Szampony do włosów

Guhl Basis Kräftigung, Bier Shampoo Szampon piwny do włosów cienkich

karo83
    4 lipca 2017 o 14:15
    Pozytywne zaskoczenie
    Byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego produktu, ale miałam go na liście "do kupienia" od długiego czasu, więc kiedy tylko byłam na zakupach za granicą, wrzuciłam do koszyka także ten ten szampon. Jakież było moje zdziwienie, że butelka jest tak mała. Ale później było już tylko lepiej. :) + szampon bardzo dobrze oszczyszcza włosy :) + bardzo intensywnie się pieni - niewielka ilość (mniej niż innych szamponów) wystarcza na umycie moich długich włosów :) + dobrze się spłukuje :) + przedłuża świeżość włosów! Myję włosy co 2 dni, ale z tym szamponem mogłabym nawet myć rzadziej! Włosy nawet po 48 godzinach są świeże, sypkie, puszyste :) + nadaje objętości, unosi włosy u nasady :) + włosy są lsniące, sypkie :) + nie obciąża włosów :) + nie podrażnia, nie uczula :) + przyjemny zapach, lekko ziołowy :) + gęsta, treściwa, żelowa konsystencja - nie przecieka przez palce :) + estetyczne i wygodne przeroczyste opakowanie przez które widac ubytek kosmetyku oraz które można nawet postawić do góry nogami aby wydobyć szampon do końca Cięzko ocenić po kilkunasu zastosowanich czy wzmacnia i zmnijsza wypadanie włosów. :( - cena - byłam zaskoczona, że za tak małą butelkę trzeba zapłacić jakieś 3,5 EUR (15 zł/200 ml) :( - dostępność - niedostępny w Polsce Chyba kupiłabym go jeszcze raz gdybym znów była na zakupach w Niemczech.
  • 7 lipca 2015 o 17:07
    Piwo w butelce
    + Szampon pachnie piwem. + Niewielka ilość wystarcza na umycie moich długich włosów. + Szampon bardzo się pieni. + Po umyciu włosy są delikatne. + Dzięki niemu włosy są świeże i znacznie wolniej się przetłuszczają + Jedna butelka wystarcza mi na około 2 miesiące użytkowania *myję włosy co dwa dni* + Cena korzystna, około 3 euro. Same plusy, nic tylko kupować:) Używam tego produktu od: 2-3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jestem w trakcie drugiego
    Wady:
    • Edit: po jakimś czasie w trakcie używania głowa strasznie zaczęła mnie swędzieć. W związku z tym więcej już nie kupię.
  • 3 maja 2014 o 21:12
    bardzo dobry
    Nie jestem na etapie szukania dobrych szamponów. Szukam szamponów idealnych, mam jeden taki, ale moje włosy dość szybko się przyzwyczajają i szukam zastępstwa. Po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii kupiłam ww szampon (jako, że mam taką możliwość pod nosem). Szampon pachnie jak chmiel, dobrze się pieni, dobrze oczyszcza, nie podrażnia. Ogólnie dobrze, ale co spowodowało, że wzniósł się na ponadprzeciętną pozycję? Przedłuża świeżość włosów do 4 dni! Zazwyczaj myłam włosy co 2-3 dni, a teraz 3ciego dnia nadal nie są przetłuszczone ani brudne. Do tego wzmacnia włosy, które przestają wypadać. Radzi sobie z tym dużo lepiej niż niejeden specjalistyczny szampon. Na pewno kupię go ponownie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe = 200 ml
  • 27 listopada 2013 o 17:16
    Naprawde dobry!
    Witam, zadaniem tego szamponu jest wzmacnianie wlosow cienkich. Kupilam go, gdy szukalam czegos, co pomogloby mi walczyc z nadmiernym wypadaniem wlosow, a mialoby przystepna cene i nie byloby Dercosem. Szampon sprawdzil sie znakomicie. Nie mam dowodu na to, ze dzieki niemu wypadanie sie zmniejszylo, ale wlosy na pewno staly sie pelne blasku i witalnosci. Po umyciu i wysuszeniu sa gladkie i wydaja sie byc bardziej geste. Chyba znalazlam moj ulubiony szampon. Używam tego produktu od: 10 Ilość zużytych opakowań: 2 cale
    Je2bnik
    31 października 2013 o 19:21
    Jeden z fajniejszych jakie miałam :)
    Zacznę od tego że używałam tego szamponu podczas mojego dłuższego pobytu w Niemczech i bardzo ubolewam nad tym że dostęp do tego szamponu jest tak bardzo ograniczony.Chciałam kupić coś naprawdę niemieckiego,a że to szampon piwny i do tego ta niewymawialna niemiecka nazwa,stwierdziłam że nic lepiej nie odda charakteru miejsca w którym byłam niż ten kosmetyk:) Szampon bardzo tani,kupiłam go w zwykłym hipermarkecie za kilka euro,zapach przyjemny,zwykłym piwem to on nie pachnie.Bardzo dobrze myje włosy i oczyszcza z wszelkich zanieczyszczeń.Wystarczy kilka kropel do uzyskania przyjemnej piany na włosach:) Nie obciąża ani nie przetłuszcza czupryny:) Używałam go codziennie i moje włosy spalone słońcem były w naprawdę dobrej kondycji-nawilżone,miękkie i pełne objętości,do tego wspaniale zdrowo lśniły w słońcu.Polecam!!! Używam tego produktu od: mialam jakis czas temu Ilość zużytych opakowań: mialam jedno,choć chciałabym używać go cały czas:)