Kremy na noc

Chantarelle Normacell, Mandelic Acid Night Cream Krem na noc z kwasem migdałowym 2% do cery mieszanej

• 23 kwietnia 2020 o 23:49
    Nie polecam
    Cena bardzo wysoka, a krem nie robi praktycznie nic. Poza nawilżeniem na słabym poziomie nie zrobi nic innego oprócz podrażnienia buzi. Skład bardzo kiepski. Pieniądze wydane w błoto.
    Zalety:
    • Leciutko nawilża
    Wady:
    • Podrażnia
    • Ciężkie opakowanie (jeśli już jest z tak ciężkiego szkła to żeby chociaż to było ciemne szkło...)
    • Skład
    Noor
    23 lutego 2019 o 13:33
    Nawilża i nic poza tym
    Mam tłustą, ale BARDZO wrażliwą cerę. Kiepsko znosi kwasy, wcześniej, czy trochę mniej wcześnie ;-) wszystkie ją podrażniają, nawet askorbinowy i polecane w trądziku różowatym laktobionowy i azelainowy. Normacell ma tylko 2% kwasu migdałowego i muszę przyznać, że to stężenie nie wywołało armagedonu ma mojej twarzy i przyległościach, jeśli tylko używałam go co drugą noc. Niestety wbrew obietnicom producenta nie uregulowało sekrecji sebum, nie wyrównało kolorytu (o redukcji pozapalnych przebarwień nawet nie wspomnę), nie zmniejszyło widoczności porów i raczej nie poprawiło ogólnej gładkości, tzn. nic takiego nie wyczuwałam, a suche skórki ciągle były widoczne, tym bardziej że na czas "migdalenia" musiałam zrezygnować z Luny. Gwoli sprawiedliwości muszę dodać, że używałam też kiedyś 5% toniku migdałowego wg przepisu z nieodżałowanego forum Laboratorium Urody i efekty były takie same (czyli ich brak). Za to krem naprawdę dobrze nawilża. Niestety, ceną za to jest lepkość miodu - do twarzy, szyi i dekoltu klei się dosłownie wszystko. Godzinami. Za to skóra jest nawilżona i odżywiona, i to trwale a nie tylko do pierwszego przetarcia micelem rano. No ale to potrafią zdziałać kremy za o wiele mniej, niż 140 zł i to bez zamieniania użytkownika w chodzący lep na muchy, więc raczej nie spotkamy się więcej. Słoiczek z mrożonego szkła ładny, ale niehigieniczny, zabezpieczony dodatkowo plastikowym deklem i zapakowany w srebrny kartonik. Krem jest w kolorze ecru, gęsty, z zapachem trudnym do zidentyfikowania. Łatwo go rozsmarować ale, jak wspomniałam, zostawia bardzo lepki film.
    Wady:
    • słoiki to zuo!