Szczoteczki soniczne

Design produktu:
    Sana50
    23 sierpnia 2024 o 15:00
    Tylko tej używam
    Na szczoteczkę soniczną zdecydowałam się z polecenia( rozkazu dentysty). Padło właśnie na tę, no cóż ten różowy kolor wygrał. Polubiłam tę szczoteczkę od 1 użycia. Zmiana ze zwykłej na soniczną to był kosmos. Nigdy więcej nie umyje zębów zwykłą szczoteczką. Szczoteczka ma super wygląd i jest bardzo poręczna. Jeśli chodzi o baterię to u mnie wytrzymuje około 2 tygodniu przy codziennym myciu 2- 3 razy dziennie. Ładowanie jest super łatwe, zazwyczaj zostawiam ją na noc i rano jest już całkowicie naładowana. Szczoteczka jest bardzo delikatna dla zębów, oczywiście nie dociskamy. Myje zęby dokładnie i szybko. Poza tym ma funkcje polerowania (wybielania), ja wtedy dokładam typową pastę wybielająca i efekt jest całkiem fajny. Szczoteczka delikatnie drga, co oznajmia zmianę miejsca szczotkowania, co jest dla mnie super rozwiązaniem. Co jakiś czas oczywiście należy zmienić końcówkę, jednak nie jest to drogi zakup. Podsumowując, mogę szczerze polecić tę szczoteczkę soniczną, uwielbiam ją. Mam po niej uczucie, że faktycznie zęby są umyte i świeże.
    Zalety:
    • działanie
    • funkcje
    • design
    M_R_
    13 grudnia 2023 o 12:55
    Czuć różnicę
    Philips Sonicare jest znanym producentem szczoteczek do zębów, a ich modele różnią się funkcjami, mocą oraz dodatkowymi opcjami. Model ProtectiveClean 4500 oferuje częstotliwość wibracji w technologii sonicznej, co pomaga w usuwaniu płytki nazębnej i utrzymaniu higieny jamy ustnej. Szczoteczki do zębów Philips Sonicare wykorzystują technologię soniczną, generując falę dźwiękową o wysokiej częstotliwości, co pomaga w skutecznym usuwaniu płytki nazębnej i zapewnia głębokie czyszczenie. Szczoteczka wyposażona jest w dwa tryby pracy, może nie jest to zbyt dużo ale dla mnie zdecydowanie wystarczy. Bateria jest bardzo wytrzymała, po naładowaniu można korzystać ze szczoteczki spokojnie 2 tygodnie. Szczoteczka wyposażona jest w diodę, która informuje o konieczności wymiany końcówki. Jest to moja pierwsza szczoteczka soniczna, wcześniej korzystałam ze zwykłych szczoteczek elektrycznych. Jednak już po pierwszym użyciu poczułam zdecydowaną różnicę - zęby były gładkie i przyjemne w dotyku. Żadna szczoteczka do tej pory nie dawała mi takiego efektu. Po dłuższym okresie stosowania mogę śmiało polecić szczoteczkę wszystkim niezdecydowanym. Cena jest wysoka, ale uważam że produkt warty jest swojej ceny.
    Zalety:
    • Dokładne oczyszczanie
    • Mocna bateria
    • Dioda informująca o konieczności wymiary końcówki
    Wady:
  • 7 kwietnia 2021 o 23:07
    Mam tę moc :)
    Dbania o higienę jamy ustnej nauczyłam się tak naprawdę podczas noszenia aparatu ortodontycznego. Pamiętam, że to maniakalne uczucie, iż mogę mieć coś między zębami i aparatem, prześladowało mnie nieustannie przez dwa lata :) Wówczas stale towarzyszyły mi wszelkiego rodzaju szczoteczki - zarówno te mechaniczne, jak i elektryczne. Jeszcze do niedawna używałam niskobudżetowej szczoteczki elektrycznej konkurencyjnej marki. Zauważyłam jednak, że z trudem radzi sobie z osadem powstałym od picia kawy - a ta z kolei przy 10-miesięcznym bobasie ratuje mi życie. Postanowiłam więc zadziałać nieco konkretniej i za radą higienistki stomatologicznej zaopatrzyłam się w swoją pierwszą szczoteczkę soniczną. Padło na Philips i model Sonicare Protective Clean 4500, mój mąż korzysta natomiast z wersji 6000. Szczoteczka posiada bardzo designerski wygląd, została wykonana z największą starannością - już przy pierwszym spotkaniu robi ogromne wrażenie. Połączenie bieli i delikatnego, pudrowego różu jest bardzo