Rozświetlacze

Hean Glam, Highlighter Powder Rozświetlacz do twarzy i ciała (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 14 stycznia 2023 o 12:53
    Ale błysk!
    Kupiłam ten rozświetlacz w Hebe, za jakieś 10-12 złotych. Mój odcień to Lychee Glow, ponieważ szukałam czegoś podobnego do Mrożonych Truskawek. I tak faktycznie jest. Daje konkretny kolor na policzku, nie jest to półtransparentny rozświetlacz z drobinkami, więc jeśli ktoś szuka czegoś takiego to zdecydowanie odradzam. Używam go sporadycznie, zazwyczaj latem, gdy moja skóra jest muśnięta słońcem, bo wygląda wtedy zdecydowanie lepiej. Jako produkt do makijażu w brzoskwiniowym klimacie raz na jakiś czas mi odpowiada.
    Zalety:
    • ciekawa gama kolorów
    • niska cena za dużą pojemność produktu
    • dostępność stacjonarnie i internetowo
    Wady:
    • tandetne, plastikowe opakowanie (ale jest to zrozumiałe za taką cenę)
  • 18 lipca 2022 o 8:56
    A mnie się nie sprawdził
    Uwielbiam kosmetyki marki Hean. Do tej pory produkty tej marki bardzo mi się sprawdzały. Kupiłam ten kosmetyk z myślą o różnorakim przeznaczeniu- jako rozświetlacz, rozświetlający róż do policzków i cień do powiek (bardzo często wykorzystuję rozświetlacze w tej roli). Zaskoczona jestem tak dużą ilością pozytywnych recenzji, bo u mnie produkt ten zupełnie się nie sprawdził w żadnej z wymienionych ról. Mój odcień to 202 (Lychee glow). Lekko różowy, ale jak się okazało-to ciemny, bardzo brudny róż, całkowicie nieapetyczny odcień. Rozświetlacz- owszem, ma bezdrobinkową konsystencję, ale co z tego, skoro konsystencja ta jest ciężka i grudziasta, nie kładzie się lekko na policzkach tylko robi ciężką smugę niczym pasta. Róż- niestety, efekt jest bardzo subtelny, i choć swatche na dłoni wychodzą ciemno, tak na policzkach efekt jest ledwo zauważalny. Co gorsza, kosmetyk ten niemiłosiernie się pyli, przez co drobinki są absolutnie wszędzie wokół. Cień do powiek- znów problemem jest ciężka, gliniasta konsystencja. Produkt na powiece nie wygląda lekko, wręcz przeciwnie. W dodatku jakimś magicznym sposobem niknie cały blask tego jakoby "rozświetlacza". Przy całej mojej ogromnej sympatii dla marki Hean, tuta uczciwie muszę powiedzieć, że ten produkt odbiega jakością od pozostałych. Szkoda. Jako podsumowanie muszę przytoczyć smutny koniec tego produktu- kiedy dzisiaj chciałam zerknąć na tylną stronę opakowania, żeby odczytać odcień, aby wpisać go w niniejszą recenzję, zawartość (która jest bardzo lekko sprasowana) wypadła na podłogę i zamieniła się w pył. It was meant to be ;)
    _Sasha_
    14 kwietnia 2022 o 1:07
    rewelacyjny
    Jest to mój pierwszy rozświetlacz, który kupiłam, zawsze miałam wstręt do tego typu produktów, bo wszystkie które próbowałam były po prostu chamskimi brokatami, okropnie świecącymi na skórze. Próbowałam wielu w różnych cenach i każdy był za grubo zmielony i zostawiał drobinki, a nawet jak był drobny, to był za mocno napigmentowany barwnikiem, ten jest taki, jaki chciałam, ale nie mogłam trafić. Posiadam kolor 205 creamy glow, kupiony za grosze na promocji. Kolor jest subtelny, idealnie stapia się z makijażem, nie