Emulsje, esencje i boostery

Pyunkang Yul Essence Toner Nawilżający tonik do twarzy, 100 ml
Pyunkang Yul

• 15 marca 2025 o 7:57
    świetna esencja nawilżająca
    Pyunkang Yul Essence Toner to jedna z najlepszych esencji, jakie miałam okazję stosować do tej pory. Jego formuła opiera się na ekstrakcie z korzenia traganka błoniastego (Astragalus Membranaceus) zamiast zwykłej wody, co sprawia, że jest niezwykle bogaty w przeciwutleniacze i składniki odżywcze. To właśnie ten składnik nadaje tonikowi właściwości kojące, nawilżające i wzmacniające barierę ochronną skóry. Konsystencja jest gęstsza niż w przypadku tradycyjnych toników, przypomina lekkie serum, ale wchłania się błyskawicznie, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Po aplikacji moja sucha cera jest miękka, odżywiona i dobrze przygotowana do kolejnych etapów pielęgnacji. Uwielbiam ten tonik za jego wolny od zbędnych substancji drażniących skład, skuteczne, jak na esencję, działanie oraz wydajność.
    Zalety:
    • Skuteczne nawilżenie, świetny skład
  • 13 listopada 2024 o 15:51
    Super tonik
    Jeden z moich ulubionych toników. Zdecydowanie pomaga zapewnić skórze nawilżenie i ratował moją skórę, gdy miałam problemy z barierą hydrolipidową. Jest delikatny i prawie nie ma zapachu. Osobiście bardzo podoba mi się opakowanie, wygląda tak porządnie i drogo.
    • nawilżenie
    • pomaga na podrażnienia
    Wady:
  • 22 września 2024 o 14:31
    Bardzo drogi,ale i bardzo dobry!
    Tonik kupiłam w drogerii internetowej za 90 zł.Drogo jak na tonik,ale się opłaca ponieważ kosmetyk przy regularnym używaniu wystarczył mi na 7 miesięcy używania!rano i wieczorem!A wcale go nie szczędziłam bo używałam na całą twarz i dekolt!mam go od marca i jeszcze trochę mam i jeszcze na kilkanaście dni starczy.Dodatkowo tonik trzeba zużyć w ciągu roku od otwarcia ja mam pojemność 200ml.Co do działania to jest super.Czuć mega ukojenie i nawilżenie.Cera jest uspokojona i rozpromieniona!Bardzo Polecam!
  • 28 sierpnia 2024 o 18:47
    koreański zachwyt po raz kolejny
    tonik używam od kilku dobrych lat. jest idealnie nawilżający i nie obciążający przy tym cery z tendencją do trądziku. skóra jest uspokojona, ładnie rozświetlona, napięta i odżywiona. wydaje mi sie, ale też dzięki niej ładnie zaczerwienienia znikają.. ma ładny zapach, design jest cudowny i wygląda na półce super. jestem zachwycona nim od lat, więc nie dziwi mnie cała rzesza wiernych fanek - sama też do nich należę.
  • 18 czerwca 2024 o 8:23
    Tylko „dobry” tonik nawilżający
    Skusiłam się na ten tonik dzięki jego dobrym ocenom, gdyż szukałam czegoś co porządnie nawilży moją cerę. Na pewno zostałam zauroczona przez bardzo prosty, niemalże apteczny, ale przy tym bardzo przyjemny design. Cena za 100 ml w moim przypadku wyniosła 50 zł i teraz już wiem, że nie są to pieniądze, które zapłaciłabym za ten tonik jeszcze raz. Doceniam naturalne składniki i bardzo spodobała mi się gęstsza niż w zwykłym „wodnym” toniku konsystencja. Nawilża on dobrze, szybko się wchłania, natomiast to tyle. Przy większym przesuszeniu nie radził sobie wystarczająco, nie zauważyłam też żadnego efektu ukojenia. Podsumowując, jest to dość podstawowy kosmetyk, od którego nie można wymagać żadnego efektu wow.
    Zalety:
    • piękny design
    • przyjemna, gęstsza konsystencja
    • dobre nawilżenie
    Wady:
    • brak efektu ukojenia