Olej z opuncji figowej chodził mi długo po głowie, poleca go kilka influencerek na instagramie i w końcu stwierdziłam, że i ja spróbuję.
Ja zakochałam się w nim od pierwszego użycia. Nałożyłam go na noc, poszłam spać i potem rano wstaję, patrzę w lustro i nie dowierzam. To, jak moja skóra na twarzy wyglądała to jest nie do opisania. Była bardzo wypoczęta, nie byłam czerwona po wstaniu, była miękka, wygładzona, cudownie napięta jakbym mezoterapię zrobiła albo botox. Nie świeciłam się, a czasem mam rano po nocy tak (jestem posiadaczką cery mieszanej i tłustej w strefie T), że świecę się bez mocnego nawilżania. Makijaż wyglądał cudownie, ja wyglądałam cudownie, i kilka osób zwróciło mi uwagę, że chyba bardzo wypoczęłam.
Olej ten jest bezapelacyjnym odkryciem roku, i choć wiem, że dopiero robi się popularny to każdy kto spróbuje będzie zakochany.
Ja na pewno jestem.
Już go na nic innego nie zamienię a bałam się używać oleji ze względy na cerę mieszaną i tłustą w strefie T ale jego działanie mnie tak zachwyca, że ciężko mi to tak do końca opisać.
Moja skóra po kilku tygodniach stosowania go zawsze wygląda na wypoczętą, jak po botoxie, cudownie nawilżoną, zdyscyplinowaną, daje efekt takiego naturalnego glow, mega nawilża, napina mi skórę, wygładza zmarszczki, spowodował też, że mam dużo mniej reaktywną skórę i wszystkie stany zapalne jeśli się pojawiają to dużo szybciej się regenerują.
Sam olej bogaty jest w naturalne antyoksydanty i wspomaga odporność skóry na czynniki zewnętrzne i to widać po krótkim czasie już stosowania.
Olej na skórę należy nakładać zawsze po kremie jako domknięcie pielęgnacji. I polecam, ja tak robię, że kilka kropel w dłoniach rozgrzewam i wklepuję w skórę tak delikatnie. Olej szybko się wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy i takiej ciężkiej jak niektóre oleje. Nie podrażnia mojej skóry i zazwyczaj nakładam go na noc.
Więc, jeśli szukacie czegoś co sprawi, że skóra będzie naturalnie rozświetlona, szybciej się regenerowała, była dobrze nawilżona, bardzo elastyczna, napięta i wyglądała jak po wyjściu z gabinetu medycyny estetycznej to polecam.
Zalety:
- regeneruje
- naturalny lifting, botox
- ujędrnia
- spłyca zmarszczki
- redukuje przebarwienia
- rozświetla
- nawilża
- łagodzi podrażnienia
- powoduje, że strefa T mniej produkuje sebum
- zwalcza stany zapalne