Kremy z filtrem do ciała

SVR Sun Secure, Huile Seche Fini Satine SPF 50 Jedwabisty, suchy olejek SPF 50 do ciała i włosów

• 4 sierpnia 2022 o 13:36
    Nie jest do końca suchy, ale ładnie wygląda na skórze
    Olejek mnie skusił, bo potrzebowałam czegoś, co da mi ochronę, a jednocześnie ładnie podkreśli opaleniznę uzyskaną samoopalaczem :D dodatkowo namówili mnie tym, że można go stosować na włosy. Niestety nie można, ale o tym zaraz. Olejki z SPF to specyficzne bestie. Raczej ich unikam, bo większość się klei. Ten miał być suchy i faktycznie klei się mniej, niż inne, ale jednak zostawia na skórze półtłustawą warstwę. O ile oczywiście nakładamy go zgodnie ze sztuką tak, by uzyskać odpowiednią ochronę, a nie tylko muskamy tu i ówdzie. Pachnie bardzo ładnie, jak polskie wakacje nad morzem przy parawanie. Ja bardzo lubię ten zapach. Jest intensywny, więc co bardziej wrażliwi lepiej niech unikają. Nie daje tak dobrej ochrony jak krem czy balsam, ale chroni. Na włosy się nie nadaje. Nawet niewielka ilość olejku roztartego w dłoniach bardzo je obciąża, skleja i rozdziela w pasma. Stosuję go czasem do odgniatania loków. Na skórę głowy totalnie się nie nadaje, robi od razu efekt przetłuszczonych włosów.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Ładnie pachnie
    • Klei się trochę mniej, niż inne olejki...
    Wady:
    • jednak nie jest suchy, jak obiecuje producent, przy nakładaniu odpowiedniej ilości
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 września 2019 o 9:38
    Letnie odkrycie
    Olejek zakupiłam przed wakacjami, pierwszy raz go używałam. Jestem z niego bardzo zadowolona, posłużył mi cały okres letni. Ma piękny, delikatny słoneczny zapach. Tak jak obiecuje producent, olejek się nie klei, nie pozostawia tłustej i świecącej warstwy. Szybko się wchłania i jest bardzo wydajny. Skóra oprócz tego, że jest chroniona przed promieniami UV wysokim filtrem to jeszcze jest odżywiona i nawilżona. Produkt jest odporny na wodę, pot i pocieranie. Cena jest dość wysoka, dlatego warto go kupić w promocji. Olejek używałam razem z kremem po opalaniu od SVR. Opalenizna wygląda naturalnie i utrzymuje się aż do teraz. Polecam!
    Zalety:
    • piękny letni zapach
    • bardzo wydajny
    • nie klei się
    • nie zostawia tłustej i świecącej warstwy
    • nawilża i odżywia skórę
    • wysoka ochrona SPF50
    • również dla skóry wrażliwej
    • odporny na wodę, pot i pocieranie
    • piękna, naturalna opalenizna
    Wady: