Kremy pod oczy

Natu Handmade Krem pod oczy pobudzający piękno `Kawę proszę`

• 6 września 2024 o 14:17
    Niezastąpiony!
    Moja skóra pod oczami należy do tych bardzo wymagających. Jest niesamowicie cienka, sucha, z widocznymi z natury zasinieniami, licznymi zmarszczkami mimicznymi pomimo młodego wieku :) Stosowałam wiele produktów, również te bardzo drogie i viralowe, ale nic nie może równać się z tym kremem! Poleciła mi pani kosmetolog, a on odmienił moją skórę dosłownie w dwa miesiące. Krem ma bardzo bogatą, tłustą formułę, przez co pod makijaż średnio się sprawdzi, ale na początku cierpliwie stosowałam go rano i wieczorem. Jest jednak bardzo wydajny przez swoją masełkowatą konsystencję. Po około dwóch miesiącach zauważyłam, że nie potrzebuje już stosować go na dzień, ponieważ skóra pod oczami po nocy jest dostatecznie dobrze nawilżona i „zaopiekowana”. Na ten moment, po około pół roku stosowania, skóra jest już zupełnie inna. Gładsza, mniej zmęczona, dobrze utrzymuje nawilżenie, a ponadto zauważyłam zmniejszenie tych genetycznych zasinień i lekkie spłycenie zmarszczek mimicznych. Takiego efektu zupełnie się nie spodziewałam, tym bardziej że kosmetyk ten jest nieporównywalnie tańszy od wysokopółkowych specyfików, które działaniem dosłownie bije na głowę! No i do niewątpliwych zalet należy zaliczyć również zapach- wszyscy kawosze będą zdecydowanie usatysfakcjonowani.
    Zalety:
    • Skuteczność- naprawdę poprawia kondycję skóry wokół oczu
    • Ochronne działanie
    Wady:
    • Za tłusty pod makijaż (ale mimo wszystko warto)
  • 7 października 2022 o 13:23
    Zbyt ciężki i tłusty
    Moja skóra pod oczami nie jest bardzo wymagająca, potrzeba jej głównie pielęgnacji nawilżającej i zapobiegającej powstawaniu zmarszczek (wiek 28 lat). Mam jedynie lekkie cienie w wewnętrznym kąciku wynikające ze zmęczenia. Makijaż robię codziennie więc potrzebuję czegoś co sprawdzi się pod korektor. Niestety w moim przypadku krem zupełnie się nie sprawdził. Praktycznie nie wchłania się, a zostawia ciężką powłokę. Nie nawilża, a natłuszcza i nie da się go stosować pod makijaż (czego mogłam się spodziewać, bo w składzie same oleje). Stosuję go tylko na noc. Przy użyciu większej ilości rano budzę się z delikatnymi opuchnięciami pod oczami, z czym nigdy nie miałam problemu. Jest pioruńsko wydajny, wystarczy odrobina i nie wiem czy ktokolwiek zdąży go zużyć przed końcem daty ważności. Był dość drogi (około 40 zł), w dodatku na dzień muszę używać innego kremu, co jest bardzo nieekonomiczne. Nie chcę niepotrzebnie zaniżać oceny przez niedopasowanie produktu do moich potrzeb, pewnie do wymagającej skóry pod oczami będzie dobry. Daję 3 gwiazdki, bo producent gwarantuje nawilżenie, lekką konsystencję, zaleca go do porannej pielęgnacji, co uważam za niezgodne z rzeczywistością. Mam wątpliwość czy krem składający się wyłącznie z olei może być taki jak twierdzi producent.
  • 1 lipca 2022 o 9:02
    Taką kawę moja skóra może pić codziennie
    Krem pod oczy "Kawę proszę" zamknięty jest w słoiczku z ciemnego szkła. Szata graficzna etykiety jest przejrzysta, można znaleźć wszystkie istotne informacje. Krem pod oczy Natu wyróżnia spośród innych kremów, których do tej pory używałam, niesamowity kawowy zapach. Ilekroć nakladam go pod oczy, mam wrażenie, że gdzieś obok stoi kubek z pyszną, świeżą kawą. Krem charakteryzuje się konsystencją, która roztapia się pod palcami i zamienia w przyjemny w aplikacji kremowy olejek. Łatwo rozprowadza się na skórze. Gdy mam wysuszoną skórę, to jest w stanie wchłonąć krem do nicości, zazwyczaj jednak wchłania się większość, a pozostała resztka pozostawia pod oczami przyjemną powłokę zapobiegającą utracie wody. Produkt rewelacyjnie nawilża i odżywia. Koi zmęczoną po całym dniu noszenia makijażu skórę. Zauważyłam także właściwości wygładzające. Idealnie sprawdza się na noc. Zdecydowanie regeneruje skórę, co spostrzegłam, aplikując go na suche od wycierania chusteczkami podczas przeziębienia okolice nosa. Zdarza mi się używać tego kremu pod oczy również na dzień, ale wtedy aplikuję niewielką ilość, aby makijaż się nie zważył. Krem nie podrażnia mi oczu, nie powoduje łzawienia, nie obciąża powiek, a przy innych produktach przeznaczonych pod oczy zdarzały się takie efekty uboczne. Jest to najlepszy krem pod oczy, jakiego używałam. Korzystanie z niego to czysta przyjemność. 45 zł za 15 ml tego cudeńka to doskonała cena!
    Zalety:
    • Treściwa konsystencja
    • Nawilżenie i regeneracja skóry
    • Wygładzenie okolicy pod oczami
    • Duża wydajność
    • Brak reakcji alergicznej po aplikacji w okolice wrażliwych oczu
    • Piękny kawowy zapach
  • 27 maja 2022 o 9:56
    Nocny ulubieniec pod oczy
    Lubię testować nowości i szukać ciekawych produktów, ale i tak znowu wracam do tego kremu. Lubie go za jego olejową konsystencję, która rozpuszcza się pod wpływem ciepłoty palców. Uwielbiam jego kawowy zapach oraz nawilżające działanie. Jego wydajność to jakiś kosmos! Ja stosuję go głównie na noc, do tego sprawdza mi się najlepiej.
    Zalety:
    • super nawilżenie
    • piękny zapach kawy
    • przyjemna olejowa konsystencja
    • super na noc
    • meeega wydajny
    Wady:
    • nie nadaję się u mnie na dzień pod makijaż
    Nata_ry
    18 kwietnia 2022 o 6:51
    Dobrze nawilża
    Skórę po oczami mam cienka, sucha z tendencja do zmarszczek. Ten krem bardzo dobrze nawilżył moja wrazliwa skórę. Ma konsystencję masła, trzeba je rozgrzać w palcach przed aplikacja. Stosuje głównie na noc i rano skóra nie jest 'pognieciona' tylko nawilżona i napięta. Zdążą mi się go stosować pod makijaż i też się świetnie sprawdza, korektor dobrze się trzyma, nic się nie roluje. Trzeba podkreślić tez jego zapach, bardzo przyjemny i odprężający :)
    Zalety:
    • Nawilżenie, zapach