Kremy z filtrem do twarzy

Christian Dior Bronze Protection Solaire, Protective Sun Creme SPF 15 Krem słoneczny o średniej ochronie

Orimimi
    21 września 2023 o 10:15
    Nie zapycha i nie uczula
    Obawiałam się, że olej mineralny dość wysoko w składzie mnie uczuli/ zapcha, a także jeden ze składników ochronnych, który uważany jest za podrażniający nie będzie obojętny mojej cerze. Natomiast krem do tej pory sprawuje się bardzo dobrze. Idealnie nadaje się pod podkład. Nawilża nie gorzej niż mój ""typowy"" krem na dzień. Blask i film, który pozostawia jest bardzo subtelny i przyznam, że podoba mi się ten efekt. Nie bieli, nie roluje się, jeśli po dłuższym stosowaniu (używam 2 tygodnie) nic się nie będzie działo z moją skórą, będzie to mój nr 1 wśród kremów z filtrem.
  • 2 października 2019 o 18:29
    Ekspert w pielegnacji słonecznej!
    Kupowałam i uzywałam produkty przeciwsloneczne różnych marek. Gdy poznałam produkty Diora zakochałam się w nich bez pamięci. Pięknie krem pachnie kwiatem monoi (jak i cała seria). Wiadomo co twarzy nie jest tak bardzo aromatyczny jak do ciała, szczegolniebpo opalaniu. Co do samego kremu. Na dosyć niski SPF, bo 15 i szczerze używam go jesienią. Nadaje się również pod makijaż, mimo że przy nakładaniu konsystencja wydaje się być bogata, bo tak naprawdę "wydaje się". Rewelacyjnie wtapia się w skore. Polecam dla osób, które pragną chronić skórę nie tylko przed słońcem, ale ogólnie promieniowaniem. Łatwo wyciska się go z tubki. Polecam jako pielęgnację dodatkowa, typowo ochronna.
    Zalety:
    • Szybko się wchlania
    • Nawilża skórę
    • Pozostawia ja komfortowa, a to oznacza, że nie jest ciężki
    • Nie zapycha skory