Balsamy do ciała

Mydlarnia Cztery Szpaki Mus do ciała `Konopie i pomarańcza`

Mydlarnia Cztery Szpaki Puszysty Mus do Ciała Konopie i Pomarańcza 150ml
Mydlarnia Cztery Szpaki Cztery Szpaki Puszysty mus do ciała Konopie i Pomarańcza 150ml 1234605451
Mydlarnia Cztery Szpaki Konopie&Pomarańcza

• 31 stycznia 2025 o 0:21
    Przyjemny mus.
    Kupiłam w promocji, ciekawa konsystencji przede wszystkim. Skład mamy bardzo bogaty,nie kojarzył mi się z lekką konstrukcją musu wcale, ale jako posiadaczka suchej skóry dałam mu szansę. Produkt mi się sprawdził bardzo dobrze, nawilżał , natluszczał skórę. Pozostawiał delikatny, tłusty film na skórze, który mi osobiście nie przeszkadza ale wiem,że nie każdy lubi. Konsystencja faktycznie puszysta,ale produkt po wyjęciu na rękę szybko się upłynniał od ciepła dłoni. Podczas stosowania zauważyłam ,że mogę czasami pominąć balsamowania a suchość skóry mi aż tak nie doskwierała więc działał bardziej dogłębnie. Na minus mogę powiedzieć o wydajności, niestety nie jest to produkt, który nam wystarczy na długo. U mnie zużył się bardzo szybko i właśnie dlatego nie będzie powtórki choć inne zapachy tych musów bardzo kuszą.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Natłuszcza skórę
    Wady:
  • 25 kwietnia 2024 o 21:35
    Piękny zapach, konsystencja i tyle
    W poszukiwaniach idealnego produktu do nawilżenia skóry, trafiłam w końcu do Mydlarni 4 szpaki. Wcześniej kupowałam u nich mydła i dezodoranty w kremie. Mus ma fantastyczny, intensywny zapach pomarańczy, oszałamiającą konsystencję lekkiego musi, która jest jego zaletą ( bo świetnie się rozprowadza, jest lekki) jak i wadą ( wydajność jest beznadziejna, trzeba użyc ilości wielkości orzecha włoskiego, żeby posmarować jedną nogę...). Mus pozostawia przez pewien czas tłustą, kremową warstwę i to tyle jeśli chodzi o jego działanie nawilżające. Na drugi dzień skóra dalej jest sucha jak wiór. Niestety, nie spełnił moich oczekiwań, wybaczyłabym nawet tę kiepską wydajność, gdy y faktycznie nawilżał.
  • 20 lutego 2024 o 21:42
    Piękny zapach i świetna konsystencja
    Opakowanie - bardzo eko, leciutkie, poręczne, nic nigdy nie wyciekło, nie wylało się. Dla mnie dość wydajny, ale też używam go naprzemienne z innymi balsamami, nie codziennie. Zapach bardzo ładny, po użyciu naprawdę bardzo długo utrzymuje się na skórze. Konsystencja jest bardzo leciutka, balsam jest dosłownie w formie musu, który pod wpływem kontaktu ze skórą stapia się w masełko. Świetnie się rozprowadza po skórze, już samo użycie tego balsamu sprawia przyjemność. Zostawia dosyć tłustą warstwę, nie wchłania się idealnie, ale nie przeszkadza mi to. Balsam nawilża i regeneruje skórę, zdecydowanie polecam do suchej skóry.
    Zalety:
    • konsystencja musu stapiającego się w olejek
    • regeneracja skóry
  • 15 lipca 2023 o 11:36
    Cudowny mus
    Opakowanie wydaje się małe i zbyt lekkie ;) Wypełnione jest fantastycznie pachnącym musem. Jest bardzo wydajny choć zdecydowanie zbyt łatwo zużywać go zby dużo. Jestem przyzwyczajona do olejków i tłustawej warstwy tu jeśli jest taka używasz zdecydowanie zbyt dużo ;) Należy nałożyć malutko rozprowadzając na wilgotnej skórze. Działa bardzo dobrze. Nie używam kosmetyków regularnie ten jest dla mnie idealny. Używany dwa, trzy razy w tygodniu nawilża odpowiednio i jako jedyny sprawia że moje łydki nie są suche :)
    Drogeria Cocolita.pl
