Bazy do paznokci

Silcare 10in1 Revolution Hybrid Gel Lakier hybrydowy

emma-e4
    7 kwietnia 2020 o 12:55
    słaby
    Mam go jeszcze w starym opakowaniu, buteleczce z pędzelkiem, ale skład nie zmienił się. Wydaje mi się za to, że zmiana opakowania spowodowała więcej problemów niż ich rozwiązała. Myślałam, że to będzie ideał - delikatny kolor, bez bazy, wzmocnienie paznokci. A tu więcej problemów niż pożytku z niego. Kolor jasnoróżowy, owszem ładny. Tylko, że tudno nałożyć go tak,zeby nie było prześwitów, zacieków itd. Trzeba bardzo delikatnie i umiejętnie nakładać warstwy, żeby uzyskać ładny, jednolity kolor. Próba poprawiania czegoś powoduje, że w miejscu, gdzie dotykamy pędzelkiem zabieramy bazę i już jest prześwit. Najlepszy efekt dawały bardzo cienkie warstwy. Żeby uzyskać krycie, a nie nierówne maziaje, trzeba go nałożyć grubo. Paznokieć wygląda wtedy sztucznie. To nie jest baza dla osób, które chcą naturalnego efektu i delikatnego wzmocnienia. kolejny problem - baza jest dość miękka i plastyczna po utwardzeniu, taka gumowata. Dużo bardziej gumowa, niż podobna baza z biedronki. Nie trzyma się na paznokciu dobrze, ja użyłam 3 razy i za każdym po 3-4 dniach odrywałam całe płaty zapowietrzone. Biedronkową bazę noszę tymczasem po 3 tygodnie bez zapowietrzeń. Nie próbowałam używać jako bazę pod hybrydę, za bardzo boję się braku trwałości.
  • 3 września 2019 o 12:32
    Potwornie piekący!
    Na początek warto zaznaczyć, że jest to nowa wersja 10in1 od Silcare (zmieniło się opakowanie z buteleczki na airless). Posiadam obie wersje kolorystyczne zakupione w dniu premiery. Opakowanie może być zarówno zaleta jak i wadą. Jest wygodne, zapewnia zużycie produktu do samego końca, jest "czyste" produkt się nie rozlewa, jednak do nakładania produktu potrzebujemy osobnego pędzelka, a kiedy wyciśniemy zbyt dużo produktu to po prostu się on zmarnuje. Producent oferuje nam produkt 10 w 1, 1. Baza 2. Nadbudowa 3. Przedłużenie 4. Odporność mechaniczna i termiczna 5. Top 6. Wzmocnienie 7. Hydrolizowana keratyna 8. Aminokwasy 9. Minerały 10. Witaminy Z czego aminokwasy, minerały i witaminy są zawarte w wyciągu z kiełków pszenicy oraz wyciągu z drożdży piwnych. Jak dla mnie to jest wciskanie punktów na siłę (inne marki posiadają w swoich ofertach 3w1, 5w1, 8w1) wiec silcare dokłada swoje punkty z myślą, ze jego produkt będzie najlepszy. konsystencja jest średnio-gęsta, ale spływa na skórki! dlatego trzeba robić po 1 paznokciu. Jako baza i nadbudowa sprawdza się ok, przy przedłużeniach jest już trochę gorzej, jest dosyć kruchy więc punkt o odporności mechanicznej jest tu dla mnie kompletną bzdurą. Jako top nie nadaje się w gole, miałam wrażenie że paznokieć już następnego dnia był matowy i porysowany. Wzmocnienie? wydaje mi się, ze każda chybryda tworzy twardą powłokę, która chroni płytkę paznokcia przed wpływem czynników zewnętrznych więc żadnej nowości i zaskoczenia tutaj nie ma. I ostatnie 4 punkty: keratyna, aminokwasy, minerały, witaminy. Fakt, paznokcie wydają się być twardsze, ale czy jest to zasługa 10in1 Revolution? Nie jestem do końca przekonana. Na koniec dodam, że preparat niemiłosiernie piecze w lampie. Nie zdarzyło mi się jeszcze trafić na produkt który tak by oddziaływał w lampie. Pieczenie jest nie do wytrzymania (torturowałam tym też inne osoby w celu sprawdzenia i wszyscy krzyczeli z bólu). Na pewno nie kupie ponownie.
    Zalety:
    • opakowanie Airless (przy dobrej wprawie wydajny)
    Wady:
    • STRASZNIE piecze w lampie
    • spływa na skórki
    • nie nadaje się do przedłużania
    • nie nadaje się jako preparat nawierzchniowy
    • zbyt wiele obiecanek producenta nie zostaje spełnionych

Zobacz także inne Bazy do paznokci