da się z nim przesadzić, jeżeli chcemy ciemniejszy efekt, to nakładamy wcześniej róż, a na niego ten rozświetlacz. Kolor jest dla mnie absolutnie idealny. Jestem osobą, która maluje się bardzo subtelnie, więc ten kosmetyk sprawdza się idealnie. Można tworzyć dowolny makijaż, od bardzo delikatnej poświaty, po mocniejsze rozświetlenie, bez efektu tandety. Rozświetlacz bardzo dobrze się nakłada, polecam robić to palcami i delikatnie wsmarowywać, wtedy efekt rozświetlenia jest najlepszy, pędzelki czy inne aplikatory nie dadzą tak dobrego efektu, produkt trzeba wetrzeć w skórę. Produkt bardzo dobrze się rozprowadza, jest aksamitny w dotyku, nie zostawia plam, wygląda bardzo estetycznie. Opakowanie wygląda solidnie, grubszy plastik, raczej nie powinien pęknąć na zawiasach, bez problemu się otwiera i ściśle zamyka, więc nie powinien się otworzyć w kosmetyczce. Jedyne do czego można się przyczepić, to napisy, które łatwo się ścierają, powinny być tłoczone, bo jest to kosmetyk, który starczy na bardzo długo, więc nie chcemy oglądać obdrapanego pudełka.
    Zalety:
    • idealnie rozświetla, bez efektu brokatu
    • bardzo naturalny, idealnie stapiający się ze skórą kolor
    • świetnie się rozprowadza, nie da się zrobić plam
    • jedwabista formuła
    • niska cena
    • dobre opakowanie-łatwo się otwiera i nie jest za luźno zamknięte
    • brak zapachu
    Wady:
    • ścierające się napisy
  • 5 stycznia 2022 o 12:26
    Przepiękne glow
    Rozświetlacz mam w odcieniu 205 creamy glow. Rozświetlacz ma fajną konsystencję, jedwabiście kremową. Cudownie się z nim pracuje. Ładnie się rozciera i nie tworzy plam. Kolor jest idealny, piękny złoty. Nie przyciemnia. Przepięknie się błyszczy i tworzy piękną taflę z małymi drobinkami. Jest bardzo wydajny i tani. Ma dużą pojemność 7,5g. Pięknie rozświetla skórę dzięki czemu jest ona promienna i pełna blasku. Można go budować i stopniować. Jest także bardzo trwały i trzyma się cały dzień. Nie osypuje się i nie uczula. Nie podkreśla suchych skórek. Jedyne do czego mogę się przyczepić to słabe opakowanie. Rozświetlacz mi raz spadł i opakowanie się rozwaliło, a pokrywka odleciała. Rozświetlacz się połamał ale naprawiłam go, sklejając jego alkoholem. Polecam
    Zalety:
    • Jedwabiście kremowa konsystencja
    • Dobrze się z nim pracuje
    • Ładnie się rozciera
    • Nie tworzy plam
    • Kolor
    • Przepiękne się błyszczy
    • Tworzy piękną taflę z drobno zmielonymi drobinkami
    • Pojemność
    • Skóra jest promienna i pełna blasku
    • Można go budować i stopniować
    • Trzyma się cały dzień
    • Nie osypuje się
    • Nie uczula
    • Nie podkreśla suchych skórek
    mm2991
    12 lipca 2021 o 21:24
    Super
    Rozświetlacz kupiłam w cenie promocyjne w drogerii. Rozświetlacz jest w wygodnym opakowaniu. Rozświetlacz ma konsystencje kremową tzn chodzi mi o to że nie jest tępy. Ma piękny odcień Rozświetlający niż brokatowy. Łatwo wyczarować delikatne rozświetlenie nim które dodaje cerze blasku, ale również można budować efekt tafli do makijażu wieczorowego. Nie uczula, nie zapycha. Mega wydajny. Długo utrzymuje się i nie ściera.