Kremy na dzień

Clinique iD, Dramatically Different Hydrating Jelly z aktywnym wkładem `Zmęczenie`

• 9 maja 2022 o 14:14
    Zastrzyk energii
    Skusiłam się na ten krem zafascynowana innymi kosmetykami firmy. Krem rzeczywiście spełnia swoje zadanie, czyni cud z moją cerą. Natychmiast po aplikacji cera jest promienna, wygładzona, aksamitna i pełna blasku. Cera wygląda tak, niby wieczorem napiłam się rumianku, o godzinie 21 położyłam się spać i przespałam co najmniej 9 godzin! Jest to must have dla osoby, która jest niewyspana i narażona na stres, ale musi świetnie wyglądać. Efekt się utrzymuje około 8-10 godzin. Jak i pozostałe kosmetyki firmy - nie lepi się, nie zapycha porów, nie ma zapachu, nie wywołuje alergii, nie pozostawia filmu. Jeśli chodzi o wady to cena i przeciętne nawilżenie.
    Zalety:
    • Skóra pełna blasku i energii
    • Wydajność opakowania
  • 22 sierpnia 2020 o 10:34
    Bardzo mieszane uczucia
    Od dawna chcialam przetestowac któryś z wariantów Clinique Id, aż w końcu na stronie producenta była super promocja i skusiłam się na wariant dla skóry zmęczonej, pozbawionej blasku. Samo opakowanie mnie zaskoczyło. Ilość produktu jest naprawdę spora, sama baza-zel nawilzakacy ma az 115 ml i jest w pięknej przezroczystej butelce. Do tego wklada się odpowoedni wklad z bardzo wygodna pompka przez co produkt jest higieniczny. Mój wklad jest do skóry zmęczonej, pozbawionej blasku. Pompka rozdzielona jest na 2 dysze. Z jednej wyplywa spora ilość zelu nawilzajacego, z 2 bardzo niewielka ilość zelu poprawiającego koloryt skory. Konsystencja jak na zel bardzo przyjemna, super rozprowadza się po skórze i bardzo szybko się wchłania. Produkt idealny na lato pod makijaz. Chociaż jestem ciekawa jak sprawdzi sie zima. Produkt jest tez bardzo, ale to bardzo wydajny, mam go już około 2-3 miesięcy a nadal jest conajmniej 3/4 opakowania. Wystarczy 1 pompka aby zaaplikować zel na twarz a i starczy na szyję i dekolt. Dlatego cena pomimo że jest wysoka, to warto zainwestować bo produkt mam wrażenie nigdy się nie skonczy Samo dzialanie jest dla mnie zagadka, bo nie wiem czy jestem na tak czy na nie. Z jeden strony konsystencja zelu jest idealna, lekka, nie zapycha porow, nie powoduje podrażnień, sprawdza się super latem, powiedzmy ze lekkp nawilza. Ale z 2 strony sam efekt....no nie wiem. Lekko nawilza, ale chyba spodziewałam się czegoś więcej, choć jest ok. Samo dzialanie wkladu raczej mnke nie powaliło . Nie zauważyłam zeby skora była bardziej rozpromieniona lub zeby lekkie przebarwienia zniknęły. Jest to jeden z produktow o którym ciezko mi napisać coś konkretnego bo mam wrażenie że niekonkretne jest jego dzialanie ale z 2 strony nie mogę mu tez nic zarzucić.
    • Pojemność
    • Konsystencja lekka, zelowa
    • Mozliwosc wyboru różnych wariantów do typu skory
    Wady:
    • dzialanie ani na tak ani na nie
  • 17 lutego 2020 o 22:32
    Nic specjalnego
    Zakupiłam serum/krem skuszona promocyjną ceną i ładnym opakowaniem. Niestety, samo działanie serum pozostawia wiele do życzenia. Tak naprawdę nie robi za bardzo nic, z tego co obiecuje producent. Spodziewałam się efektu glow rankiem, ale po 2 miesiącach stosowania nic. Nawilżenie jako takie, mogłoby być lepsze. Z pewnością nie jest to produkt wart swojej ceny.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
    • Może podrażniać
    • Słabe nawilżenie