skórę dzięki zawartości zielonej glinki i ekstrakcie z liści manuka. Pastę stosuję po swojemu - nakładam ją na zwilżoną skórę twarzy i trzymam kilka minut, następnie bardzo delikatnie masuję i spłukuję. Dla mnie peelingi ziarniste nie sprawdzają się, bo sprzyjają zwiększeniu ilości zmian trądzikowych. Pasty nie stosuję gdy mam przesuszenia na skórze, bo ma ona działanie dodatkowo wysuszające. Konsystencja bardzo gęsta, zawiera delikatne granulki. Zapach jest ok, lekki zapach typowy dla manuka.
    Zalety:
    • jako gotowa maseczka z zieloną glinką
    • uspokaja skórę, wycisza gruczoły łojowe
    Wady:
    • może przesuszać (zwłaszcza gdy za często stosowana lub ktoś ma wrażliwą skórę)
    IvanaLi
    3 kwietnia 2025 o 15:37
    Bardzo lubię
    Lubię od czasu do czasu zrobić sobie taki peeling mechaniczny. Ten z Ziaja to już klasyk, który zna większość i jest niezawodny. Super oczyszcza skórę i daje uczucie odświeżenia. Skóra po użyciu jest gładka i naprawdę zauważyłam że mają zaskórniki się zmniejszają. Do tego ma cudowny zapach.
    Zalety:
    • oczyszcza i odświeża
    • pomaga w walce z zaskórnikami
    • dostępny w większości drogerii
    Wady:
  • 28 marca 2025 o 11:03
    Pasta do głębokiego oczyszczania twarzy przeciw zaskórnikom
    Gęsta pasta z drobinkami peelingującymi, przeznaczona do głębokiego oczyszczania porów i redukcji zaskórników.  Zalety: • Skutecznie usuwa martwy naskórek. • Zmniejsza ilość zaskórników. • Pozostawia skórę gładką i odświeżoną. Wady: • Może być zbyt agresywna dla bardzo wrażliwej skóry. Ocena: 4.5
  • 24 marca 2025 o 16:04
    Pierwsza po jaka sięgnęłam i jestem zadowolona
    To jedna z pierwszych past do głębokiego oczyszczania po jaką sięgnełam. Bardzo dobrze oczyszcza nasza skórę z zanieczyszczeń , przyspiesza niwelowanie niedoskonałość. Pozostawia nasza skórę czysta i odświeżona. Nie zostawia naszej skóry z uczuciem ściągnięcia. Jest bardzo wydajna a zapach bardzo piękny.
    • Działanie
  • 23 marca 2025 o 17:56
    Faworyt do romansu raz na tydzień
    Uwielbiam! Nie znalazłam do tej pory lepszej pasty, która będzie się sprawdzać jak Ziaja. Używam produktu raz na tydzień, aby pozbyć się delikatnych zaskórników. Moja skóra jest sucha i wrażliwa, a pasta nie podrażnia mnie i nie uszkadza mechanicznie skóry twarzy. Zużyłam już 5 opakowań i zdecydowanie zakupie kolejne. To mój must have