Cienie do powiek

Sleek Make Up i-Divine, Mineral Based Eyeshadow Palette Paleta 12 cieni mineralnych (różne rodzaje)

• 26 marca 2024 o 6:46
    Paleta w brązach
    Paleta która głównie opiera się na różnych odcieniach brązu, dla mnie ta paleta jest trochę nudna i przewidywalna. Jednak pigmentacja ceni jest dobra , cienie ładnie wyglądają na powiece
  • 19 maja 2021 o 16:22
    Srednia paleta
    Ogolem na rynku mozna dostac dosc sporo paletek Sleek, ktore roznia sie od siebie pod wzgledem kolorystycznym- co bardzo mnie cieszy. Owszem ,brazy zawsze beda sie gdzies tam powtarzac, ale widac ze producent chcial siegnac po kolory, ktore beda wyrozniac sie na tle innych marek. I sam pomsyl byl super. Ale jest jedna rzecz, ktora laczy wszystkie te paletki. Suchosc. Te cienie sa przeokropnie suche. Nawet brokaty w dotyku sprawiaja wrazenie takich kredowatych. Sprawe nie ulatwia tez fakt, ze srednio sie z tymi cieniami wspolpracuje. Pedzlem bardzo ciezko uzyskac wyrazisty efekt. Palcem brokaty jako tako daja rade. Pozostaje jeszcze pacynka, ktora zlobi dziury w cieniach. Osobiscie nie lubie pacynek i z reguly je wyrzucam, ale ona jako jedyna tutaj sie sprawdza. Tylko jak tu cokolwiek rozblendowac pacynka? No... ciezko. Pacynki uzylam na dolna powieke oka i nie moge sie do niczego przyczepic. Rzeczywiscie kolor ladnie sie prezentowal, ale jak tu jej uzyc na gorna czesc oka? Kolejny problem, to same brokaty. Piekne kolory, ale po kilku uzyciach trzeba zeskrobac wierzchnia warstwe- inaczej nawet palecem ich nie nabierzemy. Opakowanie bardzo plastikowe. Czuc ta taniosc. Przy mocniejszym otwarciu palety bardzo latwo zlamac zawiasy i juz ich raczej nie naprawimy. Nie polecam tej palety, poniewaz ciezko sie jej uzywa.
    Wady:
    • tanie opakowanie,
    • pacynka,
    • slaba pigmentacja,
    • suche cienie,
    • ciezko sie z nia pracuje,
    • kredowe brokaty
  • 17 grudnia 2019 o 11:16
    Piękne kolory
    Odcień Au Naturel Paletę tę dostałam w tegorocznym kalendarzu adwentowym. Gdy tylko zobaczyłam te kolory, zakochałam się bez pamięci, Pełna neutralnych brązów w kolorach matu jak i tych połyskujących. Wiele w niej kolorów bazowych, które u mnie zawsze w palecie są pożądane. Gdy już się tak pozachwycałam przyszła kolej na pierwsze testy tejże paletki no i byłam już nią lekko rozczarowana. Kolory ciężko się blendują i są suche, musiałam bardzo się namachać pędzelkiem, aby na moich powiekach nie wyszła brzydka plama lecz pięknie roztarte cienie. Zawsze moja powieka była przygotowana odpowiednią bazą pod cienie a i tak już nawet na powiece tworzył się efekt "suchej skóry", który nieestetycznie wygląda gdy się temu przygląda z bliska. Nie polecałabym tej palety kobietom po 40- stce ze względu na to, że narobią sobie przy niej dużo więcej nieestetycznie wyglądających zmarszczek (przez suchość tych cieni). Opakowanie bardzo proste i eleganckie, posiada duże lusterko. Cena tych cieni na promocji około 20 zł, więc jak na tyle cieni jest paletą bardzo tanią. Z przykrością muszę powiedzieć jej Nie.
    Zalety:
    • piękne kolory
    Wady:
    • suche cienie
    • nie blendują się dobrze
    sajka32
    9 października 2019 o 8:44
    Paleta sleek
    Szukałam paletki która zostanie na powiece na dłużej a kolory będą perłowe i pięknie będą wyglądać na oku. Kolory są piękne takie jakie lubię i produkt jest dobrze napigmentowany.
    Zalety:
    • piękne kolory