Eliksir otrzymałam w prezencie i jest to pierwszy taki produkt jaki miałam okazje stosować , oraz moje pierwsze spotkanie z firmą KOI. Jest to polska firma prowadzona przez mamę i córkę. Ich kosmetyki mają świetny skład, bogaty w aktywne substancje w maksymalnych stężeniach, które gwarantują kompleksową pielęgnacje.
Opakowanie jest estetycznie wykonane i zapewnia higieniczny sposób stosowania. Szklana ciemnobrązowa buteleczka ma pojemność 30ml i dozownik w formie pipety. Etykieta jest przejrzysta w czarnym kolorze z białymi napisami, a zakrętka posiada złoty pierścień i białą gumową pompkę zasysającą.
Wszystko wygląda elegancko i schludnie.
Konsystencja treściwa a zarazem bardzo lekka w żelowej postaci,.
Zapach delikatny i świeży. Taki trochę kremowy-mydlany z owocową domieszką.
Skład zawiera mnóstwo aktywnych substancji o wysokim stężeniu. A mianowicie znajdziemy w nim: kwas hialuronowy małocząsteczkowy, tetrapeptydu wzbogacony magnezem (zaliczany jest do peptydów remodelujących kontury twarzy),tripeptydu ( zwiększa produkcję kolagenu), wyciąg z owoców pomarańczy, wyciąg z owoców wanilii, wyciąg z tonkowca wodnego, ekstrakt z owoców pomarańczy bergamota,wyciąg z suszonej kory cynamonowca, ekstrakt z liści i kwiatów tymianku, wyciąg z pąków kwiatowych goździka, wyciąg ze skórki limonki, ekstrakt z kwiatów jaśminu, ekstrakt z kwiatów róży damasceńskiej, magnez, Wszystkie zagęszczacze,emulgatory i konserwanty są pochodzenia naturalnego. Po prostu bogactwo dobroci dla skóry!
Eliksir jest produktem na który zawsze należy nałożyć krem, ponieważ wzmacnia on jego działanie. Ja łączyłam go również z witaminą C w proszku od MARY KAY, oraz serum na noc z peptydami i retinolem Skin Rescue. Dobrze współpracuje z wszelkimi kosmetykami pielęgnacyjnymi i podczas kilku miesięcy stosowania nigdy nic mi się nie zważyło. Produkt przyjemnie rozprowadza się na skórze, pozostawia delikatnie klejąca warstwę, nie czekałam na całkowite jej wchłonięcie tylko po chwili aplikowałam krem. Nawilżenie jest odczuwalne już po jednym zastosowaniu, skóra jest przyjemna w dotyku, miękka i aksamitna. Z czasem stosowania nabiera zdrowego kolorytu i promiennego wyglądu. Wygląda na zadbaną, zregenerowaną i dobrze odżywioną. Kosmetyk świetnie sprawdza się również pod makijaż pełniąc rolę bazy i nie ma żadnego negatywnego wpływu na jego trwałość. Oczywiście efekt końcowy zależy również od kremów jakie stosujemy, ponieważ eliksir pobudza mikrokrążenie i składniki odżywcze bardzo szybko przenoszone są w głąb skóry.
Przez cały czas stosowania nie wywołał na mojej buzi żadnych podrażnień, uczuleń, nie wystąpiły również żadne zmiany związane z zapychaniem cery.
Cena 119 zł biorąc pod uwagę skład i działanie nie jest wygórowana, a wydajność kosmetyku jest ogromna, mnie przy codziennym stosowaniu rano i wieczorem wystarczył na trzy miesiące.
Produkt godny polecenia z świetnym, naturalnym składem, z ogromna ilością aktywnie działających substancji, dodatkowo rewelacyjnie nawilża i podbija właściwości pielęgnacyjne kremów.Może być stosowany w każdym wieku i przy każdym rodzaju cery. Nic tylko kupować i cieszyć si,ę efektami.
Zalety:
- przyjemny świeży zapach
- treściwa ale lekka żelowa konsystencja
- rewelacyjny, naturalny skład
- substancje aktywne w maksymalnym stężeniu
- świetnie nawilża już od pierwszego zastosowania
- wygładza i zmiękcza skórę, sprawia ze jest ona aksamitna w dotyku
- nadaje zdrowy i promienny wygląd cerze
- odżywia i regeneruje
- współpracuje z wszelkimi rodzajami kremów
- stanowi świetną bazę pod makijaż
- może być stosowany w każdym wieku, niezależnie od typu cery
- nie uczula, nie podrażnia i nie powoduje zapychania cery
- ogromnie wydajny produkt - 30ml wystarczy na kilka miesięcy codziennego stosowania
- estetyczny wygląd opakowania
- higieniczny dozownik w formie pipety