Lakiery do włosów

Schwarzkopf Taft Ultra Fixing Laquer Arginine Strength Formula Supermocny modelujący lakier do włosów z formułą Arginine Strength

d_t_b
    21 lutego 2024 o 17:24
    Ulubiony
    Jeśli już musze sięgnąć po lakier to staram się wybierać właśnie ten. Butelka przezroczysta pozwala kontrolować mi iloć jaka ubywa. Atomizer dobrze działa, nie zacina się i ładnie rozpyla. Gdy długo produkt jest nieużywany potrafi zaschnąć i wtedy ... myję atomizer by oczyścić zaklejony lakierem rozpylacz. Dobrze utrwala fryzurę, nie robi przy tym kasku na głowie. To fajny naturalny look w solidnym wydaniu. Zapach jest ok. O wiele lepszy niż w tych wszystkich "sprejowych" wersjach. Wydajność przy moim użytkowaniu jest ogromna :)
    _inga
    1 marca 2023 o 19:44
    Lakier do włosów Taft Ultra, Schwarzkopf
    Lakier kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 250 ml kosmetyku, zapłaciłam około 17 zł Mam cienkie włosy i z lakierów do włosów korzystam okazjonalnie tym razem sięgnęłam po lakier Taft Ultra i powiem że sprawdza się całkiem dobrze. Lakier przyjemny zapach, utrwala, nie obciąża ale nieco skleja trzeba bardzo uważać z ilością. Plus za opakowanie, atomizer dobrze rozpyla lakier. Podsumowując ogólnie lakier jest przyzwoity i w całkiem przystępnej cenie ale nie wiem czy jeszcze go kupię,
    Zalety:
    • utrwala
    • nie przesusza włosów
    • nie obciąża cienkich włosów
    • łatwa aplikacja, atomizer dobrze rozpyla lakier
    Wady:
    • nieco skleja włosy
  • 7 sierpnia 2022 o 12:32
    Trochę skleja włosy.
    Mam mieszane uczucia co do tego lakieru, z jednej strony dobrze utrzymuje fryzurę przez cały dzień, ale późniejsze rozczesanie i wymycie jego resztek jest trudne. Trzeba się napracować by nie zostały białe ślady na włosach. Działanie: lakier dobrze utrwala włosy, kilka pryśnięć wystarczyło by fryzura trzymała się w miejscu przez cały dzień. Niewidoczny na włosach, nie tworzy również efektu skorupy. Późniejsze rozczesanie jest trochę problematyczne, ponieważ włosy nadal są mocno utrwalone, sklejone, nie obędzie się bez szarpania i ciągnięcia. Również jego wymycie z włosów jest utrudnione, ponieważ mogą pozostawać białe drobinki, które nie wyglądają brzydko i mogą powodować zaklejanie się osłonek włosa (tak mi tłumaczyła fryzjerka). Z tego powodu nie wiem czy kupię go ponownie. Zapach: przyjemny, nie jest duszący i zatykający, lekko perfumowany. Opakowanie: piękny, kobaltowy kolor, który w sumie zachęcił mnie do kupna, atomizer jest solidny, dozuje lakier do samego końca, nie wylewa się i rozprowadza równomierny strumień produktu.
    Zalety:
    • utrzymuje włosy na swoim miejscu przez cały dzień
    • ładny zapach
    • piękny kolor opakowania, atomizer rozprowadza równomiernie lakier
    Wady:
    • trudno się go wyczesuje, mocno skleja
    • problematyczny w wypłukaniu, mogą zostawać białe nitki.
    lumiaa
    25 lutego 2021 o 20:08
    Lakier niespodzianka
    Lakier kupiłam wieki temu przez przypadek. Zależało mi na elastycznym utrwaleniu. Zadziwiająca była jego płynna formuła z atomizerem nietypowa dla zwykłych lakierów w aluminiowych tubach.Jako lakier do włosów nie sprawdził mi się ani trochę. Przy małej ilości praktycznie nie ma utrwalenia a przy większej ilości włosy robią się sklejone i klejące. No i butelka stała i stała aż zauważyłam że płynu ubywa... Tajemnica została niebawem rozwiązana. Produkt bardzo się sprawdził mojemu domownikowi w charakterze płynu do stylizacji włosów, całkowicie niewidocznego po zastosowaniu a jednak nadającego lekki kształt fryzurze z tendencją do puszenia czytaj szopy. Przy tym pan ów za żadne skarby świata nie przyznałby się do używania produktu typu lakier do włosów gdyż uważa że to niemęskie. Wiem, że produkt kupuje do dzisiaj i nie wyobraża sobie bez niego życia. Nanosi lekką ręką na suche włosy i stylizuje dłonią. Produkt naprawdę jest niewidoczny, a fryzura taka jakby od niechcenia. Czyli wbrew nazwie produkt nie jest strong ale faktycznie jest elastyczny.
  • 16 czerwca 2020 o 11:08
    Nie dla mnie
    Dostałam od babci, gdyż tez jej nie służył. Strasznie oblepia moje włosy, nawet przy małej ilości i tworzy na niej skorupę, która nieestetycznie wygląda. Tak jakbym miała nieświeże włosy. Opakowanie z atomizerem psuje się i zacina. Zapach jak dla mnie może być. Nie polecam , mi nie służy.
    Wady:
    • atomizer, sklejanie włosów