Olejki do ciała

KTC Edibles Almond Oil Czysty olej migdałowy

Miroku
    24 listopada 2022 o 11:55
    Moje włosy go uwielbiają
    Używam go głównie do olejowania włosów. Nakładam przed myciem na suche włosy, czasami żel aloesowy i zostawiam na godzinę lub dwie(z częstotliwością raz lub dwa na tydzień, zależnie od tego ile mam czasu). Później emulguję pierwszy lepszym Kallosem i myję szamponem jak zwykle. W taki sposób zmywa się bezproblemowo, nigdy nie miałam po tym oleju problemów z tłustymi niedomytymi strąkami czy oklapem, a dla mnie to ważne, bo mam przetłuszczające się ciężkie włosy z dużą skłonnością do utraty objętości. Dodam, że nie używam na skórę głowy, gdyż tam wolę nakładać ziołowe oleje indyjskie lub wcierki. Mam włosy niskoporowate, proste oraz ciężkie. Jednocześnie zapuszczam i potrzebuję dobrego nawilżenia na końcówkach, które ocierają się o wszystko-z racji swojego ciężaru nie lubię ich nosić upiętych, bo zaraz mnie boli skóra głowy. Więc zazwyczaj są rozpuszczone i narażone na uszkodzenia mechaniczne. Olej migdałowy KTC sprawia, że moje włosy są cudownie miękkie oraz jedwabiste. Zyskują na gładkości oraz są świetnie nawilżone, bardzo przyjemne w dotyku. Błyszczące, idealnie dociążone oraz nie elektryzują się. Przy regularnym używaniu widać wyraźną poprawę stanu włosów i jest to efekt dogłębny oraz trwały, a nie tylko zalepienie od mycia do mycia. Pamiętam jak moja znajoma zachwycała się moimi włosami, że są takie miękkie, błyszczące oraz gładkie-robiła mi warkocza i miała problem by je zapleść bo takie były śliskie :D Więc poleciłam jej migdał od KTC i także jest bardzo zadowolona, a ma włosy suche oraz rozjaśniane i poprawiane farbą. Twierdzi, że rewelacyjnie nawilża oraz zmiękcza jej blond sucharki :D Z olejowaniem włosów eksperymentuję od ośmiu lat i do tej pory nigdy nie byłam tak zadowolona. Testowałam różne oleje-spożywcze, naturalne ekobionaturalijeszczewegan, gotowe mieszanki do olejowania włosów, egzotyczne oleje indyjskie i nigdy nie osiągnęłam nimi efektów, który by mnie zachęciły do dalszej formy takiej pielęgnacji, czego dowodem jest fakt, że porzuciłam bez żalu olejowanie włosów na 6 lat. Tymczasem olej migdałowy od KTC zachwyca, moje włosy go kochają odwdzięczając się świetną kondycją oraz dobrym wyglądem i to zachęca do regularnego stosowania w ich pielęgnacji. Zdarza mi się też używać go do ciała-jest lekki, nie tłuści przesadnie piżamy. Bardzo dobry do masażu, świetnie nawilża skórę. Do tego wygładza, nadaje miękkość, łagodzi podrażnienia oraz trochę zmiękcza blizny dzięki czemu mniej rzucają się w oczy. Lubię go dodawać do kąpieli-dzięki temu, że jest bezzapachowy dobrze nadaje się jako pielęgnacyjny dodatek do kąpieli z pachnącymi pieniącymi się płynami-neutralizuje wysuszające działanie substancji myjących, barwiących oraz zapachowych. Jednocześnie nie zostawia bardzo śliskiego osadu na wannie.
    Kopanda
    19 grudnia 2019 o 14:53
    Idealny do olejowania włosów.
    Olej używam na dwa sposoby : do olejowania włosów oraz do ciała. Przy olejowaniu nakładam go na całą noc na włosy, rano spłukuje i myje szamponem. Włosy są miękkie, gęste, błyszczące, lepiej sie rozczesują. Jestem posiadaczką gęstych i grubych włosów, avolej migdałowy w widoczny sposób je wygładza. Jako produkt do pielęgnacji ciała sprawdza się również bardzo dobrze. Jest to idealny produkt na zimę, kiedy skóra jest najbardziej podatna na przesuszenie. Olej nawilża i wygładza skórę. Pozostawia ją miękka i długotrwale nawilżoną.
    Zalety:
    • duże opakowanie i niska cena
    • produkt naturalny
    • świetnie się sprawdza przy olejowaniu włosów
    • wygładza, nawilża i odżywia włosy
    • długotrwale nawilża skórę
    • wygładza skórę
    • idealny na zimę
    Wady:
    Renees
    15 listopada 2019 o 18:42
    Uniwersalny ulubieniec
    Uwielbiam ten olej za jego wszechstronne zastosowanie. Ja go używam do ciała i do włosów, które mam grube, gęste i wysokoporowate oraz do masażu. Do ciała, jako do masażu albo po prostu do olejowania skóry. Ja mam generalnie problem z wrażliwą skórą, rogowaceniem okołomieszkowym i często stosuję ten olej aby łagodzić stany zapalne i to rogowacenie, cudownie nawilża mi skórę, zabezpiecza ją i łagodzi podrażnienia. Do masażu sprawdza się też dobrze - rozgrzewa się w sam raz a skóra masowana potem jest nam wdzięczna. Do włosów - jako etap olejowania ich. Idealnie nadaje się do włosów wysokoporowatych, lekko włosy obciąża, nie przetłuszcza skalpu, po zmyciu włosy są odżywione, gładkie, lśniące oraz sypkie a na skalp nakładam żeby łagodził swędzenie, pozbyłam się dzięki niemu łupieżu/ suchej skóry i podrażnień wywołanych mocnymi szamponami. Mam też dwa razy tyle włosów odkąd stosuję ten olej- ciągle mam wysyp baby hairów :) Mogłabym wymieniać w nieskończoność jego cudowne właściwości ale myśle, że każda z nas musi się po prostu przekonać. W sklepach, aptekach można znaleźć kilka pojemności - te mniejsze jak i nawet 500 ml. Mniejsze zazwyczaj kupuję na podróże a większe mam w zapasie w domu.
    Zalety:
    • łagodzenie stanów zapalnych
    • nawilżanie
    • niweluje wypadanie włosów
    • leczy rogowacenie
    • likwiduje łuszczenie
    • łagodzi stany przy AZS
    • szybsza regeneracja naskórka (witamina D)
    • łagodzi też zmiany trądzikowe
    • jest źródłem wit. A i E (działanie przeciwstarzeniowe)