Szampony do włosów

Cien Pro Vitamin, Szampon do włosów `Większa objętość`

• 12 marca 2025 o 10:37
    Miłe zaskoczenie tak tanim produktem
    Szampon kupiłam w Lidlu na jakiejś promocji 1+1 , czyli sztuk 2 , stwierdziłam, że na pewno się przyda za tak niską cenę. Po używaniu już przez jakiś czas tego produktu jestem mile zaskoczona. Szampon bardzo ładnie pachnie, jest gęsty, dobrze się pieni. Posiadam włosy dość długie i gęste, puszące się i ciężkie do okiełznania. Po umyciu tym szamponem rozwiązał się mój problem z nadmiernym puszeniem się włosów. Super je dociąża- a to tylko Szampon! Więc wielkie wow ... droższe produkty tak dobrze sobie nie radziły.. Ale żeby nie było zbyt słodko, jak na jedno działa dobrze tak na drugie niekoniecznie... Moje włosy dużo szybciej się przetłuszczają, ale nie przeszkadza mi to jakoś strasznie, bo myje włosy co 2 dni. Mimo to pozostawiam przy tym produkcie 5 gwiazdek, za tą cenę, jakość, oraz inne walory jego użytkowania!
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Jest gęsty, wydajny
    • Wygładza włosy
    Wady:
    • Powoduje szybsze przetłuszczanie się włosów
    Giemzka
    29 kwietnia 2024 o 11:07
    Co jakiś czas do niego wracam
    Szampon zamknięty jest w plastikowej butelce w utrzymanej w kolorze bieli i fioletu. Opakowanie mieści 300 ml produktu który jest bardzo wydajny i starcza na długo. Na plus płaska zatyczka co pozwala na postawienie butelki do góry nogami co ułatwia wykorzystanie szamponu do ostatniej kropli. Szampon ma jasny perłowy kolor, jest dość gesty. Łatwo się rozprowadza, mocno pieni i z łatwością splukuje. Zapach jest przyjemny, delikatny który zostaję na włosach dłuższy czas. Producent zapewnia ze Szampon zwiększy objętośc naszych wlosow. Po użyciu nie widzę spektakularnego efektu ale włosy nie są obciążone i ulizane. Mam wrażenie że dodatkowo je nabłyszcza i wygładza. Szampon jest dość silny więc dobrze domywa skórę głowy. Całkiem w porządku do codziennego stosowania
    Summer
    14 kwietnia 2024 o 13:41
    Przyjemny
    Szampon ma gęstą, miękką konsystencję, pieni się dość mocno taką samą pianą, więc mycie włosów przebiega przyjemnie. Dokłada się do tego śliczny, delikatny kwiatowo-słodki zapach - uwielbiam go. Włosy są oczyszczone, gładkie i miękkie, nie plączą się. Ich objętość jest ta sama co zawsze.
  • 18 grudnia 2023 o 15:37
    Zwykły, tani szampon nie robiący krzywdy
    Na wstępie muszę podkreślić, że szampon ma teraz nieco inną szatę graficzną, jednak wciąż podobną biało-fioletową, więc pozwólcie, że nie będę robić zdjęcia. :) Szampon kupiłam awaryjnie, bo inny, który kupiłam okazał się niewypałem. Normalnie możliwe, że bym po niego nie sięgnęła, bo moje przetłuszczające włosy nie tolerują wszystkich szamponów. Skończyło się na tym, że co jakiś czas do tego szamponu regularnie powracam. Szampon dosyć dobrze się pieni, dobrze domywa skórę głowy (ja myję włosy zawsze 2-krotnie). Włosy są gładkie, błyszczące, lekko odstają od nasady. Co jakiś czas muszę użyć szamponu przeciwłupieżowego, bo mam skłonność do powracania łupieżu, a ten szampon przeciwłupieżowych właściwości nie ma. Jednak nie dlatego, że ten szampon by jakoś te skłonności potęgował. Poza tym szampon jest miły w użytkowaniu. Ładnie pachnie, dobrze się spłukuje. Nie jest zbyt wodnisty, ale specjalnie skoncentowany też nie. Ogólnie jestem na plus. Spektakularnej objętości nie powoduje, ale też nie przylizuje włosów do głowy. Szampon ma SLS, ale mi to nie przeszkadza. Wręcz moje włosy lubią się z szamponami z tym składnikiem bardziej niż te, które są takie całkiem hiper mega pure. Mam zdrowe włosy, ale z dużą skłonnością do plątania się i sterczenia na czubku. Te zwykłe, tradycyjne szampony z SLS sprawiają, że łatwiej mi te włosy okiełznać.
  • 4 września 2022 o 0:53
    Nie sprawdził się
    Mam włosy długie, niskoporowate, z tendencją do przetłuszczania się skalpu. Opakowanie produktu to biała, plastikowa tuba zamykana na zatrzask. Szampon jest biało-perłowy, kremowy i słodko pachnący (niestety dla mnie zbyt intensywnie). Odnośnie działania - średni skład, średnie pienienie, średnio domywa włosy. Niestety zupełnie nie zwiększał objętości moich włosów - powodował wręcz większe przyklapnięcie i wzrost przetłuszczania się skalpu. Po wielu nieudanych próbach stosowania zużyłam go do mycia pędzli i mimo przystępnej ceny nie wrócę do niego ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
    • zbyt intensywny zapach