Toniki i hydrolaty

Oleiq Hydrolat z malin

anna996
    20 lipca 2024 o 17:54
    Malinowe plamy na twarzy
    Ocena kosmetyku: - hydrolat ma bardzo ładną butelkę z dobrze działającym atomizerem - ma przyjemny zapach, ale nie jest to zapach typowo malinowy - ma szerokie zastosowanie: twarz, ciało, włosy - nie pozostawia lepkiej warstwy, szybko się wchłania - cena jest dosyć wysoka za 100 ml produktu - dostępność: kupiłam na stronie Sylveco - wersja malinowa się u mnie nie sprawdziła, po zastosowaniu hydrolatu za każdym razem pojawiały się na twarzy zaczerwienienia, z tego względu musiałam go odstawić. Ogólnie: wszystkie hydrolaty Oleiq sa bardzo dobre, choć z maliną się nie dogaduję. Tej wersji nie kupię ponownie.
    Vardzia
    17 marca 2024 o 10:29
    Bardzo chciałabym napisać coś dobrego
    Hydrolat z malin Oleiq dostałam w MysteryBoxie od Sylveco (był ważny do 12.2024). W sumie nawet się ucieszyłam bo poprzedni z kocanki włoskiej był rewelacyjny. Naprawdę chciałabym napisać coś pozytywnego o tym hydrolacie, ale nie mogę. Zaliczyłam do niego trzy podejścia bo myślałam, że uda mi się go jakoś ugryźć. Po pierwszym gdy go użyłam w porannej rutynie pielęgnacyjnej, po jakiejś godzinie pod makijażem zauważyłam czerwone plamy. Nie skojarzyłam faktu, zwaliłam na kwas salicylowy stosowany dzień wcześniej. Odczekałam dzień i użyłam go wieczorem przed serum na przebarwienia i kremem z pantenolem- znowu pojawiła się wysypka. Znowu zwaliłam na połączenie kosmetyków, ale już lampka się zapaliła. Na trzeci raz postanowiłam wypróbować je samodzielnie i odczekać godzinę - już po 5 minutach pojawiła się reakcja skórna. Wyglądałam jak poparzona od słońca i wszystko piekło. Skład niby nie jest jakiś długi, ale nie wiem czy można go nazwać hydrolatem z malin, bo jest w nim głównie aloes. Zapach - bardzo zbliżony do serii alosove - ja osobiście bardzo go nie lubię. Kosmetyk oddałam mojej przyjaciółce - mam nadzieję, że będzie jej dobrze służył. Osobom, które mają skórę wrażliwą lub alergiczną serdecznie odradzam.
    Wady:
    • patrz opis
    Gogo145
    23 grudnia 2022 o 12:05
    Nie tym razem!
    Lubię hydrolaty, zwłaszcza różane. Opiniowany , malinowy kupiłam pod wpływem chwili, spontanicznie, z nadzieją, że będzie równie dobry jak różany . To co mnie urzekło bezpośrednio po zakupie to ciemnogranatowe, szklane opakowanie z perfekcyjnym atomizerem, który idealnie rozpyla produkt - lekką, bezbarwną mgiełką. O ile zawsze hydrolaty malinowe pachną , owocowo, recenzowany pachnie inaczej , osobiście nie wyczuwam tu malin, aczkolwiek zapach jest delikatny ,subtelny , ale zakupu dokonałam z nadzieją na maliny. Po aplikacji twarz przez chwilę jest odświeżona, rześka, miękka i przyjemna w dotyku, napięcie skóry ,które niejednokrotnie towarzyszy mi po oczyszczeniu skóry, zostaje zniwelowane, twarz jest ukojona, po chwili jednak staje się sucha, bez oznak jakiegokolwiek nawilżenia. Podsumowując to naturalna propozycja, dla fanek hydrolatów, odmienna zapachem od dotychczas stosowanych , która koi, odświeża skórę , ale znam lepsze hydrolaty , o większym spektrum działania.
    Zalety:
    • odświeża skórę, tonizuje
    • wygodne opakowanie z atomizerem
    • duża wydajność produktu
    Wady:
    • zapach odmienny niż się spodziewałam
    • bardzo krótkotrwałe działanie odświeżająco - tonizujące
  • 6 grudnia 2022 o 20:58
    Rewelcja!
