Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Vademecum Junior, Pasta do mycia zębów dla dzieci 6+

• 8 lipca 2020 o 13:09
    Dla siebie :)
    Mimo, że pasta jest przeznaczona dla dzieci, to postanowiłam ją przetestować na swoich dorosłych zębach :). Dlaczego? Mam bardzo wrażliwe dziąsła i zęby. Na dzień używam po prostu past przeznaczonych na takie problemy, ale większość dziecięcych równie dobrze u mnie działa. Pasta jest różowa, o typowej konsystencji i truskawkowym smaku. Jako osobie dorosłej jedynie ten smak mi przeszkadza, jestem przyzwyczajona do miętowych past. Jeśli chodzi o działanie to nie mam zastrzeżeń - pasta dobrze, ale delikatnie oczyszcza jamę ustną i nie pozostawia podrażnień, przesuszeń, krwawiących dziąseł czy bolących szyjek zębowych. Ogólnie polecam dla wrażliwców ciekawych działania past dziecięcych ;).
    • Dobrze, ale łagodnie oczyszcza
    • Nie podrażnia dziąseł, zębów, szyjek - delikatna
    Wady:
    • Smak, zapach
  • 1 marca 2020 o 16:27
    Zwykla, dziecięcą, sredniak
    Pasta dostępna niemal w każdym.sklepie, n8e kosztuje dużo, a jaskrawą grafiką przyciąga wzrok. Szczególnie ten dziecięcy. Nie byłam przekonana do tej pasty, nie ufam jej w kwestii ochrony przed próchnica i mocą oczyszczania. Mój syn próbował obie wersje, bardziej smakowała mu o smaku truskawkowym. Dziecko zadowolone , lubi nią myc zęby, ale ja jako rodzi wolę lepszy skład i.lepszą ochronę.
  • 1 marca 2020 o 8:59
    Dobra pasta dla dzieci.
    Pastę Vademecum wybrałyśmy z córką podczas zakupów spożywczych w jednym z hipermarketów. Są dostępne dwie wersje - miętowa oraz truskawkowa. U nas oczywiście wybór padł na tę drugą bo jest w kolorze różowym. Opakowanie pasty jest w formie tubki w różowym kolorze o pojemności 75 ml z zakrętką, na której można ją postawić. W jego centrum mamy obrazek wyszczerzonego krokodyla z pięknymi białymi zębami, sugerujący, że właśnie takie będą i nasze jeśli będziemy jej używać. Pasta jest w formie żelu w kolorze delikatnego różu, jest gęsta i nie spływa ze szczoteczki. Ma bardzo przyjemny zapach i smak - truskawkowy, aczkolwiek ja gdzieś tam wyczuwam minimalną ilość mięty. W każdym razie przypadły córce do gustu bowiem nie protestowała, aby myć nią zęby. Działanie. Pasta skutecznie usuwa osad i pozostałości jedzenia - zęby są dobrze domyte, aczkolwiek technika ich mycia jest równie ważna. Oddech zostaje odświeżony, wyraźnie czuć truskawkę. Producent zapewnia o 12-godzinnej ochronie przed kwasami cukrowymi, ale pewnie tak działa każda pasta i ogólnie ciężko to sprawdzić więc hasło pod względem marketingowym super. Muszę jednak przyznać, że w trakcie jej używania nie pojawiły się żadne niepokojące zmiany.
  • 10 lutego 2020 o 0:07
    Zachęcająca
    Bardzo fajna pasta do zębów smakową. Truskawka synowi bardzo smakuje. Ostatnio miał gumę balonowa wiec trochę zmiany :) chętnie myje ząbki tą pastą. Łatwo dostępna w przystępnej cenie
    Zalety:
    • Smak
    • Dostępność
    Wady:
    • Kolor nie poronień być różowy, mogły by być kolorowe nie wskazujące ze różowa dla dziewczynki a niebieska dla chłopca. Smaki są dla wszystkich a nie przypisane dla płci. Chłopiec powie ze różowa to dla dziewczynek i nie będzie chciał brać. Takie jest tylko moje myślenie.
  • 7 września 2019 o 15:34
    Dobra!
    Nareszcie udało mi się wcelować z pastą dla mojego wybrednego syna, który do tej pory tolerował tylko żel Prokudent z Rossmanna. Polubił smak, który przypomina rzeczywiście truskawkę. Pasta dobrze czyści, odświeża oddech i ma walory chroniące przed próchnicą. Jest bardzo wydajna i ma poręczne opakowanie, a do tego przystępną cenę. Polecam!
    Zalety:
    • smak
    • zawartość fluoru
    • poręczne opakowanie
    • wydajna
    Wady:
    • brak/