Olejki do ciała

Botanica Pharma Olej migdałowy, czysty 100%

BOTANICAPHARMA Olej migdałowy 100% czysty 250 ml
Botanicapharma

• 29 marca 2025 o 13:29
    zdecydowanie nadaje się do wszystkiego!
    Używam oleju migdałowego Botanica Pharma od kilku tygodni i jestem naprawdę zadowolona. Mam skórę skłonną do przesuszeń, a ten olej świetnie sobie z tym radzi – nawilża, wygładza i sprawia, że skóra jest przyjemna w dotyku. Bardzo podoba mi się to, że szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy, dzięki czemu mogę stosować go nawet rano pod makijaż. Poza pielęgnacją twarzy używam go także do włosów – wmasowuję go w końcówki przed myciem i zauważyłam, że są mniej przesuszone i wyglądają zdrowiej. Lubię też dodać kilka kropel do balsamu do ciała, żeby wzmocnić jego działanie. Mam wrażliwą skórę, więc ważne jest dla mnie, żeby kosmetyki nie podrażniały i nie zapychały porów – ten olej sprawdza się pod tym względem idealnie. Jego naturalny skład to kolejna rzecz, która mnie przekonuje. Na pewno kupię ponownie!
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Dobre nawilżenie
    • Szybkie wchłanianie
    • Wszechstronność
    • Bezpieczny dla skóry wrażliwej
  • 12 stycznia 2025 o 17:50
    Produkt do wszystkiego ????
    Produkt ten kupiłam po raz pierwszy na promocji w drogerii z myślą o olejowaniu włosów. Jednak podczas testów okazało się, że olej ten świetnie nadaje się do kąpieli, bezpośrednio na ciało, do demakijażu… po prostu produkt wielozadaniowy! Ratuje moją delikatną skórę zwłaszcza zimą. Ma naturalny skład i delikatny zapach. Butelka jest wygodna w użyciu. Olej jest bardzo wydajny, nawet gdy używam go niemal do WSZYSTKIEGO!
    Zalety:
    • Wielozadaniowość
    • Wygoda użycia
  • 14 września 2024 o 14:27
    Cudowny, wszechstronny produkt
    Olej migdałowy od Botanica Pharma kupiłam z myślą o dodawaniu go do kąpieli dla moich dzieci. I faktycznie na stałe zagościł on w naszej łazience. Jest to produkt który niesamowicie dobrze natłuszcza suchą skórę. Jest bezzapachowy, bez dodatków: sam czysty olej. Do tego jest niesamowicie wydajny. Produkt regularnie kupuje w drogeriach Rossmann, w cenie niecałych 40 zł/250 ml. Zdecydowanie jest wart swojej ceny! Znalazł u mnie również zastosowanie w postaci produktu do olejowania włosów. Jestem totalnie zachwycona efektem i działaniem na włosach. Włosy są zdecydowanie mocniejsze, bardziej błyszczące. Olej cudownie zatrzymuje w nich wilgoć. Podsumowując: Jestem absolutnie zaskoczona wszechstronnością użytkowania tego produktu. Produkt tak naprawdę powinien znaleźć się w każdej łazience :) Jest fantastyczny nie tylko pod kątem zastosowania go dla dzieci ale również dla nas do włosów czy ciała. Produkt zdecydowanie godny polecenia!
    • wszechstronne zastosowanie
  • 27 marca 2024 o 17:20
    Wielozadaniowy olej!
    Używam tego oleju od kilku lat i świetnie się sprawdza w każdym zadaniu: - demakijaż, nawet wodoodporny; - nawilżanie twarzy, ciała i dłoni, szczególnie w okresie zimowym, kiedy moja skóra bardzo się przesusza; - łagodzenie po depilacji; - olejowanie włosów i skóry głowy; - nawilżanie i wygładzanie włosów po myciu oraz zabezpieczanie końcówek; - masaż. Olejek ma naturalny i prosty skład oraz jest niemal bezzapachowy. Bardzo przyjemnie się aplikuje i relatywnie szybko się wchłania jak na olej. Zostawia warstwę ochronną na skórze, która nie jest jednak tłusta i ciężka. Używany na twarzy nigdy mnie nie podrażnił ani nie wysypał, również nigdy nie piekł w oczy przy demakijażu. Nie miałam również żadnych negatywnych odczuć po aplikacji na świeżo wydepilowaną skórę. Domyć go można po podwójnym myciu - po jednym lub dodany do kąpieli zostawia na twarzy i ciele lekką warstwę, za którą ja osobiście przepadam. Co do włosów, olejek również dobrze się aplikuje, nie obciąża i nie skleja - mam jednak długie do pasa, kręcone włosy, które piją każdy olej jak szalone, więc ktoś o cieńszych włosach zadowoli się mniejszą ilością produktu (swego czasu mieszałam olej z wodą i używałam do aplikacji w sprayu - to może być dla kogoś dobra opcja). Dobre odżywki emolientowe zawsze go domywają, nigdy nie pozostawił tłustych włosów po myciu. Opakowanie jest dosyć szczelne, pompkę zabezpiecza zawleczka. Miałam jednak sytuacje, w których olej lekko sączył się na leżąco. Nie jest to dla mnie duży problem, gdyż półlitrowa butelka jest za duża, żeby brać ją w podróż, a w domu stoi na półce. Nie jestem w stanie dokładnie ocenić wydajności, ale w zależności od częstotliwości używania 0,5l starcza mi na ok rok.
    Zalety:
    • Wszechstronne działanie na skórze i włosach;
    • Nie podrażnia i nie piecze (przy demakijażu i po depilacji);
    • Nie zapycha skóry twarzy;
    • Świetnie nawilża i zabezpiecza skórę i włosy;
    • Brak zapachu;
    • Ogromna wydajność.
    Wady:
    • Za mało szczelne opakowanie.
  • 10 lutego 2024 o 13:20
    cudo
    idealnie nawilza,cialo jak i twarz. idealny dla mnie jako baza pod makijaz,poniewaz makijaż robi się taki smooth,oraz skóra twarzy nawilzona jest przez cały dzień. Bardzo męczyłam sie z krostkami na czole,stosowałam różne maście,milion sposobów,nejlepsze kremy ,zele do twarzy oraz duzo produktow nawilzajacych też tych z wyższej półki-nic nie pomogło. wreszcie,kiedy zaczelam stosowac olej migdałowy moja twarz stała się niesamowicie nawilżona,jak nigdy nawet po najelpszych kremach nawilżających oraz krostki z czoła całkowicie zniknęły. polecam<3