Błyszczyki

NYX Professional Makeup Glitter Goals, Liquid Lipstick Pomadka w płynie

• 15 lipca 2022 o 19:18
    Niezła, ale nie hit i mogłaby być tańsza
    Ten produkt niedługo mi się skończy, więc czas na podsumowania. Wybrałam odcień Reflector, który można określić jako przyciemniony intensywny róż, wpadający lekko w purpurowe tony. Zdecydowanie bardziej chłodny niż ciepły.
    Zalety:
    • Trwałość - naprawdę bardzo dobrze trzyma się na ustach i nawet po zjedzeniu obiadu i wypiciu czegoś jest widoczna na ustach.
    • Zapach - intensywny, słodkawy, mnie się podoba.
    Wady:
    • Cena - produkt jest niezłej jakości, jednak za tę cenę można nabyć 2 tańsze, a nie gorsze.
    • Konsystencja - oprócz tego, że łatwo zasycha i zastyga na ustach, to może wysuszać.
  • 19 stycznia 2022 o 9:15
    Bubel z brokatem
    Zacznę od tego, że - jak już dobrze wiecie - kocham i ubóstwiam zastygające pomadki matowe. Czasem bierze mnie co prawda chętka na wypróbowanie jakiś innych wariantów szminek, ale zawsze, iście z podkulonym ogonem, wracam do tych matowych gagatków. Powyższy produkt z linii brokatowej Glitter Goals' trafił do mnie kompletnie przez przypadek, mianowicie był jednym z wielu składowych kosmetycznego kalendarza adwentowego NYX. Tu na wstępie od razu powiem, że ja sama na pewno bym się nie zdecydowała na zakup tegoż mazidła... Czemu? Ano temu, że primo, ten śliwkowy kolor jest kompletnie nie w moim guście, a secundo, kto to u licha widział pomadkę matową z brokatem?! Toż to jedna formuła wyklucza drugą... Nie byłam więc zdziwiona, gdy po aplikacji szminki na usta, praktycznie po kilku chwilach miałam ochotę zrobić sobie demakijaż tegoż malunku... I tu nie chodzi tylko o kwestię niezbyt estetycznej prezencji, ale o fakt, że specyfik jest tak niemiłosiernie wysuszający, że mam wrażenie, jakbym się nasmarowała piachem Sahary. Moje wargi momentalnie były jakby wyssane z wody, posklejane i takie "ciągnące się". Dawno już nie czułam takiego dyskomfortu z produktu pomadkowego... Co z tego, że szminka ma solidny, kryjący pigment, precyzyjny aplikator i przystępną cenę, skoro nie da się jej użytkować dłużej niż 5 minut? Ja takim gagatkom mówię zdecydowane NIE i polecam omijać szerokim łukiem. No chyba, że lubujecie się w tzw. spiekocie ust.
    Zalety:
    • pigment, trwałość
    Wady:
    • cena, konsystencja, wysuszenie ust
    Marqi
    28 października 2019 o 17:56
    Świetna
    Możecie jeść spokojnie co chcecie, a szminka i tak wam nie zejdzie. A jeśli, nie daj Boże, wam się znudzi jej noszenie, to nie radzę próbować jej ścierać bez jakiegoś płynu micelarnego czy do demakijażu, bo NAPRAWDĘ mocno się trzyma. Mam kolor Cherry quartz, kolor jest czerwony z różowymi drobinkami brokatu. Nakłada się bardzo łatwo i przyjemnie pachnie. Raczej nie zdarza jej się rozmazywać. Jak na pomadkę zastygającą, nie wysusza ust aż tak bardzo.