Żele pod prysznic

Nivea Baby, Emolient, Kojący żel do mycia ciała i włosów

brendi
    6 czerwca 2024 o 11:49
    Jest, ok ma najlepsze opakowanie, ale sam kosmetyk średniaczek
    Dla mnie za płynny i nic w sumie nie robi dla skóry. Umyć umyje, ale nic poza tym. Lubię bardzo tą miękką buteleczkę z pompką - i faktycznie to opakowanie to sztos! Jednak kupujemy dla kosmetyku.... Zatem konsystencja lekka, bardzo delikatna i płynna (nie leje się z rąk, ale i tak jakościowo wypada kiepsko). Dobrze się rozprowadza, bardzo dobrze się spisuje jako środek myjący. Jest wydajny. Nie ma wyraźnego zapachu - chyba w sumie wcale nie pachnie. Zatem - jest ok, ale naprawdę nie chciałabym już go kupować. Chyba że na promocji, dużej promocji :) Doceniam, że nie uczula i jest odpowiedni na skóry maluszka.... Jednak wolę kosmetyki, które nawilżają skórę lub pozostawiają na niej minimalną warstwę ochronną. Pewnie kupię go kiedyś jeszcze przy okazji, bo cena i wydajność jest naprawdę dobra.
    annaskc
    22 września 2023 o 12:09
    Żel do codziennego stosowania
    Emolient nivea Baby zamknięty jest w dużym plastikowym opakowaniu z pompką. Ma pojemność 500 ml, a jego opakowanie utrzymane jest w bieli i granacie, co jest typowe dla produktów tej marki. Według producenta możemy stosować ten żel od pierwszych dni życia. Żel ma dość rzadką konsystencję. Jest bardzo wydajny, wystarczy 2-3 razy nacisnąć pompkę by umyć całe ciało. Dobrze się pieni, nie podrażnia skóry, pozostawiając ją nawilżoną i ukojoną. W składzie produktu znajdziemy masło shea z lipidami Omega 6. Nie zawiera mydła ani alkoholu. Nie wysusza skóry, łatwo się spłukuje.
    Zalety:
    • Przyjemny, neutralny zapach
    • Wydajny
    • Nie podrażnia
  • 19 marca 2023 o 0:11
    bardzo dobry
    jeden z fajniejszych żeli pod prysznic. Kupiłam dla siebie, ale i chrześniak (4 lata) miał okazję z niego skorzystać jak przyjechał w czasie wakacji. Zarówno u mnie jak i u niego sprawdził się super. Bardzo podobało mu się opakowanie oraz zapach i bardzo chętnie używał go podczas kąpieli. Ja sama bardzo lubię ten produkt. Opakowanie z pompka i cudowny, delikatny dzidziusiowi zapach, który długo utrzymuje się na ciele. Żel ma przyjemną kremową konsystencję i dobrze się pieni. Nie podrażnia a właściwie koi moją podrażnioną (atopową) skórę. Niweluje uczucie ściągnięcia, zaczerwienienia. Jeden z nielicznych, który mogę używać bez obawy, że mnie podrażni.
    • działanie
    • cena (żele dermokosmetyczne są o wiele droższe a nie działają w połowie tak dobrze)
    Wady:
  • 12 października 2022 o 23:32
    Pierwszy, bardzo lubiany i wydajny żel
    delikatnie myje ciało i włosy. Koi skórę, zapobiega podrażnieniom i zaczerwienieniom. Przeznaczony emolient także do skóry suchej, wrażliwej, podrażnionej, skłonnej do atopii. Delikatna formuła z masłem shea z lipidami Omega-6 długotrwale nawilża skórę i zapobiega jej wysuszeniu. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Zapewnia uczucie ukojenia i komfortu. Przywraca skórze miękkość i zdrowy wygląd. Nadaje włosom gładkość. Łatwo się spłukuje.
  • 11 kwietnia 2022 o 15:12
    Rewelacja wspaniały do problematycznej skory niemowlaka
    Ten żel uratował przesuszoną skore mojego maluszka ze zmianami atopowymi. Próbowaliśmy mnóstwa kosmetyków aptecznych, drogich, eko itp jednak wszystko przesuszalo skore synka po kąpieli. Nie wiem co on ma w sobie magicznego, ale od pierwszego użycia była olbrzymia poprawa w kondycji skory dziecka, a przy regularnymi stosowaniu wraz z innymi kosmetykami z tej serii zmiany atopowe i suchość odeszły i nie wróciły.
    Zalety:
    • Poprawia stan bardzo suchej skory, nie podrażnia, delikatnie pachnie, nie pieni się mocno
    Wady: