Kremy na noc

Eau Thermale Avène A-Oxitive, Nuit Soin Peeling [Peeling Cream] Krem peelingujący na noc

kora777
    24 listopada 2024 o 22:54
    Dla cierpliwych
    Naprawdę dobry krem, na który czaiłam się kilka miesięcy. Ze względu na cenę i na koniec sezonu upałów (używałam jego wersji na dzień w pełnym słońcu, więc nie obawiałam się przebarwień). Wszystko w nim zagrało i widać, że ktoś w laboratorium dobrze przemyślał sprawę. Skład to esencja aktywnych substancji, ale nie przeładowana w stylu "wrzućmy wszystko co modne", zastosowanie przyjemne (higieniczna aplikacja, wchłanianie do matu w minutę) i efekty satysfakcjonujące. Kto spodziewa się efektu wow, będzie zawiedzony : retinal w tej wersji nie podrażnia, nie piecze, nie złuszcza - co nie znaczy, że nie działa. Skóra przez pierwsze 3 tyg codziennej aplikacji lekko się wyciszyła i ujednoliciła. Dopiero potem delikatnie zaczęła się poprawiać gęstość, rozjaśnienie, drobne zmarszczki czy uspokojona kaszka na policzkach. Zwłaszcza gdy uzupełniłam pielęgnację o dobre produkty nawilżające - skóra wystrzeliła jakby dostała turbo booster. Czy spektakularnie odmłodził mnie o dekadę? Nie. Ale jest wart swojej ceny, ze względu na uczciwie długofalowe działanie i bezpieczeństwo stosowania. Wydajność też bez zarzutu (nieprzezroczysty pojemniczek, orientacyjnie oceniam zużycie na 50% po 3 miesiącach). Warto polować w promocji na duet, ponieważ krem z serii na dzień też jest na medal!
  • 4 maja 2024 o 13:00
    Ten krem nie dziala
    Kupiłam krem po przeczytaniu opinii. Zużyłam całe opakowanie, codziennie wieczorem. I jak bardzo się rozczarowałam. Ten krem nie robi kompletnie nic. Nie mówiąc już o złuszczaniu ... Nie miałam żadnych negatywnych odczuć (szczypanie, pieczenie - jak piszą dziewczyny w innych recenzjach) Nie zauważyłam polepszenia cery, redukcji przebarwień, zmniejszonych zmarszczek, efektu kwasu jak z gabinetu... No zupełnie nic.
    Zalety:
    • Opakowanie airless
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic producenta
    Drogeria Super-Pharm
  • 24 marca 2024 o 19:51
    boski najlepszy krem na świecie Mistrz nad mistrzami podziwiam wielbię i kocham
    Kocham go za działanie. Widocznie wpłynął na zmarszczki, jest mniej i są mniejsze bruzdy, widzę to zwłaszcza po zdjęciach z bliska. Przesusza, wysusza mimo że zużyłam już z 20 opakowań, może nawet więcej. Nie będę pisać o protokole wprowadzania retinalu czy ochronie przeciwsłonecznej, konieczne, jeśli nie wiesz jest mnóstwo info na instargamie czy youtube. Wielki dodaatkowy atut to działa cudownie na zaskóniki i krostki, Mimo że mam 40 lat dalej zmagam się z napadami trądziku a to najskuteczniejszy w tej materii produkt.
