Szampony do włosów

Garnier Wahre Schätze, Shampoo Ahorn Balsam Regenerujący szampon do włosów z syropem klonowym

• 12 grudnia 2021 o 2:22
    Miodowo-klonowa pielęgnacja włosów
    plusy: + dobrze się pieni + gęsta kremowa konsystencja + słodki miodowy zapach + dobrze oczyszcza włosy + wygładza minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność + wygodne opakowanie
  • 19 października 2019 o 20:15
    Nie będzie dla każdego
    Szampon kupiłam wraz z odżywką z tej serii i myślę, że zostanie u mnie na dłużej. Zapach jest cudowny. Taki słodki, lekko spożywczy, jakby budyniowy... Nie wiem jak pachnie syrop klonowy, ale jeśli tak to chyba muszę kiedyś sobie go kupić. Szampon jest naprawdę gęsty i pieni się bardzo dobrze dzięki czemu jest bardzo wydajny. Mam go miesiąc i używam niemal codziennie a jeszcze mam z połowę butelki, gdzie przeważnie taki szampon zużyje w ok.2 tygodnie. Szampon sprawdza się do codziennego mycia. Delikatnie myje włosy. Nie są po nim suche i poplątane jakoś bardzo a mam włosy długie i lubiące się kręcić, do tego trochę suche. Naprawdę są po jego użyciu mile w dotyku i odżywka nie musi już robić cudów na kiju. Z odżywką z tej serii (swoją drogą także cudowną) robi super robotę. Nie muszę włosów rozplatywać, ładnie się układają i nie ma żadnego problemu. Ale nawet przy jakiś słabszych odżywkach czuć, że ten produkt coś robi. A szampon głównie ma tylko myć, więc to plus. Szampon nie obciąża włosów i nie jest za ciężki a te szampony do włosów suchych i zniszczonych czasem obciążają. Moje włosy kręcą się po nim ładnie. Jedyna jego wada to że myje delikatnie. Przy codziennym myciu jest super, ale jak np.nie umyję włosów przez dwa dni i są przetłuszczone, to ten szampon nie daje rady i włosy mimo nawet dwukrotnego mycia są średnio świeże i przyklapnięte. Tak samo nie zbyt zmywa z włosów oleje, więc warto mieć też jakiś inny szampon. Wiem, że są osoby które używają jedynego tylko, więc to może być dla nich problem. Ja zawwser mam dwa różne, więc wielki problem to nie jest.