Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Brazilian Vibes Ipanema Nights, Deodorant Roll-on 24h Dezodorant w kulce

• 8 czerwca 2022 o 22:21
    Zapach jest przepiękny, ale co z tego jeśli dezodorant nie działa tak jak powinien.
    Cała wersja zapachowa Brazilian Vibes Ipanema Nights od Fa super pachnie. Żel pod prysznic, dezodorant w aerozolu i kulce. Testowałam wszystkie trzy produkty. Jako na pierwszy skusiłam się na dezodorant z roll-on. Dorwałam go akurat na promocji i zapłaciłam około 5-6 złotych. W cenie regularniej również nie jest jakoś drogi. Fa to tania marka. Samo opanowanie jest bardzo ładne, szklane, przezroczyste z fioletową etykietą i zakrętką. Jest to miły widok. Sama nazwa i pomysł na zapachy również na plus oraz zapach, który w tym produkcie jest zaletą #1. Owocowo-kwiatowy, lekko orientalny, mocny, ale nie drapiący i duszący. Skład ma całkiem fajny i naturalny. Zawiera sporo ekstraktów naturalnych. Jest to dezodorant, nie antyperspirant, no ale chociaż trochę mógłby chronić, a mimo, swoich innych zalet, nie chroni ani trochę. :( Po aplikacji dłużej niż inne dezodoranty schnie, szybko czułam uczucie lepkości i mokrości. Po 1-2 godzinach niestety czułam zapach potu i czułam się bardzo nie komfortowo. Próbowałam go reaplikować i nic to nie dawało. Nie chroni przed potem, ani nawet w kilku procentach przed nieprzyjemnym zapachem. Jego urokliwy zapach szybko się ulatnia i nie pomaga.
  • 4 maja 2022 o 9:38
    Porażka
    Oprócz przyjemnego zapachu, ten dezodorant to jakaś pomyłka. Nie działa tak, jak obiecuje producent. Długo schnie, a skóra po nim nie jest długo świeża. Większe natężenie i większy ruch, a skóra pod pachami już jest mokra i wydziela nieprzyjemny zapach. Chyba nie tak miało być? Stosuję codziennie po kąpieli, bo rano niestety nie mam czasu na to, żeby dezodorant tak długo schnął. Może czuję świeżość, godzinę, dwie... potem skóra już wymaga ponownego umycia, ze względu na przykry zapach. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • nie działa tak jak obiecuje producent
    • słaba wydajność
    • długo schnie
  • 16 kwietnia 2022 o 19:23
    Nie działa tak jak powinien
    Ten dezodorant nie działa tak jak powinien i tak jak obiecuje producent. Już po kilku godzinach od użycia, skóra pod pachami jest mokra i czuć nieprzyjemny zapach. Do tego pojawiają się plamy na ubraniach. Ogólnie dezodorant ma śliczny zapach, taki orzeźwiający, jednak działanie zostawia wiele do życzenia. Nie polecam i odradzam, ponieważ produkt tylko pachnie, zero działania.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 16 kwietnia 2022 o 15:32
    Piękny zapach
    Kupiłam na promocji w Rossmanie. Zaczynamy od zapachu. Zapach jest mega ,taki świeży ,dość długo czuć ten zapach . Ochrona tak do 5 godzin . Więc ,na taki krótkie wyjście. Po 5 h niestety zaczynamy się pocić i no śmierdzieć. Ogólnie polecam tak na krótki dystans . Dezodorant nie uczuli mnie ,nie podrażnił skóry. Taki średniak .
    • Nie uczula
    Wady:
    • Ochrona max do 5 godzin
  • 16 kwietnia 2022 o 14:26
    Brzydal
    Zakupiłam go spontanicznie z siostra na zakupach w hebe. Jeden z gorszych dezodorantów jaki stosowałam. Zapach mało wyczuwalny , lepi się, wzmaga zapach potu.
    Zalety:
    Wady:
    • Wszystko