Toniki i hydrolaty

Garnier Botanical Rose Mist Kojąca mgiełka do twarzy

• 18 czerwca 2024 o 0:09
    Taka zwyczajna, poza tym zbyt perfumowana
    Bardzo lubię toniki w mgiełce, pokochałam je odkąd kupiłam swój pierwszy z Ziaji :) Ten wariant chciałam przetestować odkąd tylko zobaczyłam go pierwszy raz w ofercie, byłam więc bardzo nakręcona, ale zapasy skutecznie mnie od tego odwodziły. W końcu dostałam ją od siostry i powiem szczerze, że obie uznałyśmy, że jest taka zwykła, niczym nas nie urzekła, co nie znaczy, że jest zła ;) Kosmetyk otrzymujemy w smukłej, prostej buteleczce. Przepiękna, różowa szata graficzna z kwiatami róży. Marketingowo jest rewelka, bo samo opakowanie skłania do zakupu. Poza tym, jest ono wygodne, nie zacina się, a mgiełka jest idealnie lekka. Zapach teoretycznie ładny - jest bardzo bogaty, kwiatowy upajający, to nie do końca jest tylko róża, dla mnie to bukiet różnych kwiatów. Powiem jednak szczerze, że dla mnie zbyt bogaty - kojarzy mi się z perfumami, jakoś nie cieszy mnie przy codziennym użytkowaniu. Sama mgiełka jest lekka, odświeżająca, przyjemnie koi po umyciu. Miewam dni, gdy po aplikacji czuję dyskomfort i muszę sięgać po krem, bywają dni, gdy nie muszę tego robić od razu. Nie zauważyłam spektakularnych efektów - po prostu kolejny etap oczyszczania odhaczony i tyle :) Bardzo wydajna, niedroga, typowo drogeryjna - cieszę się, że ją poznałam, ale w moich wyobrażeniach liczyłam, że będzie lepsza. Ziaja Antyoksydacja to wciąż mój niedościgniony wzór.
    vtnj123
    21 maja 2024 o 5:48
    Odświeżająca mgiełka
    Kupiłam w drogerii za 8 zł w celu testowania czegoś nowego do pielęgnacji. Atomizer robi przepiękną chmurkę z mgiełką, nic nie pluje płynem ani twarz nim nie ocieka, efekt jest bardzo subtelny i łatwo pokryć nią całą twarz. Zapach jest delikatny, różany. Świetnie sprawdza się w upały, daje niesamowity efekt odświeżenia. Nie zawiera substancji myjących, można bezpiecznie używać, mam cerę trądzikową i nie mam problemu z wysypem czy jakimiś zaskórnikami. Ogólnie jest to dla mnie bardzo komfortowy produkt, szczególnie na lato.
    • chmurka z mgiełki
    • Efekt odświeżenia
    • Skład
  • 25 marca 2024 o 19:38
    Niczym mnie nie zaskoczyła
    Lubię mgiełki,hydrolaty czy toniki,przez pewien czas omijałam ten etap w pielęgnacji ale taka różnorodność na rynku i widoczne efekty stosowania tych kosmetyków spowodowały większą chęć zapoznania się z tym co jest dostępne na rynku. Mam cerę dojrzałą,mieszaną ale w ostatnim czasie bardzo przesuszoną i odwodnioną,rozszerzone pory,nierówny koloryt,przebarwienia,wysoka tendencja do zapychania i wysypu niedoskonałości. Opakowanie to przezroczysta smukła butelka z wygodnym psikaczem o pojemności 150 ml, zapach jest delikatny,świeży i faktycznie różany, mimo że średnio przepadam za zapachem róż to tu mi się podoba.Mgiełka jest bezbarwna o konsystencji wody,bardzo dobrze odświeżala i umilała codzienną pielęgnację, przygotowywała skórę do kolejnych etapów ale jakiegoś ekstra poprawy skóry to nie zaobserwowałam,po prostu jest poprawna, ważne że nie pogorszyła kondycji i tak mojej przesuszonej i przewrażliwionej cery tym bardziej że w składzie znajduje się alcohol denat.
    Zalety:
    • wygodne smukłe opakowanie,dobrze trzyma się w dłoni,nie wyślizguje
    • widoczne zużycie produktu
    • dobry psikacz,rozpylał idealnie mgiełkę nie chlustał wielkimi kroplami
    • odświeża,chłodzi,tonizuje,przygotowuje na kolejne etapy pielęgnacji
    • nie zauważyłam poprawy kondycji cery,ukojenia,nawilżenia czy łagodzenia podrażnień
    • szybko się wchłania,nie oblepia i nie obciąża-pozwala skórze oddychać,nie pieni się,nie maże
    • mgielka nie zapchała,nie spowodowala wysypu niedoskonałości,nie podrażniła ani nie uczuliła
    • domywa resztki pielęgnacji czyli to czego nie usunął słaby produkt oczyszczający
    • ładna grafika
    Wady:
    • wysoko alkohol denat w składzie
  • 23 czerwca 2023 o 13:30
    Spoko
    Warto ten produkt przetestować. Ma lekki zapach. Koi i nawilża skórę. Duża pojemność i jest wydajna. Za niską cenę. Według można ją uzywać na całe na ciało. Bardzo polecam
  • 29 maja 2022 o 18:50
    Lubię...:)
    Mgiełkę kupiłam w jakiejś szalonej promocji za naprawdę niewielkie pieniądze. Zarówno zapach jak i działanie mi odpowiadają, produkt tonizuje skórę (używam go jako toniku po demakijażu), szybko się wchłania, u mnie nie pozostawia uczucia lepkości. Pewnie nie kupię jej ponownie, ale tylko dlatego, że chcę wypróbować masę innych produktów. ale gdybym spotkała tą mgiełkę ponownie w takiej dobrej promocji, to wpadłaby do koszyka.
    Zalety:
    • działanie na skórę, cena promocyjna
    Wady: