Emulsje, esencje i boostery

Bosphaera Dwufazowe serum rozświetlająco - rozjaśniające

Noelma_
    20 czerwca 2022 o 15:57
    "Brudzące" serum
    Serum nie nadaje się do stosowania na dzień. Stosowanie go na noc kilkukrotnie skończyło się poplamieniem poszewki od poduszki. Samo działanie jest przeciętne. Po zużyciu buteleczki mogę powiedzieć że nadaje skórze promiennego wyglądu - jednakże nie jest to efekt wow. Powiedziałabym , ze mocno przeciętny efekt. Zauważyłam złagodzenie podrażnień i zaczerwienienia. Z całą pewnością nie redukuje wydzielania sebum jak obiecuje producent. Szkoda bo spodziewałam się prawdziwej bomby witaminowej. Niestety otrzymujemy tutaj pięknie pachnący produkt (to akurat fakt!) nieprzynoszący więcej korzyści dla naszej skóry.
    Zalety:
    • łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
    • naturalny skład
    Wady:
    • nie redukuje nadmiernej produkcji sebum
    • nie nadaje się do stosowania na dzień
    • stosowany na noc potrafi ubrudzić pościel
    Luqia
    20 maja 2022 o 15:07
    Eliksir bogaty w naturalne składniki
    Serum to kupiłam z przeogromnej ciekawości. Gdzie nie spojrzałam, tam miało głównie pozytywne opinie. Zachęcały mnie obietnice producenta i bogactwo naturalnych składników. Kosztowało mnie, o ile dobrze pamiętam, około 37 złotych na promocji w jednym ze sklepów internetowych. Mam cerę mieszaną, wrażliwą i trądzikową. Twarz przetłuszcza się na strefie T, a boki bywają na zmianę normalne i suche. Kiedy czytałam obietnice na stronie sklepu, spodobało mi się, że serum to może zredukować nadmierną produkcję sebum. Ponadto miało działać łagodząco na podrażnienia i zaczerwienienia oraz rozświetlająco. A jak to było w praktyce? Otóż nieco inaczej. Przede wszystkim zwrócę uwagę na coś, na co nie da się uwagi nie zwrócić. Chodzi bowiem o kolor tego produktu. To głęboki brąz, który podczas rozprowadzania na twarzy pozostawia złoty, opalony odcień. Trochę jak samoopalacz w kroplach, ale w tym przypadku nie ma trwałego efektu. Nie wżera się w skórę, więc zabarwienie bezproblemowo schodzi przy myciu. Wiem, że jest to na pewno coś, co może niektórym osobom przeszkadzać. Bo kolor pozostaje również na palcach, a jak nie będziemy ostrożni, to także na ubraniach. Dla mnie to była na początku abstrakcja - nigdy nie miałam do czynienia z podobnym serum. Jednak bardzo szybko się przyzwyczaiłam. Owo płynne złoto ma konsystencję wodnistą, więc trzeba z nim szybko działać. To połączenie olejku ze zwykłym płynem, które musimy dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Ale mimo wspomnianego olejku, jest zaskakująco leciutkie na twarzy. Praktycznie w ogóle nie czuję tłustości. Efekty, jakie natychmiastowo daje, to zabarwienie, o którym już pisałam, oraz lekkie rozświetlenie. Nawilżenie z jego strony jest znikome, a jak już, to powierzchniowe. Natomiast efekty regularnego stosowania są już lepsze. Mam to serum od trzech miesięcy i wciąż resztę do zużycia, więc to kosmetyk nadzwyczaj wydajny. Zauważyłam głównie rozjaśnienie przebarwień potrądzikowych. Skóra twarzy zauważalnie się ujednoliciła, ale zaczerwienienia i pojawiające się pryszcze pozostały bez zmian. Bez zmian jest również sebum. Jego wydzielanie nie zostało zredukowane, choć producent to obiecał. A jeśli liczycie na nawilżenie, to się mocno zawiedziecie. Według mnie ten produkt w ogóle nie nawilża, ale tak naprawdę nie zostało o tym wspomniane. I wiecie co? Ciężko mi wystawić adekwatną ocenę. Niby lubiłam je używać, a jednak nie spełniło większości obietnic. To jeden z takich kosmetyków, które trzeba kupić i samemu wypróbować, bo są zbyt nietypowe. Tak więc nie napiszę, że polecam. Sprawdźcie sami. Zapach ma równie nietypowy. Wyczuwam tutaj coś na podobieństwo palonej kawy z pomarańczą. Taki wręcz przypalony cytrus. Mój narzeczony twierdzi, że jest okropny, a ja go lubię. Generalnie lubię ''palone'' zapachy. I jeśli Wy też lubicie, to nie powinien Wam wadzić ;). Opakowanie to szklana, brązowa buteleczka z pipetą. Ona też jest nietypowa! A na pewno nietypowy ma kształt. Wygląda tak, jakby ktoś wlał do środka coś, co zrobił własnoręcznie, z sercem. I nie wątpię, że tak jest :). Całość ma bardzo dobrą jakość i ładnie się prezentuje. Bardzo podoba mi się ta ziemisto-złota kolorystyka. Pojemność to jedno z najbardziej wydajnych 30 gramów.
    Zalety:
    • Przy regularnym stosowaniu rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe
    • Subtelnie rozświetla skórę
    • Barwi twarz na złoty, opalony odcień, co moim zdaniem nawet spoko wygląda (ale nie jest to trwałe zabarwienie, łatwo je zmyć)
    • Lekka, wodnista konsystencja
    • Palony'' zapach, który lubię ;)
    • Spora wydajność
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Nie redukuje nadmiernej produkcji sebum
    • Nie ma odczuwalnego działania nawilżającego
    • Nie ma wpływu na pryszcze i blizny
    • Nie łagodzi podrażnień i zaczerwienień
  • 30 kwietnia 2022 o 19:11
    Specyficzny produkt
    Serum jest bardzo specyficzne i nietypowe - zupełnie inne od dziesiątek produktów tego typu które testowałam. Skład jest genialny, działanie w porządku - faktycznie zauważyłam lekkie rozświetlenie i rozjaśnienie cery, delikatne napięcie i zdrowszy wygląd. Niestety formuła produktu jest dla mnie zbyt niekomfortowa, aby stał się on moim ulubieńcem. Serum ma barwę pomarańczową i niestety kolor ten pozostaje na skórze, sprawiając że u mnie w grę wchodziło jedynie stosowanie go na noc. Mimo to i tak było to dość uciążliwe, ponieważ potrafiło zabarwić poduszkę. Ponadto produkt zastosowany na noc powodował nadprodukcję sebum i rano budziłam się z nieprzyjemnie tłustą i świecącą cerą. Być może u niektórych osób sprawdzi się świetnie, ponieważ uważam że ma potencjał, jednak nie jest to produkt dla mnie, a dodatkowo sądzę, że formuła naprawdę mogłaby być nieco lepiej dopracowana.
    Zalety:
    • odżywienie cery
    • rozjaśnienie i rozświetlenie
    • zdrowszy wygląd skóry
    Wady:
    • barwi skórę i materiały które mają z nią potem styczność
    • u mnie powodował nadprodukcję sebum
    mvartm
    25 grudnia 2021 o 15:29
    Bardzo fajne, ale...
    Lubię wspierać polskie marki, które są tworzone przez ludzi z pasją . Taka właśnie jest Bosphaera. Miałam kilka cudnych świec sojowych tej firmy, więc czułam, że ich kosmetyki również mnie nie zawiodą. Skład miód malina. Nie ma się do czego przyczepić. Szklane opakowanie z pipetą zapakowane w szary kartonik również na bardzo duży plus. Zapach świetny - cudny, soczysto pomarańczowy. Problemem okazała się dla mnie formuła, która jest BARDZO wodnista. Serum ma też kolor żywej pomarańczki, co na mojej bladej skórze było bardzo widoczne. Kolor + wodnista konsystencja sprawiały, że musiałam je bardzo szybko nakładać aby nie narobić sobie plam, tym bardziej, że kupiłam produkt z zamiarem stosowania na dzień. Po kilkunastu użyciach skóra faktycznie wyglądała lepiej, była lekko napięta, wygładzona oraz rozświetlona. Żaden składnik mnie zapchał. Podsumowując - świetne serum do stosowania na noc. Na dzień potrzebuję czegoś o mniej problematycznej konsystencji.
    • szklane opakowanie
    • skład
    Wady:
    • wodnista konsystencja
    katinka
    6 grudnia 2021 o 0:18
    Kłopotliwa formuła
    Moje pierwsze wrażenie po otwarciu tego serum to, że wygląda ono jak rosół z kurkumą ???????? Okazało się jednak, że moja sucha skóra bardzo się z nim polubiła. Używałam go na dzień, ponieważ barwi ono delikatnie skórę i dzięki temu wygląda ona lepiej. Trzeba tylko uważać nakładając je na szyję/ dekolt ponieważ może pobrudzić ubrania. Po zużyciu jednego opakowania mogę potwierdzić, że cera jest ładnie rozświetlona, nawilżona, wygląda zdrowo, ale efektu rozjaśnienia przebarwień nie zauważyłam.
    Zalety:
    • ujednolicenie kolorytu skóry
    • nawilżenie i rozświetlenie
    Wady:
    • ryzyko pobrudzenia ubrań
    • brak rozjaśnienia przebarwień
    • wodnista konsystencja