Emulsje, esencje i boostery

Nivea Q10 Plus Przeciwzmarszczkowe Perły młodości Esencja przeciwzmarszczkowa w żelu

• 25 września 2023 o 13:36
    Nie wart uwagi
    Produkt niestety mnie nie zachwycił. Sztuczny, chemiczny zapach. Często po użyciu moja skóra która nigdy nie była wrażliwa nawet po kwasach czy retinolu po tym kosmetyku była tkliwa, czerwona... Kosmetyk ciężko się rozprowadza i wchlania. Niestety 3/4 opakowania po prostu wyrzuciłam o nawet nakładany na dłonie się nie sprawdzał. Niestety nie mogę polecić, kompletnie nie sprawdził się na mojej cerze mieszanej.
    Zalety:
    • Niestety nic
    Wady:
    • Formuła
    • Działanie
    OlaMK
    9 lipca 2022 o 8:48
    Fajne ale mała wydajność - dla mnie optymalna ich cena to max 30zł
    Oferta Nivea to dla mnie totolotek. Wiele ich produktów mi świetnie służy, wiele też szkodzi. Mam 38 lat. Skóra sucha. Marki, z którymi moja buzia się lubi: Dermiedic, L’Oreal a z którymi nie: Tołpa, Farmona, AA. Neutralnie: Neutrogena, Garnier, Bioderma, LRP. Jeżeli masz podobnie usposobioną skórę, to te perełki Ci się spodobają, bo niby czuć w nich chemię ale skóry nie podrażniają a fajnie wygładzają, są przyjemne w stosowaniu. Tzn. nie próbowałam stosować preparatu na skórę podrażnioną. Piszę o takim codziennym rytuale wieczornym, przy normalnym stanie buzi. Estetyczne opakowanie z pompką, prześwitujące – widać stan zużycia a wydajność oceniam słabo. Duże perełki szybko uszczuplają opakowanie. W początkowych dniach użytkowania można się na tym przejechać wyciskając za dużo. Perełki można docisnąć na palcach albo już na buzi. Preparat łatwo się rozprowadza. Ma odpowiednią konsystencję, łatwo sunie, nie trzeba rozcierać na siłę i pocierać skóry. Warte wypróbowania. Jeżeli stoisz przed półką i zastanawiasz się czy warto kupić… warto ale niech to będzie bardzo dobra oferta cenowa, bo preparat jest mało wydajny i te 30ml szybko zniknie. Dostałam je w zestawie prezentowym. Kupiłabym za max 30 zł.
    Zalety:
    • Szybki efekt wygładzenia.
    • Przyjemny zapach.
    • Rano skóra wygląda młodziej. Jest promienna w taki naturalny, nienachalny sposób.
    • bardzo dobrze dopracowane opakowanie z pompką, przejrzyste, widać ilość produktu
  • 21 maja 2022 o 21:08
    Mało skuteczne
    Perły kupiłam z ciekawości bo forma jaka ma kosmetyk wzbudziła we mnie mieszane odczucia. Perły zamknięte są w bardzo fajnym higienicznym opakowaniu z pompką co sprawia idealne dozowanie. Perełki pięknie się mienia ale słabo się wchłaniają i czasem budżetu się z perełka na twarzy. Nie zauważyłam efektu ujedrnienia czy wygładzenie zmarszczek pomimo stosowania łącznie z kremem q10. Produkt jest ciekawy lecz uważam że nie warty swej ceny i bardzo slabo wydajny
    Wady:
    • Nie zauważyłam wygładzenia zmarszczek
  • 27 kwietnia 2022 o 9:39
    Nie dla mnie
    Kosmetyk w bardzo ciekawej formie. Buteleczka z pompką kryje w sobie serum w postaci zatopionych w żelu kuleczek. Wyciśnięty produkt wygląda niezbyt zachęcająco bo ma konsystencję galaretkowatej jajecznicy. Szybko jednak się rozsmarowuje i wchłania. Ma działanie wygładzające, ujędrniające i przeciwzmarszczkowe. Skóra rzeczywiście stała sie bardziej napięta i gładka w dotyku ale zmarszczki wydaje mi się ze są jakie były. Może muszę dłużej postosowac a może efekty były by bardziej widoczne w połączeniu z kremem. Zapach kosmetyku jest intensywny, trochę mnie drażni. Nie jest to hit w kategorii tego typu produktów,myślę że skończę to opakowanie i wiecej kolejnego nie kupię.
    Netili
    27 marca 2022 o 18:47
    Nivea q10
    Serum zawiera największą dawkę koenzmu Q10 wśród kosmetyków Nivea z linii Q10 plus. Koenzym ten występuje naturalnie w skórze, ale wraz z wiekiem jego poziom spada sprawiając, że skóra gorzej regeneruje się, jest bardziej podatna na zmarszczki. W serum koenzym Q10 zamknięty jest w tych żółtych perełkach nazywanych perłami młodości a dodatkowo jest zatopiony w żelu z kwasem hialuronowym i kreatyną. Kreatyna, podobnie jak koenzym Q10, pomaga zwalczać oznaki starzenia się skóry a kwas hialuronowy wiąże w niej wodę powodując, że staje się bardziej gładka. Tyle teorii. W praktyce serum w moim odczuciu wypada bardzo dobrze. Pompka świetnie je dozuje. Po wyciśnięciu otrzymujemy zmielone perełki, ale niezupełnie, nie jest to konsystencja gładkiego kremu. Nie wystarczy więc ich szybko rozsmarować, przydaje się mały masaż twarzy. Ale spokojnie, wystarczy chwila. Pachnie bardzo subtelnie, prawie niewyczuwalnie. Wchłania się niemal natychmiast, prawie do matu. Pozostawia buzię lekko wygładzoną, o ładnym zdrowym wyglądzie. Jako posiadaczka cery suchej jestem z niego bardzo zadowolona. Wystarczy mi na dzień takie nawilżenie, jaki daje mi wyłącznie to serum, stosowane solo, ewentualnie z lekkim kremem innej marki. Moja twarz się po nim nie świeci, nie zapycha. Wieczorem nie jest przesuszona. Jest to kosmetyk, który spokojnie mogę polecić. Opakowanie 40 ml kosztuje niecałe 50 zł
    Zalety:
    • Nawilża
    • Regeneruje
    • Wygładza
    • Szybko się wchłania