Wody toaletowe damskie

hairstore.pl
BURBERRY Brit For Her Woda Toaletowa dla Kobiet 50ml

• 5 lipca 2024 o 12:21
    Świeży, ale nie słodki
    Zacznę od tego, że na głównej fotce jest chyba wariant Brit Summer for Her, a nie klasyczny Brit, ale w sumie wszystkie flakony flankerów są podobne, więc nie robi to większej różnicy. Zwłaszcza, że nawet Brit w wersji EDT i EDP różnią się wizualnie. I jeśli chodzi o buteleczkę, to taka opcja bardzo mi się podoba - minimalizm, prostota i ta ponadczasowa kratka. W opisie nut skusił mnie ten migdał i gruszka, więc liczyłam na cieplejsze i bardziej słodkie perfumy. Jako fanka gourmandowców uwielbiam słodkie aromaty i nie ma dla mnie perfum zbyt cukrowych. Tu jednak czuję... świeżość. Nie potrafię wyczuć ciepłych nut, o których piszą inni, dla mnie na pierwszy plan wybijają się cytrusy. Są tu kwaśne owoce, jest trochę kwiatów, ale żadnego gourmand, nic jadalnego. Do tego chwilami z tego zapachu wybija mi taka świeża, lekko męska nuta... dlatego te perfumy fajnie mi się nosi do marynarki ze spodniami, ale nie umiem się nimi pryskać nosząc sukienki. To mi się jakoś gryzie. Z powodu tej kwaśnej świeżości dla mnie te perfumy to aromat na okres wiosenny, ewentualnie nawet letni. Na zimę są zbyt rześkie, zbyt chłodne, totalnie nie rozgrzewają. Natomiast zbierają komplementy, co było dla mnie zaskoczeniem. Ten zapach raczej ze mną nie zostaje, ale już zaczajam się na inne warianty Burberry.
  • 17 sierpnia 2023 o 18:50
    Nie zliczę ile flakonów już zużyłam!
    Moja historia z nimi sięga pięciu lat wstecz, kiedy to przypadkowo, podczas krótkiego pobytu w Holandii, natrafiłam na nie w poszukując czegoś na szybko. Była to decyzja podjęta zupełnie w ciemno, bez wąchania ich i bez żadnych wątpliwości był to strzał w dziesiątkę i miłość od pierwszego powąchania. Zapach tych perfum jest absolutnie przepiękny. To połączenie zapachów - trawa cytrynowa, migdał i między innymi piwonia tworzą kompozycję, która jest zarówno elegancka, jak i wyjątkowo kobieca. Co mnie naprawdę zadziwia, to trwałość tych perfum na mojej skórze. Nawet po kilku godzinach od aplikacji wciąż mogę wyczuwać delikatny, ale wciąż wyraźny zapach. To naprawdę rzadkie w przypadku wielu perfum, a te zdecydowanie wyróżniają się w tej kategorii. To, co jeszcze bardziej mnie zachwyca, to to, ile razy pytano mnie, jakie to perfumy mam na sobie. Kilka osób zwróciło się do mnie z pytaniem, co tak pięknie pachnie. To z pewnością jest najlepsza rekomendacja, jaką perfumy mogą otrzymać. W sumie, choć kupno tych perfum było czystym przypadkiem, jestem naprawdę wdzięczna za to, że miałam tę okazję. Perfumy Burberry Brit EDT stały się moim niezawodnym towarzyszem przez te pięć lat (oczywiście kupując nowe buteleczki) dodając nuty elegancji i kobiecości moim codziennym doświadczeniom.
    Zalety:
    • Niepowtarzalny zapach - kompozycja nut kwiatowych i drzewnych tworzy zapach, który jest jednocześnie wyjątkowy i elegancki, wyróżniający się spośród innych.
    • Długotrwałość zapachu - perfumy utrzymują się na skórze przez wiele godzin, co sprawia, że można cieszyć się ich pięknym zapachem przez długi czas.
    • Wzmacnia kobiecość - zapach jest niezwykle kobiecy, podkreślając naturalne piękno i dodając pewności siebie.
    • Atrakcyjność dla otoczenia - perfumy przyciągają uwagę innych, kilka osób zwracało się z pytaniami o piękny zapach, co stanowi komplement i dowód na ich atrakcyjność.
    • Uniwersalność - perfumy są odpowiednie zarówno na co dzień, jak i na bardziej specjalne okazje, dzięki czemu można cieszyć się nimi w różnych sytuacjach.
    Kaisja
    1 marca 2021 o 18:38
    Zmrożony lekki deser cytrusowo-migdałowy – i tak bardziej na jesień i zimę, niż na upały
    Flakonik – analogicznie jak w przypadku wody perfumowanej – prosty i nowoczesny, opatrzony motywem charakterystycznej, firmowej kratki, ale rozjaśnionej, w tonacji złamanej, przypudrowanej bieli. Podobnie zapach – wdzięczna woda toaletowa, choć może nie tyle mniej intensywna, czy dużo lżejsza od perfumowanej, co zdecydowanie bardziej cytrusowa, dzięki rześkim nutom limonki i trawy cytrynowej, przy czym w mojej ocenie, stosowana w gorące dni może jednak niestety zmęczyć, więc pomimo nut tej cierpkiej rześkości polecam ją i tak na jesień lub zimę. Analogicznie jak w przypadku wody perfumowanej, preferują ją głównie młodsze Miłośniczki, choć ja aż tak młodziutka już nie jestem, a obie wody lubię, i sięgam po nie na co dzień w chłodne dni. Perfumy są apetycznie słodkie, migdałowo-waniliowe z dodatkiem soczystej gruszki, a orzeźwiono je wspomnianą m.in. limonką, dzięki której bardziej kojarzą się ze zmrożonym deserem, niż gorącym, korzennym cappuccino. Szczerze polecam testy, bo zapach jest delikatny, ale o specyficznych akordach.
    Zalety:
    • kompozycja – słodka, rześka – o akordach cytrusowo-gourmand,
    • cena – bardzo przystępna - "średniopółkowa"
    Wady:
    • trwałość i projekcja – bardzo przeciętne, co może być w przypadku tych bardzo słodkich perfum atutem – mocniejsze i intensywniejsze mogłyby stać się męczące i nieznośne również w chłodne dni
  • 16 października 2019 o 14:58
    zmysłowa kratka
    Dostałam perfumy na prezent i był to chyba najlepszy prezent, jeśli chodzi o kosmetyki, jaki kiedykolwiek dostałam. Dawno nie wąchałam tak oryginalnej kompozycji. Wszyscy pytają, co to za zapach.
    Zalety:
    • flakon +
    • oryginalny, niebanalny zapach +
    • trwałość +
    Wady:
    • cena -
    Sugary
    20 lutego 2019 o 16:58
    Klasyk
    Jeden z moich ulubionych zapachów. Kobiecy, ciepły, idealny na co dzień. Subtelny, ale zarazem zdecydowany i wyrazisty. Uzależnia - pikantna nuta przełamana przez ciepłą słodycz gruszki i wanilii, ach... Jest jak szarlotka z ulubionym kubkiem herbaty :) W wersji EDT niezbyt trwały, w EDP utrzymuję się mocno na ubraniach i włosach (nawet 2 dni).
    Zalety:
    • uniwersalny,
    • otulający, kobiecy zapach z pikantną nutą
    • dobry na co dzień
    • klasyka gatunku ;)
    Wady:
    • niezbyt trwały w wesrji EDT