    shewild
    27 kwietnia 2023 o 20:13
    Prawie idealnie
    Odkrywania marki Cztery Szpaki ciąg dalszy ;) Po pozytywnych doświadczeniach z mydłami postanowiłam spróbować również innych ich produktów i w kolejnym zamówieniu postawiłam na kosmetyki do pielęgnacji, m.in. właśnie ten mus. Już sama nazwa "mus" przemówiła do mojej wyobraźni - to musiało być coś lekkiego, puszystego, niezwykle przyjemnego w dotyku i wręcz sunącego po skórze. I tak właśnie jest! To jest mus z prawdziwego zdarzenia, producentom udało się odwzorować puszystość i lekkość na piątkę z plusem. W opakowaniu znajduje się biały mus, widać nawet na jego powierzchni delikatne pęcherzyki tu i ówdzie, wygląda puchato, jakby napowietrzony balsam. Odkręcając nakrętkę do razu widać, że to MUS, po prostu po samym wyglądzie można to stwierdzić. W dotyku także ma puszystą konsystencję, która w kontakcie ze skórą zmienia się lekko tłustawy balsam. Ja aplikowałam mus zgodnie z sugestią producenta na wilgotną skórę i świetnie się wtedy rozprowadzał na powierzchni. Część się od razu wchłaniała, ale od razu należy pozbawić się złudzeń - jest to jednak produkt oparty na masłach i olejach, więc tak też ostatecznie zachowuje się na skórze. Lekko tłusta warstwa jak po solidnym wmasowaniu oliwki - dla mnie o tyle fajna, że nie jest ciężka jak po oliwce tylko nieco lżejsza w formie, nie aż tak tłusta i wyraźnie wyczuwalna w dotyku. Po użyciu musu nie da się bezpośrednio ubrać, trzeba np. ręcznikiem odcisnąć powierzchniową tłustość. Ja używałam musu tylko w domu, zazwyczaj po prysznicu, więc nie oceniam tej kwestii negatywnie. Opakowanie to okrągła aluminiowa puszka, bardzo lekka, prawie w ogóle nie czuć jej ciężaru. Fajnie się otwiera i super zamyka, szybko i prosto, no i cała zawartość zużywa się do samego końca. Zapach... tu już nie ma zachwytu z mojej strony. Nastawiłam się na energetyczną pomarańczę, ale nie ma jej tu za bardzo. Czuć głównie chyba te konopie, jest to jakiś taki trawiasty zapach przełamany nieco kwaskowatym aromatem, pewnie cytrusów. Ale niestety nie czuć pomarańczy. Szkoda, bo bardzo liczyłam na soczysty zapach, no ale nie można mieć wszystkiego ;) Co mus robi ze skórą? Świetnie nawilża, zmiękcza, pielęgnuje i regeneruje. No i oczywiście natłuszcza, to jego główna cecha. Jest to na pewno produkt dla tych co lubią oleje, oliwki, masła, ale dzięki puszystej konsystencji zupełnie inaczej odbiera się tę natłuszczającą moc musu - bardziej świeżo i lżej. Z musem można fantastycznie wymasować ciało, polecam aplikować go na lekko wilgotną skórę, pije ona wtedy więcej dobroci niż przy klasycznym wmasowywaniu. Mus doskonale łagodzi podrażnienia, np. po depilacji. Połączenie peelingu całego ciała plus tego musu daje rezultat w postaci mocno odżywionej, zregenerowanej, super gładkiej i niesamowicie miękkiej skóry. Minusem jest szybkie zużywanie produktu. Jakoś tak ta puszysta konsystencja nie przekłada się na oszczędne używanie. Ja używałam musu ok. 2 miesiące, ale nie używałam go codziennie. Mimo to widzę, że nie jest to najbardziej ekonomiczny produkt do smarowania ciała. Pod względem działania i przyjemności użytkowania podoba mi się ten kosmetyk. Wiem, że producent ma w swojej ofercie kilka musów o różnych zapachach i jeśli wrócę, to chyba chętniej żeby wypróbować inną opcję zapachową. Ta wersja nie do końca do mnie przemawia, a raczej nie urzekła mnie tak jak chciałam.