Rozświetlacze

Essence The Highlighter Rozświetlacz do twarzy

• 17 maja 2021 o 20:34
    Uwielbiam !!!
    Dostałam ten rozświetlacz jako prezent w jednej z drogerii internetowej. Posiadam odcień 20 Hypnotic, moja cera jest jaśniutka więc troszkę się go obawiałam. Ale nie zawiodłam się ! U mnie sprawdza się idealnie. Zarówno do codziennego makijażu oraz wyjściowego (wtedy nakładam go troszkę więcej). Daje efekt pięknej tafli. Zawsze gdy miałam ten rozświetlacz na twarzy wszyscy pytali co to za cudo, więc myslę, że warto go mieć :)
  • 16 maja 2021 o 23:59
    W tym momencie to mój nr 1, do zwykłych codziennych makijaży!
    Essence THE HIGHLIGHTER Luminous GLOW ROZŚWIETLACZ DO TWARZY 01 MESMERIZING 9G Piękny i tani rozświetlacz za mniej niż 2dyszki ??? proszę bardzo! Ja posiadam odcień 01 Mesmerizing, piękny naturalny odcień , dla jasnych karnacji jest idealny, pięknie wpasowuje się w naturalny odcień skory, tworząc subtelne rozświetlenie, które można stopniować. Pięknie wygląda na twarzy jak i na dekolcie, ale można użyć w kącikach oczu. Dużym plusem oczywiście jest cena i pojemność ( 9g ) oraz fakt że został wyprodukowany w Polsce, mam wrażenie , że jest bardzo podobny do produktu z eveline " glow and go " . Teoretycznie jest to produkt prasowany ale jest miękki a jednocześnie delikatnie pyli się. Na twarzy najlepiej nakładało mi się go pędzlem. Podkreśla teksturę twarzy, ale nie wygląda to źle czy tandetnie. Ogółem bardzo się z nim polubiłam, i w tym momencie to mój nr 1.
    Zalety:
    • cena ,
    • duża pojemność ,
    • kolor, jest delikatny na twarzy, nawet na jasnych karnacjach, nie daje koloru na skórze tylko pięknie odbija światło,
    • trwałość, zdecydowanie u mnie na makijażu wytrzymuje kilkanaście godzin
    • bardzo ładnie rozprowadza się pędzlem,
    • idealny na twarz, dekolt lub w kąciki oczu
    • pięknie odbija światło,
    • blask! Blask! Blask! nadaje ładny i zdrowy wygląd
    • obecnie mój ulubiony dzienniaczek
    Wady:
    • opakowanie, mam wrażenie że przy ciągłym otwieraniu i zamykaniu opakowanie rozpadnie się, po prostu klapka wyłamie się,
    • pyli się, ale bardzo delikatnie
    • podkreśla delikatnie strukturę skóry, ale to naturalna sprawa przy produktach rozświetlających
  • 19 marca 2021 o 18:52
    Rozczarowanie
    Zamówiłam ten rozświetlacz zachęcona opiniami tutaj, niestety były tylko dwa kolory do wyboru i wybrałam chyba nie ten co trzeba. Posiadam kolor 20 "Hipnotic". Na mojej oliwkowej cerze ten kolor jest okropny. Nie ma ładnego błysku, robi plamy koloru i w dodatku wygląda mega sino. Okropność. Spróbuję jeszcze drugiego koloru ale ta 20 to porażka jak dla mnie.
    • trwałość
    Wady:
    • robi plamy
    • wygląda bardzo sino na twarzy
    • trzeba go dużo nałożyć aby w ogóle zauważyć, że kosmetyk jest na buzi
    Drogeria Natura
  • 20 lutego 2021 o 14:28
    śliczna błyskotka
    posiadam odcień 02 Sunshower który doskonale opisuje ten konkretny wariant produktu. Jest to śliczny żółtawo-złoty rozświetlacz który jednak nie daje koloru skórze tylko ładnie odblaskuje. Ma on drobinki które są widoczne nie jest to "mokry" rozświetlacz tylko taki bardziej w stronę metalicznych. Bardzo ładnie świeci w słoneczku. Pyli się w opakowaniu ale mi to nie przeszkadza. Ładnie się nakłada pędzelkiem jak i palcem. Podkreśla teksturę twarzy (u mnie) bo mam jej dużo... ogółem bardzo go lubię i napewno skuszę się na inne odcienie.
    Zalety:
    • jest go DUŻO
    • dcień
    • blask
    Drogeria Natura
  • 7 sierpnia 2020 o 15:03
    Identyczny jak Mary Lou Manizer, robiłam testy!
    To po co przepłacać? Nałożyłam na jeden policzek właśnie owy kultowy rozświetlacz za pewnie ok 100zl i ten za 10zl na drugi (Heroic). Kazałam oceniać calej rodzinie i przyjaciółce, ktora była właścicielką Mary Lou. Pierwsze wrażenia były na korzyść Mary Lou, ale po godzinie zgodnie stwierdziliśmy, ze nie ma różnicy. Oba wytrzymały do wieczora w tym samym stanie. Pytanie tylko czy opakowanie wytrzyma, bo faktycznie Essence to plastik, który pewnie się złamie po miesiącu, natomiast Mary Lou dzielnie u koleżanki się trzyma....trzeci rok i ma super lusterko. Także niech kazdy wg swojej zamożności patrzy, ewentualnie wziąć Essence, aby wypróbować samą instytucję rozświetlacza :-) Fajny produkt, tylko to opakowanie...
    Zalety:
    • Kolor, trwałość,efekt, cena