Lakiery do włosów

Dramers Professional Style, Hair Spray with Keratin & Pro-vitamin B5 Extra Hold Lakier do włosów

• 30 czerwca 2023 o 10:28
    Istny koszmar!
    Mogłam się zastanowić przed kupnem, czy ta niska cena nie świadczy czasami o jakości. Jednak nie należy oceniać kosmetyku po tym czy jest coś drogie czy tanie, bo nieraz te wywyższone produkty okazały się klapą. Lakier ten kupiłam w supermarkecie za niewiele więcej niż 7 zł, nie utrzymywał fryzury dłużej niż godzina, powodował straszne strąki i to, że fryzura była oklapnięta. Działanie: zdaję sobie sprawę, że to poziom utrwalenia 4, ale inne lakiery o niższym poziomie lepiej utrwalały. Ten PS utrwalił moje lekkie, cienkie włosy na max godzinę, potem było jedno wielkie przylizanie, rozczochranie i nieład. Nie chcę nawet myśleć co mogłoby być przy grubszych, gęstszych włosach. Dawałam mu kilka razy szansę, bo może nie polubił się z konkretnym szamponem, albo danego dnia moje włosy nie chciały się układać. Jednak za każdym razem efekt końcowy był tragiczny. Skończyło się na tym, że musiałam kupić w pobliskim sklepie lakier markowy za miliony monet, bo zostałam z niczym. Zapach: delikatny, nie duszący, lekko słodki kwiatowy Opakowanie: wielka tuba, w kolorze, który zachęcił mnie do kupna, starodawny atomizer.
    Zalety:
    • Nie ma zalet, co z tego, że niska cena jak i tak musiałam kupić coś innego
    Wady:
    • zerowe utrwalenie, cienkich i lekkich włosów
    • powodowanie strąków i niechlujnego wyglądu
  • 13 czerwca 2019 o 20:21
    Mocno średni
    Jest to mój pierwszy lakier tej marki. Zakupiłam go w promocyjnej cenie 5,99, trochę z ciekawości, bo lakierów używam rzadko, jednak czasem muszę utrwalić fryzurę i wtedy są przydatne. Liczyłam na mocne utrwalenie i je otrzymałam, jednak kosztem sklejenia włosów. OPAKOWANIE Ma charakterystyczną szatę graficzną i dosyć ciekawą kolorystykę - połączenie fioletu i różu od razu widać na półce. Spray działa bez zarzutu od początku użytkowania, nie zacina się, dokładnie rozpyla lakier. LAKIER Ma dosyć mocny zapach, ale to cecha praktycznie wszystkich lakierów jakie używałam. Najlepiej używać go przy otwartym oknie, aby mieć dostęp świeżego powietrza, bo zapach wręcz dusi. Lakier idealnie utrwala różnego rodzaju fryzury - koki, warkocze, fale i loki. Co prawda trzeba uważać, aby nie przedobrzyć i nakładać dosłownie odrobinę, bo w przeciwnym razie skleimy włosy. Choć niestety o to sklejenie jest nietrudno i nawet rozsądna ilość daje taki efekt. Najlepiej jest po aplikacji włosy jeszcze raz dokładnie rozczesać, choć wiadomo, że nie przy wszystkich fryzurach jest to możliwe. Fryzura, którą utrwalamy jednak wytrzymuje cały dzień, niezależnie od pogody. Jak dla mnie nie jest to najlepszy lakier jaki do tej pory zakupiłam, ale z uwagi na to, że używam go dosyć rzadko starczy mi jeszcze na bardzo długo. PLUSY + mocne utrwalenie + wydajność + praktyczne i funkcjonalne opakowanie MINUSY - dosyć mocny zapach - skleja włosy nawet w małej ilości