    Uwielbiam hydrolaty i to nie jest pierwszy, po który sięgam. Ale zdecydowanie jeden z najlepszych. Dobrze oczyszcza i odświeża skórę. Po jego użyciu skóra jest nawilżona, sprężysta. Używałam go zarówno do twarzy, jak i do skóry głowy. Świetnie sprawdził się jak wcierka - używałam go w momencie, kiedy moja skóra głowy była mocno wysuszona i podrażniona. Hydrolat dobrze koił podraznioną skórę, ale rownież dobrze ją nawilżał. Dzięki niemu, moja skóra zdecydowanie szybciej się zregenerowała.
    Iwona_C
    7 października 2022 o 18:54
    Niby malinowy, ale nie do końca. Sprawdza się do twarzy, do ciała i do włosów. Jednak działnie pielęgnacyjne jest znikome.
    Hydrolaty stosuje bardzo często, z Oleiq miałam już kilka naprawdę świetnych egzemplarzy , niestety muszę stwierdzić że ten jest jednym z słabszych jakie stosowałam. Opakowanie jest charakterystyczne dla tej marki . Butelka jest szklana w ciemnoniebieskim kolorze z czarną zakrętką w której znajduje się rozpylacz dodatkowo zabezpieczony zatyczką. Działa on dobrze, po naciśnięciu uwalnia delikatna lekką mgiełkę. Na opasającej butelkę etykiecie widnieje logo producenta, wyróżniona na czerwono nazwa hydrolatu "malina" i graficzny rysunek krzewu malinowego. Konsystencja jest wodnista w bezbarwnym kolorze. Zapach jest dla mnie rozczarowujący, spodziewałam się tu eksplozji słodkich malinowych nut a nic takiego nie czuję. Sama nie wiem czym ten kosmetyk pachnie,jakaś roślinność, ziele. Nie twierdze że jest nieprzyjemny ale bark tu tej maliny. O ile w innych hydrolatach ich nazwa pochodzi od głównego składnika to w tym przypadku te maliny są po soku aloesowym. Ogólnie skład jest świetny całkowicie naturalny: sok aloesowy, wyciąg z malin i dwa naturalne konserwanty. Ale dla mnie to bardziej hydrolat aloesowy niż malinowy. Kosmetyk może być stosowany na twarz , ciało i włosy. Lubie hydrolaty za tą uniwersalność. Ja wykorzystałam go do pielęgnacji twarzy i włosów. Sprawdza się z stosowany na włosy zarówno suche jak i wilgotne, nie obciąża je nadaje im lekkości, miękkości i puszystości,delikatnie nabłyszcza, odświeża ale jakiegoś działania wzmacniającego czy regeneracyjnego nie zauważyłam. Na twarz stosowałam go jako zamiennik toniku bądź w celu jej odświeżenia w ciągu dnia. Wytworzona przez rozpylacz mgiełka pokrywa skórę cieniutką warstwą, przyjemnie ja chłodzi, szybko wysycha i nie pozostawia klejącego filmu ani uczucia ściągnięcia. Dobrze łagodzi zaczerwienienia i wycisza podrażnienia skóry. Tutaj tez nie zauważyłam jakiegoś dogłębnego działania pielęgnacyjnego, ale produkt nie przesuszał skóry, dobrze ją tonizował i przygotowywał do dalszej pielęgnacji. Stosowany na makijaż nie naruszał go, a przyjemnie odświeżał cerę. Wydajność jest odpowiednia, cena dość wysoka ( 100 ml - 30 zł )jednak biorąc pod uwagę naturalny skład , byłaby dla mnie do przełknięcia jeśli byłby to faktycznie hydrolat malinowy a nie jego mieszanina. Podsumowując nie do końca zadowolił mnie ten produkt. Skład jest super, jednak malina nie gra tutaj głównej roli, zapach nijaki, działanie bardzo delikatne. Spodziewałam się zupełnie czegoś innego po tym hydrolacie . Nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • łatwo się aplikuje
    • szybko wysycha, nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze
    • nie obciąża włosów, nadaje im lekkości i miękkości
    • odświeża i tonizuje skórę
    • wycisza i łagodzi podrażnienia
    • może być stosowany na wykonany makijaż, nie ma wpływu na jego trwałość
    • nie podrażnia, nie przesusza skóry ani włosów
    • wielozadaniowy kosmetyk: do ciała, twarzy i włosów
    • naturalny skład
    • ładna szklana niebieska butelka
    • dobrze działający atomizer
    Wady:
    • malina jest tylko jednym z składników hydrolatu
    • znikome działanie pielegnacyjne
    • wysoka cena