Wody toaletowe damskie

Kenzo Amour Florale EDT

Kenzo Amour Florale Woman Woda toaletowa 85 ml spray

kuki9
    1 lipca 2012 o 17:54
    (Amour - moc)*(kwiaty + woda)
    Amour w wersji EDP mam i uwielbiam.Generalnie nie przepadam za wariacjami "na temat" ale skusiłam sie na próby Amour Florale.Bo może jednak coś by z tego wyszło?Taka wersja Amour na lato na przykład?Bo klasyczna wersja jest dla mnie zapachem typowo jesienno-zimowym.Ciepła otulająca wanilia z lekkim wędzarniczym dymem.Stosunkowo mocna i z ogonem.Przynajmniej na mnie. A wersja Florale?Z początku po aplikacji na skórę pomyślałam, że ktoś się chyba pomylił wypuszczając ten zapach pod nazwą nawiązującą do Amour.Początek jest kompletnie inny!To takie zwykłe wyblakłe kwiatki skąpane w wodzie.Czuć lekki świeży bukiecik drobnych kwiatów wraz z wodą w której te kwiaty stały.Plus troche mydlanej nuty.Ogólnie takie niezobowiązujące nic.Tak sobie ten zapach trwa z godzinę, maks dwie.Po czym wyłania się z niego trochę normalnego Amour pod koniec.Czyli wanilia z lekko wędzoną nutą, trochę kadzidełka.Ale bez mocy, wszystko jest rozwodnione, rozmyte i bez charakteru. Trwałość taka sobie-ok 3 godziny. Flakon całkiem ładny.
  • 26 lutego 2012 o 14:10
    O gustach się nie dyskutuje :-)
    Dziwią mnie tak złe recenzje tych perfum. Z drugiej jednak strony, wiem, że nastawiając się na to, że będą one jakąś bliską wariacją w temacie AMOUR można się rozczarować. Jako maniaczka konwalii i zielonych łodyg jestem tym zapachem zachwycona, wiem, że w składzie nie ma absolutnie nic konwaliowego, ale dla mnie one właśnie tak pachną. Piękne, lekke, beztroskie a zarazem ciepłe. Na mojej skórze pięknie się rozwijają, na początku pachną konwaliowo-kwiatowo, następnie delikatne łodyżki, a kończą się nutą piżmowo-mydlaną. Rzezcywiście z pierwotną wersją nie mają zbyt dużo wspólnego, no może tą ostanią ciepłą nutę, którą florale się kończą. Dla mnie jednak są niezwykłe. Uważam też, że biały flakon idealnie stapia się z zapachem zaklętym w środku. Polecam do wypróbowania miłośniczkom świeżości z nutą luksusowego mydełka i konwalii.
  • 10 października 2011 o 14:01
    Korzenie, grzyby, pleśń...
    Na samym poczatku ostry, przyprawowy i korzenny. W ogole nie w moim guście, i chyba rzadko kiedy w czyimś innym. Brzydki zapach - po prostu. Zalatuje mi jakims grzybem i pleśnią. Taki zatęchły. Jest w nim jakas nutka bliżsdza memu sercu, ale niestety grzyb nia zawładnął, że nie ma siły przebicia. Ogólnie nie polecam. A grapefruit, o którym mowa w składzie chyba spleśniał. Używam tego produktu od: próbka Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 16 lutego 2011 o 21:07
    nie warto
    Chodziłam jak pies koło jeża, chciałam kupić w ciemno bo znalazłam promocję - wielka butla za ok. 25 funtów I na szczęście kilkakrotnie przetestowałam przed zakupem - co pozwoliło mi cieszyć się ponad stówą w kieszeni :) Popłuczyny po klasyku - przyjemne, bardzo delikatne kwiatki z orzeźwiającą, cytrusową nutą. Niewiele więcej. Nic nie zostało po luksusowym olejku do opalania i egzotycznym, dusznym frangipani. Nie ma śladu po kadzidlano-waniliowej nucie. Trwałość marna. Zostało florale, amour ulotniło się bez śladu. Jeśli szukacie klasyka wbogaconego o kwiaty - czeka Was rozczarowanie. Te delikatne, dość przyjemne kwiatki, mogłyby być zamknięte w dowolnej buteleczce, dowolnej firmy, pod dowolną nazwą. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: kilkanaście psików - łącznie ze 2 mililitry
  • 17 lipca 2010 o 17:49
    na nie.
    Z klasycznym Amour ten zapach ma niewiele wspólnego. Gdybym poczuła go na kimś nigdy bym nie doszła, że to odmiana Amour. Zapach bardzo ziołowy. Zioła są mokre, trochę jak w szamponie lub lecznizej maści, w najlepszym wypadku tanim mydle. Klimaty zupełnie nieperfumeryjne. Ryżowa nuta jest praktycznie niewyczuwalna. Mam sentyment do Amour, dlatego ten zapach źle odbieram. Być może pod inną nazwą potraktowałabym go łagodniej... Trwałość kiepściutka. Używam tego produktu od:test Ilość zużytych opakowań:próbka