kobiece i sprawia, że chętnie się po nią sięga. Jakże miło jest przecież myć zęby czymś tak ładnym :) Co istotne, mamy tutaj dwa tryby pracy: Clean, dla tradycyjnego czyszczenia oraz White, dla dodatkowego efektu wybielającego szkliwo. A więc wszystko, czego potrzebowałam. Wprawdzie nie ma opcji Gum Care jak w wersji 6000 - a szkoda, bo miewam problemy z dziąsłami, ale nie można przecież mieć wszystkiego. Poziom intensywności jest jeden - i jest on wysoki. Włosie w mojej szczoteczce jest bardzo miękkie, szczerze mówiąc nie wiem czy można wybrać stopień twardości. Mnie trafiło się idealne, w pełni mi odpowiada. Przechodząc do konkretów, rączka szczoteczki jest dość ciężka i długa, dzięki czemu bardzo stabilnie leży w dłoni. Mechanizm działa z kolei szaleńczo mocno - przy pierwszym użyciu nie domknęłam buzi i pasta ze szczoteczki pięknie wylądowała na wszystkim dookoła - lustrze, zlewie, blacie i kaflach :) Zamykajcie więc buzię podczas używania tej szczoteczki :D No jest moc! Można to również świetnie poczuć podczas mycia zębów - bardzo intensywnie, ale jednocześnie z wyczuciem, bez podrażnień, oczyszcza jamę ustną, zęby i język. Skutecznie usuwa płytkę nazębną i niewielkie przebarwienia - z tymi poważniejszymi musimy już niestety udać się do higienistki. Co dla mnie istotne, szczoteczka dociera do każdej, najmniejszej szczeliny. W opakowaniu znajdziemy instrukcję efektywnego szczotkowania i zaznaczono tam, aby szczoteczki nie dociskać do zębów, lecz pozwolić jej na swobodne dotarcie do przestrzeni międzyzębowych. I przy zastosowaniu się do tej instrukcji rzeczywiście to czyszczenie jest najbardziej efektywne. Co ciekawe, szczoteczka posiada wbudowany Timer i zatrzymuje się na ułamki sekund po 30 sekundach i 2 minutach pracy, aby można było łatwo oszacować czas szczotkowania zębów - no czad :) Ma nawet czujnik siły nacisku na zęby i dziąsła, sygnalizując, że jednak wkładamy w to mycie za dużo siły. Przydatna jest również przypominajka w postaci dodatkowej diody, informująca że końcówkę szczoteczki należy już wymienić. W opakowaniu znajdziemy także ładowarkę, ale na szczęście nie trzeba jej używać non stop, jak w przypadku mojej starej szczoteczki - nie nadążałam jej ładować, a ile razy była kompletnie wyczerpana! Tutaj takie sytuacje nie mają miejsca, szczoteczka ma długą moc działania, bo nawet do 14 dni. Podsumowując, świetna, soniczna szczoteczka, która skutecznie czyści zęby i całą jamę ustną, przy tym jest nowoczesna, wygodna w użyciu, intuicyjna oraz prosta w obsłudze. Jej piękny, kobiecy design wprost zachwyca, a wygodne dodatki w formie np. Timera uprzyjemniają tak prozaiczną czynność jak mycie zębów :) Jak na tak fachowy sprzęt, ma uczciwą cenę regularną - 350 zł, ale w internetowym sklepie Philipsa czasami mają promocje na tego typu sprzęt, więc warto sprawdzać. Dla mnie 5/5 gwiazdek bo nie wyobrażam sobie już bez niej życia :)
    Zalety:
    • piękny, designerski wygląd szczoteczki, kobiece połączenie bieli i pudrowego różu,
    • dwa tryby pracy: Clean i White dla czystości i efektu wybielania,
    • jeden, wysoki poziom intensywności,
    • wbudowany Timer,
    • wbudowany czujnik nacisku na zęby i dziąsła,
    • przypominajka o konieczności wymiany końcówki szczoteczki,
    • dociera do każdej, najmniejszej szczeliny,
    • wyczuwalnie, świetnie oczyszcza zęby i jamę ustną,
    • jest delikatna, nie podrażnia,
    • bardzo trwała, porządnie wykonana,
    • świetnie, stabilnie leży w dłoni.
    Wady:
    • cena może trochę odstraszać, ale zapewniam, że warto zdecydować się na taki wydatek,
    • szkoda, że nie posiada trzeciego trybu pracy Gum Care (bo np. wersja 6000 go ma).