Toniki i hydrolaty

Lirene Dermoprogram 100% hydrolat z róży

• 5 września 2024 o 22:06
    Udany budżetowy hydrolat z czystym składem
    Lubię hydrolaty, są dla mnie bardzo uniwersalne lubię je stosować zamiennie z tonikami, ten powyższy ku mojemu zdziwieniu znalazłam w Biedrze na wystawce całej marki Lirene, kosztował mniej niż 10zł więc wzięłam. Przyznaje, że w sklepie po spontanicznym wrzuceniu go do koszyka nie wczytywałam się w skład, ale w domu miło się zaskoczyłam, że skład jak na tak budżetowy hydrolat jest jednoskładowy tzn. mamy tu po prostu wodę z kwiatów róży nic więcej. Mega props, bo zazwyczaj spotykałam się z tym, że w tych tańszych hydrolatach stosowane są różne domieszki czy konserwanty. W przypadku tego powyższego skład jest tak jak pisze producent 100% naturalny i czysty. Duży plus, że w tak niskiej cenie dostajemy po prostu uczciwy produkt. Opakowanie to plastikowa butelka o poj. 100ml. Atomizer rozpyla solidne krople, no mgiełka to nie jest, twarz zroszona jest dość mocno. Zdarzyło się, że atomizer dozował mocniejsze krople ale nie zacinał się, nie wylewało się nic pod korkiem. Zapach różany, ale nie mdły, jak na hydrolat o tak czystym składzie wręcz bardzo przyjemny, testowałam sporo hydrolatów i uważam, że ten powyższy ma jeden z ładniejszych zapachów. Jeśli chodzi o efekty jest w porządku, hydrolat podbijał efekt świeżości skóry, twarzy była rześka, gotowa na krem. Nic się nie lepiło. Hydrolat po aplikacji przywracał mojej skórze komfort, zmiękczał skórę, tonizował. Lubię nałożyć go nawet nieco więcej, tak by moja skóra 'wypiła' go więcej :P, po jego wchłonięciu moja skora jest taka pachnąca i świeża. Mam cerę mieszaną od hydrolatu oczekuję wstępnego ukojenia skóry i delikatnego nawilżenia i tutaj to dostałam, choć efekt nawilżenia jest bardzo krótkotrwały, moja cera wołała dość szybko o krem. Zdarzało mi się stosować go na skórę ciała, podczas upałów dawał szybki efekt orzeźwienia skóry, lekko odświeżał, również lubię po niego sięgać po prysznicu przyjemnie wzmacnia poczucie świeżości skóry. Podsumowując u mnie się sprawdza, lubię go. Kupiłam za 'grosze' a uważam, że jak na tak budżetowy produkt jest miłym zaskoczeniem. Może wbrew temu co sugeruje producent skóry mi nie rozjaśnił, nie nawilża długotrwale, ale z jego działania kojąco-tonizującego jestem zadowolona i na tym etapie mi wystarczy.
  • 23 lipca 2024 o 18:45
    Pyszny różany hydrolat
    Piękny zapach różany. Dość intensywny, ale nie męczy. Używam hydrolatu jako toniku do twarzy, ten z róży świetnie łagodzi i odświeża, trochę nawilża. To bardzo przyjemny krok w pielęgnacji, który dodatkowo wspomaga wchłanianie kolejnych produktów. Opakowanie jest wygodne, ale atomizer mógłby robić mgiełkę - wydajność produktu jest o wiele mniejsza, kiedy każde naciśnięcie wypluwa tyle płynu. Nie zawsze jest potrzebna aż tak spora dawka, ale nie da się tego kontrolować. Chętnie zużyję jeszcze jedno opakowanie, jeśli trafi w moje ręce.
  • 19 kwietnia 2024 o 16:41
    Hit pielęgnacji
    Za co kocham ten hydrolat? * zapach róży * uwielbiam odświeżenie i nawilżenie jakie daje * łagodzi podrażnienia * poprawia nastrój * można stosować na makijaż, ponieważ wytwarza delikatną mgiełkę * do każdego typu cery * szybko się wchłania * pobudza, szczególnie z rana * sprawdza się do tonizowania skóry i do nawilżania nałożonych glinek Dla mnie hit
    Zalety:
    • Zapach, odświeżenie, nawilżenie, wydajność
  • 27 lutego 2024 o 22:05
    Łagodzę nim twarz po wysuszającym żelu, ratuje przesusz w mgnieniu oka
    Nie mam jakichś szczegolnych oczekiwań wobec tonika/hydrolatu. Oczekuję od tego typu kosmetyków szybkiego złagodzenia podrażnienia spowodowanego np. zbyt mocnym oczyszczeniem skóry (tzw. ściągnięcie skóry). Ten hydrolat bardzo dobrze sobie z tym radzi. Opakowanie jest poręczne, nie mam problemów z aplikacją, atomizer się nie zacina. Jest ok. Zapach - piękny, delikatny, różany. Bardzo lubię czuć go na twarzy. Działanie: szybko ratuje, ale też szybko odchodzi w zapomnienie. Nie jest to jednak żadna wada, bo do tego momentu najczęściej mam juz na buzi serum i krem. Tonik jest przyzwoity i dość tani, myślę, że kupiłabym go ponownie.
    Zalety:
    • Szybko łagodzi
    • Pięknie pachnie
    • Atomizer działa poprawnie
    • Ładne opakowanie
    • Dość tani
    Wady:
    Iwona_C
    21 stycznia 2024 o 10:48
    Dobry skład, dobre działanie, ładne opakowanie tylko ten atomizer nie działa tak jak powinien.
    Hydrolat od razu wpadł mi w oko, nie dość że różany, a kosmetyki z tym składnikiem lubię , to jeszcze 100 % naturalny. Od razu zafundowałam sobie dwa opakowania, używam i jestem bardzo zadowolona. Opakowanie jest bardzo ładne, mamy tu małą przeźroczysta buteleczkę o pojemności 100 ml, którą opasa etykieta z nadrukiem kwiatów róży, znajdziemy tu również logo producenta, duży napis "100 % hydrolat z róży", i szczegółowe informacje dotyczące, przeznaczenia składu i deklarowanego działania. Jako dozownik zastosowany został atomizer który działa bez zarzutu, bo nie zacina się, ale rozprasza zbyt mocną i mgiełkę i dozuje zbyt dużo produktu na jedno zastosowanie. W obu dwóch opakowaniach jest identyczna sytuacja. Konsystencja jest zupełnie wodnista i bezbarwna. Zapach delikatny, różany, bardzo przyjemny i bardzo szybko znika po aplikacji. Skład naturalny zawierający wodę z kwiatów róży stulistnej. Hydrolat stosowałam jako zamiennik toniku i jako formę odświeżania twarzy w ciągu dnia. Aplikacja jest bezproblemowa, mimo dozowania zbyt dużej ilości produktu , szybko wysycha na skórze nie pozostawiając po sobie klejącej warstwy ani uczucia ściągnięcia. Zastosowany na wykonany makijaż nie ma negatywnego wpływu na jego wygląd ani trwałość. Cera po jego użyciu jest wygładzona, delikatnie rozpromieniona. Sprawdza się do tonizowania skóry, do nawilżania nałożonych glinek i do odświeżania cery. Wybitnego nawilżenia czy odmłodzenia cery nie zauważyłam, ale lubię ten produkt za skład, lekką konsystencje, zapach i uczucie świeżości po zastosowaniu.
    Zalety:
    • lekka wodnista konsystencja
    • przyjemny, delikatny różany zapach
    • naturalny skład
    • nie pozostawia po sobie uczucia ściągnięcia ani lepkiej warstwy
    • może być stosowany na makijaż bez uszczerbku w jego wyglądzie
    • wygładza i nawilża skórę
    • delikatnie ją rozpromienia
    • nie uczula i nie podrażnia
    • ładna szata graficzna opakowania
    Wady:
    • rozpylacz dozuje zbyt dużą ilość kosmetyku