Balsamy do ciała

Bosphaera Nawilżająco regenerujące masło do ciała `Czarna orchidea`

• 6 września 2024 o 22:21
    Opium dla głowy i dla skóry
    To, co w tym maśle jest najważniejsze chyba dla wszystkich babek, to zapach. Pachnie jak perfumeryjne niebo, ciepło, intensywnie, uzależniająco. To taka rodzina czarnych perfum ysl. Słodkie kwiatowe opium. Zupełnie coś innego niż imiennik od organique. O wiele mocniejszy, utrzymuje się na skórze całą noc. Ja się czasem męczę przy mocnych zapachach, ale przy tym się nie zdarzyło nigdy, bo nie ma w sobie zbytnio orientu ani szypru, tylko opium, opium, opium. W zielarniach mają próbki do powąchania i gorąco radzę potestować, bo jeśli komuś nie będzie odpowiadać samo masełko, to firma ma ten zapach w formie wosku o nazwie Stellum. Jest to kosmetyk perfumowany, bo zapach nie wynika z żadnego ze składników. Ale skład jest też cudowny. Oczywiście bazuje na mocnych emolientach typu shea i kakao, ale oprócz powlekania, to nawilża, przenika do głębi i świetnie pielęgnuje skórę w gorszych miesiącach. Dobrze mi się sprawuje przy mojej egzemie, ale również czasem w lecie, kiedy mam gorszy humor. Jest jednak dosyć pracochłonne w rozsmarowywaniu. Ma konsystencję bardzo zbitej śmietanki kremówki, czyli jest to lekko napowietrzony gęsty krem, na pewno nie przypomina typowego masła do ciała, a już na pewno nie twardego masła shea. Ta gęstość dobrze się nakłada na skórę, ale już z rozpracowaniem tego jest trudniej: maże się bardzo. Niezależnie od tego, czy nakładam na mokrą czy suchą skórę. Różnica jest taka, że na wilgotnej skórze choć się na biało smuży, to jednak idzie dość ślisko. Natomiast na skórze suchej szybko robi się tępe i trudno je równomiernie rozłożyć i trzeba troszkę go dokładać. Wymaga trochę pracy, ale jak ono otula skórę, to bajka! Jest cudowne w efekcie, nie tworzy żadnej oleistej tłustości, tylko delikatnie całuje moje suche skórki na rękach i zostawia skórę taką milusią, że tylko głasiać, a ręce i tak nie zbierają żadnej warstwy. Szczerze powiem, że nie mam ochoty wypróbowywać innych wersji zapachowych. Bo wiem, że też będą trudne w rozsmarowaniu, ale bez tej przyjemności nosowej. A tutaj ten trud jest wart grzechu. Uwagi: - smuży się na biało - jest pracochłonne w rozsmarowywaniu, szczególnie na całkiem suchej skórze, gdzie szybko robi się tępe
    Luqia
    18 października 2022 o 13:04
    Otulająca aromaterapia
    Masło to kupiłam z ciekawości, gdyż wiele osób zachwalało tę konkretną wersję zapachową, a ja chciałam też kontynuować testowanie produktów cudownej marki Bosphaera. Kosztowało mnie około 35 złotych w drogerii internetowej. Moje ciało, kiedy nie jest regularnie nawilżane, potrafi się silnie przesuszyć. Wówczas jest ściągnięte i swędzi, a ponadto traci swój zdrowy koloryt. W skrajnych przypadkach powstają wypryski egzemy. Także, jak widzicie, muszę je nawilżać i najlepiej, żeby te nawilżenie było dogłębne. Dlatego nigdy nie przekonywały mnie masła do ciała. Dotychczas trafiałam na same tłuściochy, które działały wyłącznie jako emolienty, nie penetrując w głębsze warstwy skóry. Moje zdanie co do takich produktów zmieniło masło Bosphaery. Ale zacznijmy od tego, co dosłownie uderza w nas, zaraz po otwarciu opakowania - od zapachu. Wiele osób porównuje go do perfum Toma Forda Black Orchid. Ja natomiast nie miałam z nimi do czynienia, więc porównywać nie będę. Przyznam tylko, że jeśli tak te perfumy pachną, to jest to naprawdę świetny zapach. Wyrazisty, słodki, uwodzicielski. Nic dziwnego, że orchidea w starożytności wykorzystywana była jako silny afrodyzjak. Zachwyca swoją sensualnością, swoją ciepłą, głęboką nutą, swoim kobiecym wydźwiękiem. W połączeniu z naturalnym zapachem masła kakaowego oraz masła shea (oba są wysoko w