Toniki i hydrolaty

Oleiq Hydrolat z róży damasceńskiej

millane
    11 grudnia 2023 o 19:14
    Ok
    Hydrolat w szklanej butelce z atomizerem. Atomizer bardzo mocno pryska, nie tworzy mgiełki, ale dosyć duże ciężkie krople. Dosyć szybko się zużywa ze względu na aplikator. Pod względem działania wypada bardzo pozytywnie. Minus za małe opakowanie.
  • 4 lutego 2023 o 21:28
    Uwielbiam go
    Tak przepiękna, szklana buteleczka ma pojemność 100 ml i jest bardzo wydajna. Atomizer dozuje delikatną mgiełkę. Zużywamy produkt do ostatniej kropelki. Zapach delikatny, lekko różany, przyjemny. Nie ma tu sztucznego aromatu. Co istotne hydrolat ten przeznaczony jest do cery suchej, wrażliwej, dojrzałej, naczynkowej. A ja mam właśnie taką cerę, dlatego zdecydowałam się na jego zakup. Zużyłam już całą buteleczkę, więc powiem jak działa. Wspomaga nawilżanie cery, działa łagodząco, odświeżająco. Latem jest zbawienny bo można nim schłodzić buzię. Jest bardzo wygodnym zamiennikiem dla toniku. I tak też można go stosować z względu na pH fizjologiczne zbliżone do skóry. Można go również stosować na włosy czy ciało. Zwłaszcza jak mamy problem z przesuszaniem się. Polecam bo to bardzo dobry kosmetyk.
    azile18
    3 kwietnia 2022 o 12:01
    Przereklamowany
    Kupiłam zachęcona opiniami o hydrolatach. Ogólnie nie rozumiem fenomenu, w moim odczuciu ta zapachowa woda, bo nie wiem jak to inaczej nazwać nie robi nic. Ale mimo wszystko lubię jej używać co jest dla mnie nie do zrozumienia :D daje jakieś takie przyjemne odczucie na skórze i uwielbiam ten zapach, ale kompletnie nie zauważam żadnego działania. Na pewno zużyję opakowanie, ale nie widzę sensu jego stosowania i wydawania na nie pieniędzy, choć na pewno jeszcze kiedyś skorzystam z innego hydrolatu. Taki paradoks mimo wszystko.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
  • 18 marca 2022 o 20:02
    Niepotrzebny dodatek pielęgnacyjny
    / Moja skóra / Mieszana, z przetłuszczającym się nosem (ŁZS) oraz normalnymi, ale bardzo zaczerwienionymi policzkami z "kaszką". Czasami pojawiają się niedoskonałości. 25 lat. Produkt nie pomaga i nie szkodzi. Nie widzę zbawiennego działania na moją skórę. Dobrze sprawdza się pod olejowe serum i tyle. Nie widzę większego sensu jego stosowania. Kupiony za namową w Hebe ;)
    _aniko_
    12 stycznia 2022 o 12:24
    Przyjemne ukojenie
    Używałam tego produktu w miejsce toniku do twarzy i spełnił moje oczekiwania. Produkt błyskawicznie się wchłania, a w przypadku jakichkolwiek zaczerwienień czy podrażnień działa kojąco. Zapach jest delikatny, atomizer idealnie rozpyla produkt, przez co wydajność jest imponująca - dwa miesiące używania 2x dziennie.
    Zalety:
    • szybko się wchłania,
    • koi skórę i łagodzi podrażnienia,
    • daje efekt nawilżenia,
    • delikatny zapach,
    • estetyczne opakowanie z atomizerem,
    • wydajny.