Maseczki klasyczne

Equilibra Carbone Attivo Maschera Peel-off Detox Maska do twarzy typu peel-off z aktywnym węglem

• 4 listopada 2020 o 8:31
    Nie wiem co powiedzieć
    Jest to chyba pierwsza recenzja, w której nie wiem co powiedzieć, nie wiem jak się nawet odnieść do tej maseczki, bo z jednej strony fantastycznie oczyszcza zatkane pory a z drugiej jest po prostu bublem. Ale moze zacznę od początku. Uwielbiam maseczki peel off dlatego się na nią skusiłam. Pierwsze 2 może 3 użycia to była naprawdę rewelacja, maseczka szybko zasychala, łatwo schodziła i zostawiała cerę tak pięknie oczyszczoną, że wtedy myślałam że to będzie mój hit. Niestety im dłużej ja używałam to byłam coraz dalej od pierwszego zachwytu. W końcu maseczka przestała zasychać, zrobiła się z niej kleista maź której nijak nie dało się usunąć, żeby się jej pozbyć z twarzy musiałam użyć peelingu i grubej szczotki do mycia twarzy. Owszem, gdy udało mi się ją w końcu zedrzeć z mojej skóry, cera była idealnie czysta, ale jakim kosztem...
    Zalety:
    • doglebne oczyszczanie
    Wady:
    • klei się,
    • ciezko zdjąć,
    • wszystko brudzi
  • 6 czerwca 2020 o 6:58
    Za dużo w niej alkohoku
    Maseczkę kupiłam przypadkowo w aptece. Uwielbiam maski typu peel off. Ta z węglem wydała mi się odpowiednio dla mojej zanieszczyszczonej ostatnio cery. Skład naturalny, dodatek aloesu. Produkt wydawał się obiecujący. Do momentu otwarcia tuby, bo zawartość przywitała mnie okropną i duszącą wonią... alkoholu. Jest on w składzie dość wysoko, więc nie dziwię się. Postanowiłam zaryzykować. Podczas nakładania maski oczy piekły mnie i szczypały, bo alkohol zaczął ulatniać się. Bezlitośnie podrażniał również nos. Maska jest bardzo lejąca się, najlepiej nakładać ją szpatułką. Zasycha baaaaardzo powoli i nierównomiernie. Podczas ściągania możemy spodziewać się efektu depilacji całej twarzy. Maskę trzeba wręcz zeskubywać, co dodatkowo podrażnia skórę. Jeśli chcecie zrobić ją godzinę przed wyjściem z domu nie to polecam, bo dostaniecie nerwicy. Cera jest gładka i oczyszczona, ale jakim kosztem... To już drugi produkt tej firmy. Pierwszym była mocno perfumowana pianka oczyszczająca arganowa. Firma ma chyba zamiłowanie do takich zapachów i trudności w użytkowaniu. Nie polecam, nie kupię ponownie. Daje tróję, chociaż to i tak za dużo.