składzie) tworzy wręcz woń gourmand. Przez to z pewnością nie urzeknie każdego nosa, ale mój zdecydowanie tak <3. Zapach trzyma się skóry i jej nie puszcza. Co więcej - przenosi się na ubrania, zyskując dzięki temu miano perfum. A teraz możemy przejść do kwestii działania. Odwala tutaj równie genialną robotę i nie jest typowe dla tego typu kosmetyku. To suche masło. Tak, dobrze przeczytaliście. Nie czuję na swoim ciele tłustej lub/i lepkiej warstwy, która odbiera poczucie komfortu. Czuję za to silnie zmiękczoną i wygładzoną skórę przez wiele godzin, a nie tylko do momentu, aż warstwa ochronna się zetrze. Świetnie działa na uczucie ściągnięcia i swędzenie. Generalnie niweluje wszystko to, co wiąże się z przesuszeniem. To nie jest zwykły emolient - to jest coś więcej. I jeśli nie mieliście jeszcze do czynienia z masłami do ciała tej marki, to koniecznie to przemyślcie. Fani treściwych mazideł będą wniebowzięci. Konsystencją przypomina połączenie musu z pianką, więc ostatecznie wygląda jak krem do ciasta. Kiedy wyobraźnia zajdzie za daleko, to może polecieć ślinka :D. Przez to, że jest tak treściwe i na swój sposób ''suche'', to dosyć ciężko się rozprowadza. Na suchej skórze jest wręcz tępe uczucie. Można takie masło nakładać na wilgotną skórę po kąpieli, ale ja tego nie lubię ;p. Wolę się pomęczyć, a przy okazji fajnie wymasować ciało. Opakowanie to brązowy, plastikowy słoik z aluminiową zakrętką. Jak zwykle szaty graficzne tej marki bardzo do mnie przemawiają swoją kolorystyką i ogólnie estetyką. Właściwie to ich opakowania jako całość są cudowne i wręcz zdobią mieszkanie, kiedy są wystawione na wierzchu. Nie mogę przyczepić się tutaj do niczego, jakość jest ekstra. Pojemność to 200g.
    Zalety:
    • Silnie zmiękcza i wygładza skórę przez wiele godzin
    • Otula ciało komfortową warstwą
    • Ma w pewnym sensie ''suchą'' konsystencję
    • Przecudowny, aromaterapeutyczny zapach
  • 28 września 2022 o 16:05
    Piekny zapach i cudowne właściwości
    Samą markę bosphaera znam już kilka miesięcy, jak dla mnie to ???? Jeśli chodzi o kosmetyk do pielęgnacji ciała, jest to mój pierwszy produkt, a już stał się moim ulubieńcem❤ 1️⃣ Skład: zawiera masło shea, kakaowe, olej ze słodkich migdałów, z pestek winogron, hydrolat z oczaru wirginijskiego oraz wosk pszczeli. 2️⃣ Konsystencja: Lekka konsystencja treściwego musu sprawia, że bardzo szybko się wchłania, pozostawiając skórę miękką i dogłębnie nawilżoną, bez uczucia tłustości. 3️⃣ Zapach: Jest intensywny, zmysłowy, słodki, kobiecy i utrzymuje się przez cały dzień. Idealnie komponuje się z zapachem tomford Black Orchid 4️⃣ Działanie: Te wszystkie składniki naturalne sprawiają, że skóra jest wygładzona, odżywiona oraz jedwabiście gładka. Po użyciu masła, skóra ciała jest miękka w dotyku i pachnąca.Z efektu jestem bardzo zadowolona. Masło jest bardzo wydajne
  • 2 marca 2022 o 12:08
    Kocham już za sam zapach
    Bardzo dobre masło do ciała o rewelacyjnej szybko wchłaniającej się formule. Skóra po użyciu jest przyjemnie nawilżona, bez uczucia tłustości. No i ten zapach, jak drogie perfumy ????
  • 16 listopada 2020 o 23:49
    Męczę się
    Kupiłam to masło po przeczytaniu wielu pozytywnych recenzji i pomyślałam "ja też muszę mieć". Nie wiem skąd ten zachwyt bo dosłownie męczę się z tym produktem :-(. Masło jest ciężkie, bardzo tłuste - ciężko się rozsmarowuje, kiepsko się wchłania. Zapach też zupełnie nie trafiony. Kupiłam z tej firmy dwa produkty i żaden mi nie pasował. Odstawiałam i wracałam do niego bo szkoda wyrzucić ale wiem, że już nie kupię więcej. Jedyna zaleta to dobry skład i wydajność
    Zalety:
    • dobry skład
    • wydajne
    Wady:
    • bardzo ciężka konsystencja
    • ciężko się rozsmarowuje i wchłania
    • bardzo tłuste