Isana Pfingstrose Wasserspray Mgiełka o zapachu piwonii

• 19 września 2021 o 13:09
    Fajna mgiełka.
    Mgiełka o zapachu piwonii Isana. W bardzo ładnym opakowaniu w kolorach różu o pojemności 150 ml dosyć wydajna. Jest to woda perfumowana. Po zastosowaniu wydobywa się mgiełka, która bardzo przyjemnie odświeża i ochładza pozostawiając na skórze bardzo ładny świeży kwiatowy zapach. Mgiełkę stosuje trochę od skóry i pozostawiam do wyschnięcia. Jest krótkotrwała więc jeśli chcę uzyskać lepszy efekt to użyłam ją kilka razy dziennie. Mgiełka dosyć dobrze się sprawdza fajna jest zwłaszcza w letnie dni.
  • 4 lipca 2021 o 10:45
    Przyjemne odświeżenie
    Mgiełkę zakupiłam z ciekawości, a cena również była niska. Używałam wcześniej wód termalnych jednakże z uwagi na ich cenę oraz dostępność postanowiłam szukać czegoś taniego i dostępnego. Produkt zamknięty jest w metalowym opakowaniu z sprayem, dzięki czemu aplikacja jest bardzo łatwa. Opakowanie ma pojemność 150 ml i dla mnie powinna być mniejsza albo sprzedawana w dwóch rozmiarach gdyż zajmuje bardzo dużo miejsca w torebce i nie jest praktyczne targanie jej ze sobą, a szkoda. Grafika na opakowaniu jest ładna, dobór kolor na opakowaniu nie jest nachalny, jest taki dziewczęcy. Fajne jest to, że spray działa również po obróceniu do góry co pozwala na wykorzystanie mgiełki do końca. Zgadzam się z faktem, że spray czasami pluje produktem, na początku myślałam, że mam wadliwe opakowanie jednakże przy każdym innym opakowaniu tej mgiełki jest to samo. Ja nie używam tej mgiełki do twarzy gdyż bardzo uczula mnie jego zapach. Dlatego używam go na nogi i ręce gdyż tam nie mam żadnych reakcji alergicznych. Przyjemnie odświeża, a zapach piwonii jest piękny ale trochę na dłuższą metę byłby przytłaczający więc plusem jest to, że szybko ulatuje. Dla mnie jest całkiem dobry do odświeżenia ciała niż na twarz.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • delikatnie odświeża
    Wady:
    • po zastosowaniu na twarz uczulił
  • 3 września 2020 o 14:17
    Przyjemne odświeżenie
    Bardzo lubię mgiełki do ciała i chętnie testuję wszelkiego rodzaju nowości w tej kategorii. Tym razem pod moje oko wpadła Isana. Opakowanie produktu jest aluminiowe, jak w dezodorantach lub wodach termalnych. Zupełnie mi to nie przeszkadza, ponieważ nie ma problemu z jej używaniem. Dozownik bardzo łatwo rozpryskuje mgiełkę, nie tworzy się strumień produktu, a faktycznie mgiełka. Bardzo ładny jest także zapach, odświeżający i lekki. Ja używałam tej mgiełki podczas upałów do odświeżenia ciała i sprawdziła mi się w tej kwestii bardzo dobrze. Zapach był lekko wyczuwalny na ciele, ale nie nachalny. Jeśli chodzi o wydajność produktu, wypada ona zdecydowanie na plus. O ile nie była to limitowana seria, na pewno chętnie do niej powrócę w upalne i gorące dni :)
  • 3 września 2020 o 12:52
    Podrażniła mi skórę
    Jestem ogromną fanką jeśli chodzi o wody termalne, mgiełki i inne tego typu produkty do twarzy w atomizerach. Sprawdzają się świetnie szczególnie latem gdy chcemy szybko odświeżyć skóry. Podczas zakupów w Rossmannie zobaczyłam tą mgiełkę. Przekonał mnie zapach piwonii, bardzo lubię takie kwiatowe nuty. Pierwsze wrażenie było niestety niezbyt przyjemne. Opakowanie jest ładne, kolorowe tylko co z tego gdy atomizer kompletnie się nie sprawdza. Nie rozpyla produktu tworząc mgiełki, a chlapie tworząc spore krople na twarzy. Dodatkowo zaczęła mnie szczypać skóra. Była zaczerwieniona, szczególnie na policzkach i wokół oczu. Myślę, że przyczyną może być Phenoxyethanol, który jest dosyć wysoko w składzie. Może on podrażniać skórę, nie należy do najlepszych substancji. Szkoda, że nie zwróciłam uwagi na skład w sklepie, wtedy zapewne bym nie kupiła tego produktu. Kolejne próby kończyły się podobnie. Użyłam nawet na maskę z glinki, by nie zastygała. Często tak robię z wodą termalną, ale i tu niestety czułam pieczenie. Mgiełkę zużyłam w końcu na ciało bo nie lubię marnować produktów. Kupiłam ją za około 11zł. Drugi raz z pewnością nie sięgnę po nią.
    Zalety:
    Wady:
    • słaby atomizer
    • mgiełka podrażniła mi skórę
    Arendta
    7 lipca 2020 o 21:56
    Nie nadaje się na twarz
    Mgiełkę zakupiłam, ponieważ potrzebowałam kosmetyku który przyniesie mojej skórze orzeźwienie i ukojenie podczas upalnych dni, chciałam czegoś co będzie działać jak woda termalna. Mgiełka jest w metalowym opakowaniu z atomizerem, dzięki czemu aplikacja mogłaby być wykonana bez użyciu dłoni...ale tutaj mam zastrzeżenia, ponieważ atomizer potrafi "pluć" produktem i pozostawiać białe krople na skórze przez co trzeba produkt wmasować w skórę. Delikatny zapach piwonii mimo iż jest piękny i jak dla mnie idealny na lato to niestety nie jest on trwały. Produkt po wchłonięciu w skórę nie pozostawia lepkiej warstwy, lekko ją chłodzi i orzeźwia. Po zastosowaniu skóra jest miła w dotyku. Jednak przez fakt,że atomizer nieodpowiednio rozprowadza produkt nie nadaje się na twarz a tym bardziej na makijaż na niej. Ja osobiście w upalne dni staram się unikać makijażu, ale też nie wyobrażam sobie wmasować produktu, który de fakto nie powinien tego wymagać w twarz dłońmi szczególnie latem, wiadomo w ciągu dnia dotykamy różnych rzeczy, klamek a do tego ręce się pocą, więc jest to ogrom bakterii, które niestety możemy przenieść na twarz. Podsumowując jak za taką cenę do odświeżenia ciała oprócz twarzy to może być. Nie ma jakoś spektakularnie działać,ale też nie zaszkodzi. Jednak by mieć tą mgiełkę na co dzień w torebce wolałabym mniejsze opakowanie.