  • 20 grudnia 2023 o 13:52
    mój ulubiony
    Przygodę z retinoidami zaczęłam kilka lat temu, miałam okazję sprawdzić już kilka produktów na swojej skórze i ten krem jest moim zdecydowanym faworytem. Używam go od trochę ponad pół roku, więc myślę, że to wystarczający czas aby rozeznać się w działaniu i wystawić mu rzetelną opinię - w dodatku bardzo dobrą, bo na taką właśnie zasługuje. Zacznę od opakowania, które bardzo przypadło mi do gustu - smukła buteleczka z pompką - higieniczne rozwiązanie, które znacząco ułatwia aplikację. Na całą twarz i szyję używam ok 1,5 pompki - produkt jest dość gęsty, więc tyle na spokojnie wystarcza. Krem ma kolor pomarańczowo-beżowy, ale po aplikacji nie widać go na skórze, zresztą szybko się wchłania bez pozostawiania po sobie warstwy. Jedno opakowanie przy codziennym użytkowaniu na noc wystarczyło mi na około 5 miesięcy, więc produkt bardzo wydajny. Jedynym małym minusem, który zauważyłam jest ilość produktu, który pozostaje w opakowaniu i którego nie ma jak wydostać, bo pompka już tych pozostałości nie chce dozować. Otworzyłam całkowicie opakowanie i było tam sporo kremu, jak na moje użytkowanie to spokojnie na miesiąc codziennego smarowania, jednak niestety taki retinal nie nadaje się do użycia bo już nie jest hermetycznie zapakowany, więc sporo produktu się zmarnowało - taka wada opakowania z pompką. Co do efektów, to jestem bardzo zadowolona - skóra przy regularnym stosowaniu wygląda o niebo lepiej, jest gładka, wygląda promienniej i zdrowiej. Jestem posiadaczką cery mieszanej z dużą skłonnością do niedoskonałości, dość tłustej na czole, a suchej w okolicy nosa i policzków - dość wymagający mix. Zacznę od tego, że krem ani trochę nie przesuszył mojej skóry, nie spowodował łuszczenia ani podrażnienia (choć może to być też kwestia tego, że mam zbudowaną tolerancję na retinoidy). Miałam duży problem z "kaszką", która rozlokowana była głównie na czole i brodzie, ale zaczynała się też pojawiać na policzkach - problemu już nie mam. Krem znacząco zredukował też nadmierne wydzielanie sebum i pojawianie się większych niespodzianek na twarzy - co prawda co i raz coś się pojawi, ale jest do w moim przypadku redukcja o ok 80%, więc można powiedzieć spektakularna. Co do efektu anti-aging to myślę, że kilka miesięcy nie jest wystarczająco długim czasem aby "wyprasować" zmarszczki, zresztą nie skupiam się na tym aż za nadto, jednak na pewno moja skóra zrobiła się bardziej napięta. Zaczynam już kolejne opakowanie i myślę, że pojawią się i następne :)
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 lipca 2023 o 7:57
    Świetny retinal w świetnej cenie!
    To mój 3 produkt z retinalem i jak dotąd najlepszy (wcześniej używałam geek and georgeus i skintry). Wprowadzenie tego produktu nie było łatwe. Dopiero za 3 podejściem się udało bo skorzystałam z metody kanapkowej (nakładałam jakies pół h po nałożeniu kremu nawilżającego). Nałożony na sucha skore (jakies 30 min po umyciu) niestety podrażnial i to mocno. Już kilka miesięcy stosuje go na krem nawilżający i jest super:) nie miałam żadnego wysypu Produkt bardzo szybko daje fajne efekty (szybko jak na retinal bo trzeba pamiętać ze używanie retinalu to maraton a nie sprint). Cera jest ujednolicona, pojawia się mniej niedoskonałości, obecne na twarzy niedoskonałości dzień po użyciu retinalu są już widocznie bledsze. Ogólna kondycja skory jest dużo lepsza. Zaobserwowałam poprawę napięcia i ogólne ujędrnianie skory. Mam lat 37, pierwsze oznaki utraty jędrności i sprężystości skóry, produkt stosuje w sezonie letnim co drugi dzień. Mam cerę wrażliwa i reaktywną.
    Zalety:
    • Widoczne ujędrnianie skory
    • Poprawa kolorytu skóry
    • Działa na niedoskonałości (pojawiają się rzadziej, zmniejsza te już widoczne)
    Wady:
    • Jest to silny produkt wiec jego wprowadzenie (budowanie tolerancji) może byc trudne dla osób początkujących z wrażliwa cerą