Toniki i hydrolaty

Alkmie Tonik mikrozłuszczający

Evilson
    21 października 2024 o 20:45
    Przy dłuższym stosowaniu naprawdę poprawia kondycję cery
    Tonik zamknięty jest w plastikowej buteleczce o pojemności 100ml z zamknięciem na klik, z racji tego że jest tonikiem mikro złuszczającym i posiada kwasy aplikuje się go za pomocą płatka kosmetycznego, ale mimo tego jest dość wydajny. Stosuję go w wieczornej pielęgnacji, początkowo było to dwa razy w tygodniu natomiast teraz jest codziennym bywalcem. Mam cerę mieszana i zauważyłam że po dłuższym stosowaniu cera jest bardziej wygładzona a zaskórniki powoli znikają. Ma chemiczny zapach ale jest to tonik kwasowy więc normalna sprawa. Chętnie do niego wracam bo naprawdę bardzo fajnie złuszcza naskórek ale jest przy tym bardzo delikatny.
    Zalety:
    • dobrze radzi sobie z zaskórnikami
    • wygładza
  • 25 sierpnia 2024 o 9:24
    Nie dla wrażliwców!
    Tonik miałam okazję testować. Moja skóra jest sucha, wrażliwą ze skłonnością do pękania naczynek. Po użyciu tego kosmetyku, moja skóra była cała czerwona i strasznie piekła. Być może to uczulenie na któryś ze składników. Stosowałam na wieczór, raz na 3 dni. Faktycznie co mogę przyznać to fakt, że skóra była jak po peelingu, na szczęście nad ranem już wyciszona i nie podrażniona. Nie mam problemu z niedoskonałościami, także ciężko jest mi mówić o zmniejszeniu ich widoczności. Wydaje mi się, że dla właścicielek skóry tłustej sprawdzi się świetnie! Faktycznie, jeszcze bardziej zmniejsza wydzielanie sebum i wygładza skórę, nic mi po nim nie wyskoczyło;). Tonik na ogół jest dość wydajny. Opakowanie jest praktyczne, ładne. Zapach nieprzyjemny, ostry.
  • 23 sierpnia 2024 o 12:48
    Świetnie odświeża skórę
    Używa od:próbka
    Tonik mikrozłuszczający Routines by Alkmie okazał się świetnym produktem dla mojej suchej skóry. Jego lekka, wodnista konsystencja sprawia, że jest łatwy w aplikacji i szybko się wchłania, nie pozostawiając uczucia lepkości. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam znaczną poprawę tekstury skóry – stała się gładsza, bardziej promienna i wyraźnie nawilżona. Delikatny, świeży zapach jest przyjemny i nie drażni. Opakowanie z dozownikiem ułatwia aplikację, zapewniając odpowiednią ilość produktu. Polecam ten tonik szczególnie osobom z cerą suchą, które szukają skutecznego, ale jednocześnie delikatnego produktu do codziennej pielęgnacji.
    rioko
    22 sierpnia 2024 o 20:07
    Ostry, bezwonny tonik, łatwy w aplikacji i nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry
    Tonik znajduje się w wygodnym opakowaniu, nie podrażnia skóry, nie wywołał reakcji alergicznej. Po jego zastosowaniu skóra nie jest napięta, przygotowana do dalszej pielęgnacji. W przypadku podrażnień i zaczerwienień toner pomaga się ich pozbyć. Łatwy w użyciu i aplikacji.
  • 22 sierpnia 2024 o 13:51
    Ten produkt przyjemnie odświeża i tonizuje skórę.
    Opakowanie toniku natychmiast przyciągnęło uwagę swoją stylową, a jednocześnie lakoniczną prostotą. Jest łatwe w użyciu i sprawia, że proces aplikacji jest tak wygodny, jak to tylko możliwe. Sam tonik przyjemnie odświeża skórę, natychmiast dając jej uczucie czystości i świeżości. Po aplikacji skóra staje się jędrniejsza i bardziej napięta, co jest szczególnie przyjemne pod koniec dnia. Warto jednak zauważyć, że przy pierwszym użyciu zapach toniku może wydawać się nieco ostry, z lekkim odcieniem alkoholu. Zapach ten na szczęście szybko zanika i przestaje być wyczuwalny przy dalszym stosowaniu, pozwalając skupić się na przyjemnych doznaniach i widocznych rezultatach. Ogólnie rzecz biorąc, byłam zadowolona z tego tonera. Skutecznie spełnia swoją funkcję, nadając mojej skórze zdrowy i zadbany wygląd. Pomimo początkowych wrażeń zapachowych, tonik zasługuje na uwagę ze względu na swoje właściwości odświeżające i tonizujące.