Synergen Soft - Peeling (Peeling do twarzy dla skóry wrażliwej)

• 15 października 2014 o 18:30
    Szkoda, że już go nie ma
    Najlepszy peeling. Wspaniale oczyszcza i nie podrażnia skóry w ogole. Ładnie pachnie, skóra po nim jest idaelnie czysta, gładka, nawilzona, gotowa do polozenia maseczki. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    inga22
    27 sierpnia 2014 o 17:00
    nieeeee! drapie zamiast ścierać
    Kupiłam skuszona niską ceną i niezłymi recenzjami. Przecież to tylko peeling, działa od zewnątrz, mechanicznie, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby ten za 4 zł działał równie dobrze jak kilka razy droższy. Niestety, nie działał nawet przyzwoicie. Mam chyba skórę nosorożca, mogę przed południem użyć peelingu ekstra mocnego z Ziai, na to nałożyć serum z alkoholem, a wieczorem kwas migdałowy i jest ok. Mimo to ten peeling był dla mnie zbyt ostry. Nie tyle za mocny, co za ostry. Zawiera niewiele dużych, ostrych drobinek (to chyba nie jest dobre słowo, to wielkie nieregularne kawałki plastiku), które zamiast ścierać, tylko drapią. Jest ich za mało, żeby skutecznie złuszczyć całą twarz (jasne, można nałożyć więcej, ale to nie zwiększa zagęszczenia drobin w żelu, który nałożony od serca po prostu spływa). Skóra była podrażniona (to bym wybaczyła) ale nie złuszczona (czego wybaczyć już nie mogę). Jeśli to jest kosmetyk do skóry wrażliwej, wolę nie myśleć, jak wyglądałaby wersja do tłustej. Jest ostrzejszy niż jakikolwiek peeling do Testowałam go też na ramionach (rogowacenie okołomieszkowe) i udach - był równie zły. Przy tak kiepskiej wydajności, okazał się nie tak tani, jak można byłoby pomyśleć na pierwszy rzut oka. Jedynym plusem jest estetyczne i wygodne opakowanie. Ok, kosztował tylko 4 zł, ale obiecałam sobie nie przesadzać z oszczędnością. Za niewiele większą kwotę (a nawet taniej, biorąc pod uwagę nie tyle pojemność opakowania, a ilość użyć, na które ono wystarczy) można kupić naprawdę dobre kosmetyki. Używam tego produktu od: 6 miesięcy, co jakiś czas dając mu kolejną szansę Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego, skłonna wyrzucić resztkę
  • 5 maja 2014 o 13:13
    Najgorszy wróg
    Nigdy już go nie kupię! Nie mam stricte wrażliwej skóry i aż ciarki przechodzą mnie na samą myśl co ten produkt może z nią zrobić. Używałam go w lecie gdy moja skóra była dostatecznie nawilżona. Minusy: - jest za ostry, przez co bardzo podrażnia dokładnie zbadałam, że niektóre drobinki są nierozpuszczalne jakby wykonane z gumy czy plastiku - bardzo ściąga skórę - wysusza - nie wygładza Plusy: - cena - zapach
    pacuszi
    24 stycznia 2014 o 22:04
    działa, ale trzeba z nim uważać
    Pierwszy raz ten peeling kupiłam kilka lat temu, chyba niedługo po tym, jak ta seria pojawiła się w Rossmanie. Od tamtej pory zużyłam koło trzech opakowań, ponieważ produkt jest bardzo wydajny. W międzyczasie eksperymentowałam z innymi peelingami, ale ten od tamtego czasu jakoś zawsze stoi u mnie w łazience. Plusy: - przezroczyste opakowanie w formie tubki, - nienachalny zapach, - produkt ma formę żelu, w którym zatopione są drobinki, bardzo łatwo jest go rozprowadzić na twarzy i w miarę łatwo i szybko zmyć resztki samą wodą, - nie wysusza, pozostawia skórę gładką, oczyszczoną, - niska cena, - niesamowita wydajność, wystarczy odrobinka na całą twarz. Minusy: - drobinki są zbyt duże, ostre i jest ich zbyt mało, - trzeba uważać z aplikacją, moja skóra po tym peelingu jest zaczerwieniona, zwłaszcza na policzkach, ale na szczęście ten efekt szybko znika, - nie zrobił krzywdy mojej wrażliwej skórze, ale mimo wszystko myślę, że etykietka \'dla skóry wrażliwej\' jest w tym wypadku nadużyciem. Zawsze nakładam peeling na mokrą skórę twarzy, ułatwia to poślizg i minimalizuje tarcie ostrych drobinek. Dostępność tylko w Rossmanie, ale nie jest to dla mnie problem, bo u mnie w mieście ich pełno. Nie wiem, czy kupię ponownie, raczej pójdę w stronę peelingów enzymatycznych lub naturalnych. Używam tego produktu od: kilku lat (z przerwami) Ilość zużytych opakowań: trzy
  • 29 listopada 2013 o 12:27
    Uwielbiam
    Używam już od kilku lat, jako nastolatka- gdy miałam trądzik, obecnie- bo mimo że nie mam problemu z wypryskami, moja cera jest baardzo zanieczyszczona- rozszerzone pory które sprawiają że w dotyku moja skóra jest chropowata, jakby na nosie i brodzie były małe grudki. Po tym peelingu efekt jest boski- skóra idealnie gładka, zdrowy, równomierny odcień skóry, czuję, że mam buzię jak porcelanowa lalka :) ale... No właśnie- pół gwiazdki odjelam za to, że producent nazwał ten peeling "do skóry wrażliwej" bo można sobie nim zrobić kuku. Drobinki są ostre, mocne, duże. Dlatego gdy używałam go w czasach gdy miałam trądzik zawsze uważałam żeby nie trzeć krostek bo można zrobić wtedy ranki. Jednak teraz gdy mam zdrową cerę używam bez obaw- Ale ja nie jestem wrażliwcem, a osobom z delikatną cerą radzę uważać. Jak dla mnie ten produkt ma same plusy- zapach, cena, konsystencja- a szczególnie działanie. Dostępność- tylko Rossmann. Używam tego produktu od: ok 5 lat Ilość zużytych opakowań: 6-7 opakowań